Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Askerligini yapanlara G-3 ve figur sorusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3
Yazar Mesaj
Toughbeard
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 405
Alıntı Toughbeard Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2006 Saat 08:06
Hepimiz barış içinde yaşasak????

Bu arada Kürşatın açtığı konudan biraz saptık arkadaşlar

Kürşat, Batur'un dediği gibi dipçik yukarı gelecek şekilde omuza ters asılır. (yaya operasyon)

ayrıca belirtildiği gibi şarjör önünden, başparmakla üstten bastırarak, tutulur. (kısa süreli) G3 asla şarjörden tutulmaz.

iki elle tutma. şarjör önü ve dipçik önü. ( önde taşıma, spor hareketleri, kasatura ile hamleler)

Namlu yukarı gelecek şekilde omuzda taşıma (normal koşullar)

Namluyu yere dayayarak bacak arasında tutma (helikopterle intikal)

Ayrıca unutmamak genelde acemiler hep kayıştan taşır...

Serdar

Düzenleyen Toughbeard
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2006 Saat 08:33
Sagol Serdar, Kibris donemi icin yaptigim figurde G-1 kullanmaya karar verdim ama Guneydogu icin modifiye ettigim iki figur var, onlarda tavsiyelere uygun tutuslar yaptim. resimleri bir iki gun icinde paylasirim. Cizdigim birkac Turk diorama aksesuari da var, onlarin da taslaklarini yeni bitirdim.

Düzenleyen KursadA
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 66
Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2006 Saat 10:51
KIBRIS HAREKATINDA NE G1 NEDE G3 KULLANILDI . M1 LER VARDI . ÇIKARTMADA MAVİ BERE DEĞİL ÇELİK BAŞLIKLAR KULLNILDI. TANKLARDANDA M47 LER ÇOK AZ BİR MİKTARDA DA M48 VARDI
http://www.trncmodelci.com
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2006 Saat 11:06
Orjinalini yazan: ahmetsen

KIBRIS HAREKATINDA NE G1 NEDE G3 KULLANILDI . M1 LER VARDI . ÇIKARTMADA MAVİ BERE DEĞİL ÇELİK BAŞLIKLAR KULLNILDI. TANKLARDANDA M47 LER ÇOK AZ BİR MİKTARDA DA M48 VARDI

Beyefendi, tonlarla G-1 ve G-3 iceren Kibris Baris Harekati resmi var; buyuk harflerle yazmaya gerek yok. www.corbis.com adresine gidip "Cyprus 1974" diye aratarak Corbis arsivindeki resimlere bakabilirsiniz, karsiniza cikan sonuc listesinde 2. sayfaya gidip Agustos 1974'te Kibris'ta cekilmis, bir aracin ustunde zafer isareti olan Turk askerlerinin oldugu resme bakin. G-3'lu resimler de baska pek cok kaynakta mevcut. Kisacasi M-1 de var, G-1, G-3, Thompson ve o donemde envanterde olan her hafif silah var.

Düzenleyen KursadA
IP
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı liberty Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 01:37
corbis sitesini bende inceledim. Komyandaki askerlerde G-1 G-3 ve (yanlış yazmıyosam)thomson var. Bir resimde M-113 üzerindeki askerde AK 47 de gördüm.
IP
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı liberty Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 01:39
ha bu arada bize acemi birliğinde G-1 vermişlerdi. O tüfeklerin hepsinde çatal ayak vardı.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 01:40
AK-47 ganimet olabilir.Resmi basabilir misiniz?
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 04:30
Orjinalini yazan: lıberty

corbis sitesini bende inceledim. Komyandaki askerlerde G-1 G-3 ve (yanlış yazmıyosam)thomson var. Bir resimde M-113 üzerindeki askerde AK 47 de gördüm.

Evet, M-113'un ustundeki askerde AK-47 var. Idris Bey'in dedigi gibi ganimet oldugunu dusunuyorum. AK-47 Kibris Baris Harekati sirasinda EOKA-B orgutunun ve Kibris Rum milli muhafizlarinin seckin birliklerinin standard silahi idi. Kamyondaki askerlerde hem G-1, hem G-3, hem de Thompson ("thomson" degil) oldugu dogru, M-113 olan resimdeki askerlerde de M-1 Garand var. Tankci personelin bazilarinin da M-3 "grease gun" kullandiklari anlasiliyor.

Düzenleyen KursadA
IP
blackhorse
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 38
Alıntı blackhorse Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/02/2006 Saat 23:04

Sayın kürşat bey

öncelikle merhabalar .anladığım kadarıyla yurt dılında yaşıyorsunuz. ben mesajınızı okudujtan sonra G-3kit seti aramalarıma hız verdim ancak daha önce dragonda olduğunu bildiğim setin İtaleride de olması doğrusu beni çok şaşırtı ve heycanlandırdı ancak malesef yine sonuç 0+0 elde var 0 .

gelelim anlatmak istediğim konuya hangi ülkede yaşadığınızı tam olarak bilmiyorum ama yurtdışında bu kitten temin edip türkiyeye göndermek için bir sehem (k.vadisi deyimi )kurabilirmiyiz.eminimki bir çok modelci bu işe sevinecektir.

ilginiz için şimdiden teşekkürler. cevabınız en kısa zamanda bekliyorum.Saygılarımla      & nbsp;
maket, maket, maket
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/02/2006 Saat 05:09
Italeri'nin G-3 icin ozel bir seti yok, ancak Italeri'nin 0421 numarali 1/35 Modern Light Weapons setinden uc tane G-3, uc tane de G-1 (FN-FAL) cikiyor ve Dragon setinden daha detaylilar.

Ben ABD'de yasiyorum; ancak gerek Dragon seti, gerek Italeri seti Ebay'de kolaylikla bulunabiliyor ve saticilar tum dunyaya satiyorlar. Sanirim Dragon seti de hala piyasada kolayca bulunuyor. En kolay cozum olarak Turkiye'de yasayip zaman zaman yurtdisindan siparis veren bir arkadasla temasa gecerseniz sizin icin daha kolay olur sanirim, bir sonraki siparisinize sizin icin bu seti ekler. Turkiye'den bircok modelci duzenli olarak getirtiyor bunlari. Eger boyle bir cozum bulamazsaniz daha sonra bana e-mail atin.

Orjinalini yazan: blackhorse

Sayın kürşat bey

öncelikle merhabalar .anladığım kadarıyla yurt dılında yaşıyorsunuz. ben mesajınızı okudujtan sonra G-3kit seti aramalarıma hız verdim ancak daha önce dragonda olduğunu bildiğim setin İtaleride de olması doğrusu beni çok şaşırtı ve heycanlandırdı ancak malesef yine sonuç 0+0 elde var 0 .

gelelim anlatmak istediğim konuya hangi ülkede yaşadığınızı tam olarak bilmiyorum ama yurtdışında bu kitten temin edip türkiyeye göndermek için bir sehem (k.vadisi deyimi )kurabilirmiyiz.eminimki bir çok modelci bu işe sevinecektir.

ilginiz için şimdiden teşekkürler. cevabınız en kısa zamanda bekliyorum.Saygılarımla      & nbsp;
IP
<< Önceki Sayfa   3
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04