Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Gece Devriyesi | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Konu: Gece Devriyesi Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 10:23 |
Bu sefer katlettiğim kit Revell'in Dragon kalıp 1/72 ölçek Messerschmitt P1011 Nacht Jager. Eski Dragon kalıplarından olmasına rağmen çok şık bir kit. Ufak tefek birkaç sorun ve son derece başarısız bir modelci birleşiminde iyi bile çıktı diyebilirim sonuç için. Uçak zaten proje uçağı olup asla servise girmemiş bir uçak olduğu için birkaç deneysel bir kamuflaj denedim. Anten dikmelerini elle ince çelik telden yaptım ancak biraz kısa oldular(Erinç abi vurma bi gözüme gözüme). Buyrunuz:
Saygılarımla... |
|
Consume Ergo Sum
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 10:31 |
Kamuflajı çok ilginç olmuş.
Eline sağlık. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 10:33 |
Ufuk veya Erinç daha iyi bilir ama sanırım pitot bakır rengi olacak.
|
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 20:03 |
Bu uçak savaşta görev yapmış mı acaba?Son zamanlara yetiştiyse ve uçtuysa gece bunlarla karşılaşan müttefik bombardıman uçaklarının pilotları neler hissetmişlerdir kimbilir??
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 20:24 |
Coli yazmış ya "Uçak zaten proje uçağı" diye... Ama yine de ben de Me-262 ile kapışan müttefik pilotlarının ne hissettiğini merak etmeden edemiyorum (Mike oğlum bunun pervanesi neyin yok ne biçim uçak bu???)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 20:57 |
Evet yazıyı dikkatli okumadan direk resimlere dalınca sorumun cevabını zaten daha en başta almış olduğumu gördüm.Özür..
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 20:58 |
İzlediğim bir belgeselde;
Amerika'lı bir mühendis jet motor mantığını kullanılabilir seviyeye getirdiği projesi ile ordunun kapılarını aşındırıyor. Sonuç sürekli hüsran oluyor. Başkanla dahi görüşse de ikna edemiyor. Bir süre sonra Amerika'lılara ulaşan casus fotoğraflarda, Alman uçak pistlerindeki yanıklar görülüyor. Başta anlaşılamasa da çılgın mühendisin bahsettiği teknolojinin Almanlar tarafından kullanılmaya başlandığı anlaşılıyor. Çok net hatırlamasam da kabaca böyleydi. Bilgisi olanlar düzeltirlerse sevinirim. |
|
mk_ozkir
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 21:25 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Coli yazmış ya "Uçak zaten proje uçağı" diye... Ama yine de ben de Me-262 ile kapışan müttefik pilotlarının ne hissettiğini merak etmeden edemiyorum (Mike oğlum bunun pervanesi neyin yok ne biçim uçak bu???) delta ucurtma ucururken insanların kuyruğu yok bu nasıl ucacak ki diye verdikleri tepki aklıma geldi bir anda. |
|
puxavida
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2006 Saat 23:30 |
mig 15 ve sabre'ye benziyor. Sanırım Rusların ve Amerikalıların bu uçakları üretirken yararlandıkları (kopyaladıkları) Alman uçak tasarımı bu uçak olabilir mi?
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 00:03 |
Orjinalini yazan: puxavida
mig 15 ve sabre'ye benziyor. Sanırım Rusların ve Amerikalıların bu uçakları üretirken yararlandıkları (kopyaladıkları) Alman uçak tasarımı bu uçak olabilir mi? Aynen öyle...Rus ve ABD li havacılık mühendisleri WWII Alman Jet tasarımlarında oldukça faydalandılar... Modeli gördüğümde benimde aklıma ilk bu gelmişti.. Selamlar |
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 00:38 |
What if olayına müthiş gitmiş çok ilginç bir kamuflaj denemesi.
Eliniz ne kadar düzgün olsa da düzgün skreç anten imali imkansız bişey, hele bu ölçekte. Ben de denediydim, olmadıydı. Galeride görürsünüz yakında. İdris, konu what if ve sene 1946 olduğu için pitot bronz olmayabilir yani :>) Eksik diyebileceğim tekşey WildeSau amblemi ile uyumlu JG 300/301/302'den birisine ait renkli kuyruk bandının yokluğu. Tabii bu kadar küçük ve hızlı bir uçağın radarlı gece avcısı olamayacağı da ayrı bir durum, o yüzden çok kızmadım bu sefer Colicim :b |
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 10:40 |
Teşekkürler arkadaşlar.
Sayın puxavida, Mig 15'in esinlenildiği uçak bu değil Fockewolf Ta183 Hückebein. Bu aletin planları ve yapılan modelleri(ve sanırım 1 adet yarı bitmiş prtotip)Amerikalılar'ın eline geçmiş ve Bell X5'i üretmişler. Sonrasında haklısınız F86'ya kadar ulaşmış. Yanılmıyorsam aynı esnada bir kısım kopya da bir şekilde Saab'ın eline geçip J 29 isimli uçak olmuş. Erinça bi, ben Revell'in yalancısıyım, ne dekal çıktıysa kullandım, hatta PM'den swastika ekledim. Nasıl bir bant olmalı? Onu da ekleyeyim. Antenlerde de sadece dikmeleri çerçeveden çıkarmak sorunlu olduğu+kalın göründükleri için elle yaptım ve kısa oldular, yoksa ana gövdeleri kitten geliyor. Boy olarak haklı olabilirsin zi,ra çok küçük bir uçak gerçekten ama Bf109 ve Fw190'dan gececi olduğunu düşünürsek neden olmasın diye düşünmedim değil. Şimdi bir de PM'in P1111'ini gece kuşuna çevirme gayretindeyim. Elle FuG220 antenlerinin benzerini taktım, bakalım o nasıl bir yalan olacak:} |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 20:02 |
Orjinalini yazan: Mueve
Çok net hatırlamasam da kabaca böyleydi. Bilgisi olanlar düzeltirlerse sevinirim. Pek fantastik bir belgeselmiş. Jet motoru da, teorisi de savaş öncesi Japonya'dan İtalya'ya kadar iyi biliniyordu. Me-262 de pek öyle büyük sürpriz olmamıştı müttefiklere. Zaten pek etkili de olamadı malum nedenlerle. |
|
|
|
Erinç Özgür
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 20:11 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Nasıl bir bant olmalı? Onu da ekleyeyim. Boy olarak haklı olabilirsin zi,ra çok küçük bir uçak gerçekten ama Bf109 ve Fw190'dan gececi olduğunu düşünürsek neden olmasın diye düşünmedim değil. Bant mant dert etme, bir dahaki sefere beğendiğin renge boyarsın. Her filonun renkleri farklı ve zırt pırt değiştiği için o saatten sonra ne koysan gider. 109 ve 190 pervaneli ama (başarısız oldular ayrıı). Gece işinde ne kadar hızlandığın değil, ne kadar çabuk yavaşladığın önemlidir (bir nevi şeytan Rıdvan gibi). Hava frenin yoksa hedefe nihai yaklaşım zzzt errenköy tadında olur :>) |
|
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 21:12 |
Orjinalini yazan: Erinç Özgür
Pek fantastik bir belgeselmiş. Jet motoru da, teorisi de savaş öncesi Japonya'dan İtalya'ya kadar iyi biliniyordu. Me-262 de pek öyle büyük sürpriz olmamıştı müttefiklere. Zaten pek etkili de olamadı malum nedenlerle. Ya Discovery de yada History de izlemiştim. Detaylardan emin olmasam da başkana kadar çıkan mühendis ve pistteki yanıkları çok net hatırlıyorum. Şöyle olabilir mi acaba; teknoloji biliniyor fakat, ekonomik/pratik uygulama şansı o zaman için mümkün görünmüyor. Bu sebeple proje öteleniyor. Sonradan Alman pistlerindeki yanıklar görülünce şaşkınlık olmasa da "sonunda yaptılar" deniyor. Sormamın nedeni, sözkonusu belgeseli, Discovery yada History de izlediğime emin olmam ve doğru hatırladığıma emin olduğum detayların, yanlış olduğunun ortaya çıkması ihtimali sebebiyle, bu kanallarda, gelecekte izleyeceklerime güven duymama ihtimalinin gerçekleşmesi:) |
|
idris
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 21:18 |
Zaten o kadar tarafsız ve güvenilir değiller.
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 21:46 |
History mi? Discovery mi? Şu hani Fransa üzerinde Blitzkreig'den bahsederken JS2 görüntüleri, Mosquito'dan bahsederken Gloster Meteor görüntüleri koyan kanallardan bahsediyoruz sanırım? Hani magazinel belgesel kanalları? Show TV sabah programı ciddiyetindeki kanallar değil mi?
Bu arada tabii Almanlar'ın 1938'de uçurdukları (adını hatırlayamadım ancak Henkel olması lazım) jet var ve biliniyor. Ayriyeten, bilen toparlasın lutfen, iddiaya göre dünyanın ilk servise giren jet avcısı Gloster Meteor. Ancak Almanya üzerine yollanmamış ve V1 saptırmak için kullanılmış vidi vidi vidi..... |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Mueve
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 21:59 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Show TV sabah programı ciddiyetindeki kanallar değil mi? O kadar ezmeyin... |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |