Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: WRC Mitsubishi Lancer Evo VII | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 03/02/2006 Saat 03:01 |
Ceki kapı altları beyaz olacak diye hatırlıyorum.Dekal mi kullanacaksın o kısımda.Bunu şunun için sordum.Zaten beyaz boya atmıştın.Maskeleyerek dekalden daha iyi bir görünüm elde ederdin.
Birde egzosu hangi altın rengiyle boyadın.Çok hoş olmuş. Kolay gelsin. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 03/02/2006 Saat 03:42 |
Sayın Vogi, arada bir araba yapmaktan zarar gelmez, bir deneyin, ne kadar zevkli bir iş olduğunu göreceksiniz.
Ömer, Kapı altları konusunda haklısın, ben de beyaz atıp, maskeleyeceğim diye yola çıkmıştım. Ancak boyadıktan sonra ortaya çıkan beyazın tonuyla, decalleri karşılaştırınca, decallerle devam etmeye karar verdim. Bir de decaller baya güzel gözüktü gözüme, kullanmak istedim. Egzos için X-31 titanium gold kullandım. Bu arada, modeli, pazar akşamına bitirmeyi planlıyordum. Ancak hafta sonu için, sürpriz bir İskenderun ziyareti çıktı. Zannetmeyin ki, yatıyorum, dönüşte üretime tam gaz devam. Düzenleyen CErginbas |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 03/02/2006 Saat 07:02 |
Ceki kapı altları için kullancağın dekaller yeteri kadar kalınsa ve alttaki rengi göstermeyecekse sorun yok.Devam
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 03/02/2006 Saat 07:49 |
Ömer Uyarı için sağol.
|
|
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 04/02/2006 Saat 06:17 |
Ceki, şimdi bakınca dikkatimi çekti. Arka diferansiyelden çıkan aks körüklerinin gold olduğunu sanmıyorum. Kauçuk parçalardır ve öndekiler gibi siyahtırlar herhalde???
Bir de, şaftın mafsal yerlerindeki girintilere siyah çekersen görüntü çok daha iyi olur. Aşağıdaki fotoğrafta kastettiğim yerleri editledim: |
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 01:50 |
Korkut Abi;
Bu mesajı İSkenderun'da bir internet cafe'den yazıyorum. Çok güzelmiş buralar. Adana'da çok güzel. Neyse konuya dönelim. Şaft üzerinde göstermiş olduğun yerleri eve dönünce siyah yapıyorum. Ufak bir detay ile baya güzel bir efekt verecek. Aks körüklerine gelince, onların rengini yapım şemasında ne deniyorsa öyle yaptım. Şemadan yanlış bakmış olabilirim, İstanbul'da olsam hemen kontrol ederdim. Şemadan yanlış bakmamışsam, referans fotosu bulmak gerekecek. Bakalım doğrusu neyse onu yapmaya çalışıyorum, tespitler için teşekkürler. |
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 06:55 |
Selamlar,
Eve adımımı atar atmaz, kontrol ettim, Yapım şemasında, bahsi geçen parçalar altın rengi gösteriliyor. Arabanın altını gösteren, referans resmi aradım malesef bulamadım. aramalar sürüyor. Eğer bulamaz isem, yapım klavuzundaki gibi bırakacağım. |
|
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 07:40 |
Bence kesinlikle bir yanlış var. Altın renk körük olmaz. Olur tabii, arap şeyhi bastırır parayı yaptırır özel hamuru!
Ön taraftaki körükler siyah ama???? Sence hangisi doğru? Montaj talimatları hatalı olabiliyor. Aynen yapsaydım 59 Cadillac'ın sağ ve sol egzoz manifoldlarını ters takmam gerekirdi çünkü numaralarını ters vermişler... Burada da mutlaka böyle bir durum var. Şaft olabilir, boyanır, buna itirazım yok. Ama körüklerde bir terslik var. |
|
bmw_m5
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 207 |
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 07:47 |
bendede bi corvette leman var,şemasının ilk 8 bölümünü basmayı unutmuşlar.. olabiliyo bazen böyle hatalar.
altın körük.. hakketten baktım bendekilerde aynı yazıyo. |
|
BMW-freude am fahren
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 11:00 |
Suabur İmpreza Wrc modelie de baktım. Aynı parça onda da altın rengi verilmiş. İnternetten pek çok usta modelcinin yaptığı model resimleri buldum. Hepsi de altın rengi yapmışlar. Yahu bir allhın kulunda şu arabanın alttan çekim fotosu yok mudur?
|
|
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 18:43 |
Biraz arama ile yedek parça resimlerine ulaştım.
Bu sayfada mafsallar ve körüklerin resimleri var. Belki adreste problem olur diye iç körüklerin resmini vereyim: Benim ekranda siyah görünüyor Montaj talimatlarına körü körüne inanmayın. Ben bir modeli yaparken internette yüzlerce fotoğraf gezip kaydediyorum, araba ve detayları hakkında fikir sahibi oluyorum. Ondan sonra işe soyunuyorum. O gördüğün modelcilerin alayı da yanlış yapmışlar demektir. Demek ki her anlamda usta değillermiş... Çoğunluğun gittiği yön her zaman doğru yön olmayabilir. Mutlaka araştırmak gerek. Bu dediğim sadece modelcilik için değil, gerçek hayat için de çok önemli.... |
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 19:00 |
Korkut abi kesinlikle haklı. Otomobillerde her zaman özgürlüğü savunurum, isteyen istediği yeri istediği renge boyasın diye ancak; bazı parçalar da var ki hakkaten renkleri belli. Aks körükleri de bunlardan biri. Bu parçalar içlerine bolca gres doldurulduğu ve yapılarında silikon da ihtiva ettiklerinden malesef boyadık oldu da denemiyor. Mecburen siyah olacak.
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 22:58 |
|
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 23:39 |
Referans fotosu
Hem fotoya da ihtiyaç yok. Kendimi bildim bileli sanayilerde sürterim, yarışlara giderim, ilgili medyayı takip ederim; siyah haricinde hiç körük görmedim. Bir fuarda kırmızı lastik bile gördüm, ama körükte fantazi olayı çok zor. Düzenleyen Typhoon |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 23:51 |
Burada da referans fotoları:
Bu ön taraf: Bu da arka: Görüldüğü gibi heepsi de siyah.... Instructionlar h-a-l-t-e-t-m-i-ş!!!! |
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 23:54 |
http://www.ssl-cvjoint.com.tw/cgi-bin/getprdlst?home=ssl&cat id=c03&lang= Tayfun Abi, referansını ürettiğin araba benim yağtığım araba değil ki. Ben Siyah körük olamz demiyorum. Körüklerin %99 u siyah. Ama renkli körükler de var. Verdiğim linkte de satılıyor. Hatta custom colors accepted demişler. Şimdi BEnim yaptığım aracın süspansyonlarında da sağ sol ayırımı için kırmızı, mavi renk teması uygulanmış. Aynı şeyi körükler de de uygulamış olabilirler. (Ki büyük ihtimalle uygulamamışlardır.) Benim tek derdim, Benim yaptığım aracın fotoğrafını görmeden, bir değişiklik yapsam, içime sinmeyecek olması. |
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 00:33 |
Korkut abi ,sen de referans olarak, evo'nun yol versyonunu vermişsin. Ben onu nasıl, Wrc arabası için referans alayım.
Bu arada olay sanki ciddiye bağlandı gibi. Ben bunları yazarken gayet neşeli yazıyorum onu da söyliyeyim. Yani sizinle iddialaşmaktan çok, kurcalayarak öğrenmeye çalışan bir çocuk gibiyim. Yoksa sizlerin, bilgi birikiminize saygım sonsuz. Farkında olmadan saygısızlık ettiysem özür dilerim. En güzeli, bu arabaya suudi arabistan petrol şeyhlerinden birinin, lancer evo'su diyelim bitsin. |
|
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 00:46 |
Ceki, ben de farkına vardım seninkinin wrc olduğunu ve şimdi işi gücü bıraktım onu arıyorum. Bende de merak oldu, hakikaten renkli ise büyük konuştuğumdan dolayı herkesten özür dileyeceğim.
Ama yanlış anlama, olay ciddiyeti araştırma açısından kazandı, yoksa kişisel açıdan değil. Tabii ki bu işi güle oynaya yapıyoruz... Ama cidden merak ettim ve gerçekten işi bıraktım şimdi bunu arıyorum... Sonra devam ederiz |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |