Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: italeri f-16c 1:48 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Burak
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Konu: italeri f-16c 1:48
    Gönderim Zamanı: 25/02/2006 Saat 15:04
selamlar..

şimdi ben bu italeri f-16c kitini kullanarak (1:48) bizim hava kuvvetlerinde kullanılmış bir f-16 üretmek istiyorum.son modellerden olması şart değil çünkü parça modifikasyonu yapamam geniş ağız gibi.

bu kiti kullanarak bizde olan bir f-16yı ne kadar iyi yapabilirim?daha doğrusu şunu sorayım.neleri değiştirmem gerekir?misal rescue yerine kurtar yazısı gibi..bu kiti minimum değişimle bir Türk f16si yapmam lazim ve bu değişimler neler?

bunun için basılmış bir decalde var galiba ama ben bulamadım.

ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler..

Düzenleyen Burak
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2006 Saat 23:59
Italerinin F-16C'si kullanılarak bizdeki blok 30 F-16c'lerden birini yapabilirsin. Bu uçakların hepsi Öncel filoda kullanılmakta ve big mouth hava girişi yapmana gerek yok. Italerinin kitinde yapman gereken değişiklikler ise gövde üzerinde küçük güçlendirme plakaları var onları ince plastik levhalardan üretmen gerekecek. Kuyrukta ve hava girişinin hemen altında elektronik harp sensörleri onlarda ekstradan üretmen gereken parçalardan. Kitin kokpiti F-16A'larda kullanılan kokpit sağ tarafada küçük bir MFD(ekran) ekliyerek F-16C kokpitine benzetebilirsin. Birde fark etmişsindir gövdenin üstündeki paraçanın montajını yaptınmı panel çizgileri biraz kayık oluyor ve o kısmın panel çizgileri komple yeniden açılmalı. Kitin sidewinderlarıda bizdeki sidewinderlara pek benzemiyor. Benim hatırladığım bunlar kolay gelsin.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 00:02
Birde blok 30'ları Ceylan filoda kullanıyordu zannedersem. Yani iki filo seçeneğin var.

Düzenleyen oy61
Hayat bos!!!
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 02:12
çok teşekkür ederim peki bu yapmam gereken modifikasyonları görebileceğim fotoğrafları nerden bulabilirim?ayrıntılı bi şekilde çünkü bu parçaların neye benzediklerini bilmiyorum.biliyorumda az çok tam aynısı gibi yapacak kadar ezbere bilmiyorum.

daha önce yaptım bu maketten 2 tane hemde ama birini boyamadan yapmıştım f-16a olarak çok ufakken.bir tanede geçenlerde kutudan çıktığı gibi amerikan olarak yaptım.güzel bir kit başka bir öneriniz varsa onuda alabilirim çünkü henüz satın almadım.

hasegawa academy olabilir

saygılarımla
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 02:22
Öncelikle bu değişikliklre galeri bölümünde Kaan GÖK'ün yapmış olduğu 1/32 F-16C'de görebilirsiniz. Siz kiti daha almadığınızdan kesinlikle hasegawa'yı öneririm. Fakat bu durumdada o kitte paraşüt yuvası olmayan kuyruk olduğu için yukarda saydığım bütün değişiklikler gereksiz kalıyor. Çünkü kitin kokpiti zaten doğru ve diğer saydığım modifikasyonlar block 50 F-16 larda yapılmadı yani hasegawa kiti ile sadece block 50 F-16 larımızdan yapabilirsiniz(Resin parça filan kullanmayacaksanız). Filo olarakta Akıncı, Tunç, Kobra ve Kaplan olarak 4 seçeneğiniz oluyor.
Hayat bos!!!
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 02:39
Orjinalini yazan: oy61

Italerinin F-16C'si kullanılarak bizdeki blok 30 F-16c'lerden birini yapabilirsin. Bu uçakların hepsi Öncel filoda kullanılmakta ve big mouth hava girişi yapmana gerek yok.

Dogru degil. Turk Hava Kuvvetleri'nde small mouth (NSI) hava aligi kullanan cok az sayida ucak var, kesin sayiyi bir yerde hesaplayip not almistik ama 7-8'den fazla degil Block 30'larin ezici bir cogunlugu big mouth (MCID) intake.

Italeri'nin F-16C'si tek opsiyonunuz ise bir sekilde dogru bir parasut yuvasi bulup ilk grupta gelen NSI hava alikli ucaklardan birisini ilk geldigi donemde (1987-1990) arasini yansitacak sekilde yapin. Bu sayede ECM icin herhangi bir degisiklik yapmak zorunda kalmazsiniz.

Su an itibariyle herhangi bir markanin F-16C kitini alip degisiklik yapmaksizin Turk F-16'si yapabilmeniz diye birsey sozkonusu degil. Hasegawa'nin F-16CJ kitini alip ECM ile donatilmamis ve kuyruk parasutu yuvasi olmayan bir Block 50 yapmaniz durumunda bile en basitinden kokpitin onundeki AIFF antenlerini yapmak durumundasiniz. Bir kit secip oradan hareket etmek yerine istediginiz filoyu soyleyin, ona gore gerekli degisiklikleri detayli olarak soyleyelim.

Düzenleyen KursadA
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 03:00
ben herhangi bir kit kullanarak ülkemizde kullanılmış herhangi bir f-16yı en az modifiye ile yapmak istiyorum.siz olsaniz hangi kiti alir ne yapardiniz

yazin 1:32 bir model alip birde filo secip zaten sizlere bu sekilde sorucam ne gibi eklemeler yapabilcegimi.hatta yurtdisindan aftermarket parcalarda getirtiriz gerekirse.

ama simdi yapmak istedigim mumkun oldugunca zahmetsiz olmali.ayrica decal konusunda napicamida soylerseniz sevinirim.

cok tesekkurler..
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 06:22
Orjinalini yazan: Burak

ben herhangi bir kit kullanarak ülkemizde kullanılmış herhangi bir f-16yı en az modifiye ile yapmak istiyorum.siz olsaniz hangi kiti alir ne yapardiniz

ama simdi yapmak istedigim mumkun oldugunca zahmetsiz olmali.ayrica decal konusunda napicamida soylerseniz sevinirim.
cok tesekkurler..

Bu soru cok fazla soruluyor ve birilerinin bunu on sayfaya ya da referanslara almasi lazim, ancak yine yaziyorum. Turk F-16 dekali sorunu buyuk olcude cozuleli bir hayli oluyor, su anda piyasada bulmak zorlamis olsa da Zotz firmasinin Vivacious Vipers-1 seti ciktigi sene itibariyle butun Turk filolarini kapsiyor ve ihtiyaciniz olan tum isaretlere sahip.(Bu dekallerin Turk Hava Kuvvetleri kismiyla ilgili arastirmayi yapip bilgileri Zotz'a ileten biziz,o yuzden bu dekal ile ilgili tum sorularinizi bana iletebilirsiniz.)

"En zahmetsiz Turk F-16'si" sorusunun cevabi ne kadar dogru bir model istediginize gore degisir. Ilk notunuzda soylediginiz gibi Italeri'nin 1/48 F-16C kitini alip bircok yanlisligina ragmen small-mouth(NSI) hava alikli, 1987'de ilk gelen birkac ucaktan birisi olarak yapabilirsiniz. Bu kitten sekil olarak biraz hatali olmasina ve garip durmasina ragmen iyi kotu bir kuyruk parasutu uzantisi cikiyor, o yuzden kutudan ciktigi haliyle 1987-1993 donemi arasi bir Block 30 yapmak en azindan teorik olarak mumkun. Hava aliginin NSI olmasi sebebiyle seri numarasi konusunda cok kisitli bir secim sansiniz var ve filo amblemi kullanamayacaksiniz, filo amblemleri boyanmaya baslandiginda bu ucaklarin cogu coktan AN/ALQ-178 ECM donanimini almisti.

Hasegawa 1/48 F-16CJ Block 50 kitinden ekleme ve modifikasyonlar ile butun tek koltuklu Turk F-16'larini yapmak mumkun ama bunlar sizin zahmetsizlik kriterinize uymuyor.

Düzenleyen KursadA
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 07:28
Orjinalini yazan: KursadA

Turk F-16 dekali sorunu buyuk olcude cozuleli bir hayli oluyor, su anda piyasada bulmak zorlamis olsa da Zotz firmasinin Vivacious Vipers-1 seti ciktigi sene itibariyle butun Turk filolarini kapsiyor ve ihtiyaciniz olan tum isaretlere sahip.

Kürşad bey peki nerden bulacağız bu decalleri? Twobobs'da kalmamış, greatmodelsdede in stok şeklinde görünmüyor, baktığım diğer dükkanlarda adı bile geçmiyor.
Hayat bos!!!
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 08:18
Orjinalini yazan: oy61

Kürşad bey peki nerden bulacağız bu decalleri? Twobobs'da kalmamış, greatmodelsdede in stok şeklinde görünmüyor, baktığım diğer dükkanlarda adı bile geçmiyor.

Ciktigi zaman her forumda ustune basa basa soylemistim simdi alin diye. Ciktiktan 6-7 ay sonra tamamen bitti benim bildigim kadariyla; su an Turkiye disindaki modelcilerle degis-tokus yapmak disinda bulmaniz zor. Tekrar basmasi icin Zotz'un sahibini ikna etmeye calisiyoruz kalabalik bir grup olarak(Bereket versin ki zamaninda stoklamisim.). Yerli bir cozum bulunmasi tabii ki sizin acinizdan en uygunu olur, belki Turquoise Decals'i ikna edersiniz.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 08:33
Turquoise decal gerçekten kaliteli Türk Hava Kuvvetleri çıkartmaları için tek umudum. Onlarda bu yönde çalışmaları olduğunu daha önce forumda dile getirmişlerdi. Zots firmasının decallerinin 48 ölçeğide olsa gerçekten güzel bir set çünkü. Birde bu dediğiniz decaller madem bu kadar yoğun ilgi görüp tükendi neden bir daha basmıyorlar ki? Aynı sorun CAM decalsin F-4E decallindede var.
Hayat bos!!!
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 277
Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 08:40
Sayın Burak bey, eğer isterseniz size 141.filoya ait 1/48 ölçek decal gönderebilirim. Aşağıdaki fotoğrafta görülen Italeri 1/48 F-16C az zahmetli olarak yapılmış bir model belki sizin de yapmak istediğiniz F-16C'ye örnek teşkil edebilir.   

IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 277
Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 08:45
Sayın Burak bey, eğer F-16D yapmak isterseniz bu modeli de örnek alabilirsiniz değişik bir örnek ve bir gazete haberinden esinlenerek yaptığım 1/48 Italeri F-16D

IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 12:31
Orjinalini yazan: teomanK

Sayın Burak bey, eğer isterseniz size 141.filoya ait 1/48 ölçek decal gönderebilirim. Aşağıdaki fotoğrafta görülen Italeri 1/48 F-16C az zahmetli olarak yapılmış bir model belki sizin de yapmak istediğiniz F-16C'ye örnek teşkil edebilir.   

her ikisinide yapmak istiyorum.

bu zamana kadar belkide 10 f-16 yapmışımdır hiç bıkmadan yapıyorum f-16 özel bi uçak benim için ama düşününki yapabildiğim tek Türk f-16sı pminki.o bile bana çok mutluluk vermişti.

italeri kiti kullanarak arkadaşımında dediği gibi ilk gelen f-16lardan birini yapabilirim sanırım.çok accurate bir kit yapma iddiam yok.ama çok uçukta olmasını istemem.gerçeğe mümkün olduğunca yakın olsun isterim.

o zaman italeri kiti kullanarak yapacağım uçağın resimlerini bulmam gerekecek.bu konudada bana yardımcı olursanırz sevinirim.

decallerinizle ben dahil çoğu forum üyesi ilgilenir sanırım ama decalleri nerden ve nasıl edindiniz ve doğruluk düzeyi nedir bu konuda bilgi verirseniz seviniriz.

ayrıca eklediğiniz resimler malesef çıkmamış.ilginize teşekkürler saygılarımla..
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 20:39
Arkadaşlar ,bence yurt dışında veya yurt içinde TuAF modelciliği ile ne çıkıyor ise takip etmekte ve satın almakta fayda var.Sonra bulamıyoruz üzüntüsünü syaşamayalım.Zaten çok sayıda ürün çıkmıyor çıkanlarda sınırlı sayıda oluyor..fırsatları değerlendirmekte fayda var...
IP
sniper
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 161
Alıntı sniper Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 21:42
Kuyruk numaralarına da dikkat etmen gerekiyor. Şu sıralar bende decal işine kafayı fena halde taktığımdan olsa gerek bunu herhalde kendim basıcam galiba
Block numaralarına göre yapmayı düşünürsen bence inceleyip yap derim.

Ayrıca teoman bey siz kuyruk numaraları için hangi fontu kullandınız rica etsem öğrenebilirmiyim. www.tlai.com sitesinden indirdiğim demo versiyonla kuyruk numaralarını ben basmayı düşünüyorum. Numaralar tek siyah renk olduğundan bunu basmada sorun yaşayacağımı zannetmiyorum. Ancak yeni font kuyruk numaraları için ne önerirsiniz. En yakın olarak arial le yazıp bolda çevirdimmi bu hallettiğimi düşünüyorum aşağıdaki gibi

Düzenleyen sniper
Murat YA?AN

Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 02:01
italeriden çıkan kitte geniş ağız yok.ben ya geniş ağız modifikasyonu bulmalıyım bunuda nerden bulcamı bilmiyorum yada geniş ağza sahip olmayan ilk parti 8 f-16dan birini yapmalıyım.

bana bu 8 uçaktan birinin bilgisi lazım.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 02:13
valla sizin maketler gayet güzel olmuş bunlar kadar yapsam yeter işte.sonuçta gerçeğinin aynısını yapamayızda.

bu f-16d 1:48 italerimi ben hiç rastlamadımda
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma