Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Askerligini yapanlara G-3 ve figur sorusu | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Konu: Askerligini yapanlara G-3 ve figur sorusu Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 06:56 |
Bu askeri arac ve figur isi sardi beni, ucaklarda yaptigim gibi bunda da agirlikli olarak Turk arac ve figurleri uzerinde durmak istiyorum. Simdi Kibris Baris Harekati doneminden bir arac yapmaya basladim, onun yanina koymak uzere birkac figuru modifiye ediyorum. (Ilk resimdeki silahlarin Kibris'la alakasi yok, onlar sonraki donemler icin)
Bu figurun elinde G-1 ya da G-3 piyade tufegi olacak, henuz karar veremedim. G-3 tufegi olmasi durumunda silahin asagidaki resimde oldugu gibi tutulmasi mumkun mu? Agirlik merkezi itibariyla bu tutusun gercekci olmayabilecegini dusundugumden sormak istedim. |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 07:03 |
Figür G-3 ü böyle tutabilir. Hatta en rahat taşıma pozisyonlarından biriydi...
|
|
feed the troll
|
|
mk_ozkir
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 07:14 |
namlusu çok az daha aşağı baksa daha rahat olur tutarken jarjor destek yapmış oluyor ama figürde bakınca normal duruyor. biz kamplarda ak-47 kullandık ama kho daki bir arkadaşımın g-3 ünü kurcalama şansı yakaladım ve bize ak-47 verdikleri için çok memnun olmuştum. kolay gelsin
Düzenleyen mk_ozkir |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 07:14 |
Kürşad Bey, tam şarjör ile kundak arasından tutulabiliyor silah. Namlunun yere olan açısı biraz daha dikleşmek kaydıyla tabii. Araç görevleri, angarya dağ gezileri dışında, arazide, operasyon vb. durumlarda silahı böyle tutmak, taşımak gibi bir durum söz konusu olmuyordu. En azından aklı başında olan askerler için durum böyleydi...
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 07:26 |
Ancak eli yoruluncaya kadar böyle tutar.
Bu tüfeği tek elde taşımanın kolay yolu yok.Kim nasıl rahat ediyorsa öyle taşıyor. |
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 07:50 |
Kursad bey selamlar,
Figürünüz için elde etmek istediğiniz tutuş, silahın denge noktasından tutularak elde taşınmasıdır. 5 tüfek taşıma şeklinden biridir. G-3 piyade tüfeğinin denge noktasından (şarjörle kundak arası) kavranması ve başparmakla diger parmakların U şeklinde durması gerekir. Ancak denge noktasının altından kavranması ağırlığı 4.5 kg'yi bulan G3'ün taşınmasını kolaylaştırır. Şartlar uygun olduğunda emirle bu şekilde taşınır. Kolay gelsin. |
|
Batur
Üye Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 07:52 |
pratikte kimse G-3'ü o şekilde taşımaz...rahat olmamasının yanında,kullanıma hazır olmaması açısındanda çok mantıksız,üzerinize ateş açıldığında sopadan farkı kalmaz...en yaygın ve rahat taşıma şekli askılıktan omuzunuza ters asmaktır...dipçik yukarı,namlu aşağı gelecek şekilde...bu şekilde silahta elinizin altında olur...seyyar dipçikli olanları ağırlık dağılımı açısından bu şekilde tutmak mümkündür ama ateşe hazır tutmak açısından çok acemi bi davranış biçimidir....
|
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 08:17 |
Tesekkurler, onerileriniz dogrultusunda yapacagim son halini. Ben nizami bir sekilde tutulup tutulmadigindan cok bu sekilde tutmanin mumkun olup olmadigini merak etmistim. Nizami seklini insallah gelecek yaz askerlik icin Turkiye'ye gelince ogrenirim.
Diger figurleri de yaptikca yardimlariniza ihtiyacim olacak. Kafalar Hornet firmasinin cok guzel resin NATO bereli kafa setinden, govdeler Dragon ve ICM karisik. G-3 ve G-1'ler Italeri'nin Modern Weapons Set'i ve Academy G-3/MP-5 setinden. |
|
tiger
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 08:20 |
Batur Bey'e katılıyorum; operasyonda gayri nizami olmasına rağmen tek sağ omza ve baş aşağı asılır, çabuk olarak doğrultulup nişan alınabilir. Diğer durumlarda (ki bunlar genellikle angarya durumlar) sizin resimdeki gibi değil, Akhilleus ve Big Lebowski'nin yazdıkları doğru. Namlu nerdeyse yere 70-80 derece açı ile olmalı ama sizin askerin el durumu buna uygun değil. Kolay gelsin.
|
|
tiger
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 08:24 |
Kurşad Bey
Son resimdeki de olmaz. Baş parmak hariç diğer dört parmak şarjörü kavramalı. Nizamilik açısından değil ağırlık merkezi açısında. |
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 08:31 |
Orjinalini yazan: tiger
Kurşad Bey Son resimdeki de olmaz. Baş parmak hariç diğer dört parmak şarjörü kavramalı. Nizamilik açısından değil ağırlık merkezi açısında. Tesekkur ederim, dedigim gibi figurleri modifiye edip, uzerlerine takilacak edevati vs. yaptiktan sonra en son asamada tekrar yardimlariniz isterim. Simdilik zaten oylesine egreti duruyor fotograf amaci icin. Bu Mehmetcikler de muhtemelen zaten savas durumunda degil, Gonyeli Koyu'nun girisinde bir berber dukkaninin onunde terkedilmis Rum T-34/85'ini inceliyor olacaklar; o yuzden biraz daha rahat olabilirler saniyorum. Ne zormus AFV'cilerin fikir birligine varmasi ;-) |
|
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 08:44 |
Kıbrıs Barış Harekatı'nda askerlerimiz mavi bere kullanıyor muydu?
|
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 09:13 |
Orjinalini yazan: Ediz
Kıbrıs Barış Harekatı'nda askerlerimiz mavi bere kullanıyor muydu? Fotograflardan oyle goruluyor, acaba siyah beyaz olduklari icin mavi degil de baska bir renk mi bereler? Hemen hemen herkes migfer takmasina ragmen bereli olanlar da var. Giymemislerse de artik bunlari baska bir sefere kullaniriz; ya da siyaha boyayip tankci subayi vs. yaparim. Daha yeni basladim zaten.. Düzenleyen KursadA |
|
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Gönderim Zamanı: 26/01/2006 Saat 09:31 |
Ben de bilmiyorum .Dönemle ilgili resimler harekatın önemine nazaran çok sınırlı.Konu hakkında bilgim olduğundan değil,yeni bir şey öğrenebilir miyim diye sormuştum.Kolay gelsin
|
|
Varol
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 06:39 |
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 06:40 |
Ben askerliğimi 230ncu mekanize Piyade Alayı Kırklar/Kıbrıs'ta çavuş -ve giderayak keşif takım komutanı- olarak yaptım.Sıcaktan bezmiş adamların favori tutuş şekli şarjörün önünden kavrayarak,namlu başaşşağı taşımaktır.Askı kayışı omzunuza sıkıntı vereceği için sallandırılır.MP-5 ve AK-47 gibi daha kısa namlulu silahları el kabzasından tutarak,başaşşağı taşırdık.Bir müddet sonra yağlı metal gövdeye dokunmaktan usanırsınız.
Yanaşık düzen talimnamesinde (KKT-167-1?)tüfeği ortasından tutarak taşımak diye birşey yok,ama talimgahlarda öğretilir.Koşarken öylesi daha kolaydır. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 07:35 |
Orjinalini yazan: Varol
Kürşad Bey, sayenizde şehitlerimiz rahmetle anıyorum. Aşağıdaki resmi nette buldum.Aklımda kaldığı kadarı ile harekatta G1 kullanılmıştı.Ancak resimdeki sanırım brün.Genede fikir verebilir. Sait Tesekkurler. Hem G-1, hem de oncelikle komando birliklerinde olmak uzere G-3 kullanildigina dair fotografik kanit epeyce var; subaylarin bazilarinda Thompson ve M-3 gibi su anda envanterden kalkmis silahlar da var. Her ikisini de kullanmayi dusunuyorum. |
|
caglars
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 30/01/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 11:27 |
Herkese Merhabalar...
Sevgili KursadA, Kıbrıs Barış Harekatına katılan askerlerimiz arasında Kayseri Hava İndirmeden de personel olduğunu hatırlıyorum hatta bir yerde 68/? tertiplerin kendileri için hazırladıkları hatıra tablosunu görmüştüm orada tüm tertipler mavi bere takıyordu. Tüfek'in taşıma şekilleri arasında ağırlık merkezinden tutuş da bulunuyor (KKT-167-14 ) ancak G-3'ün ağırlık merkezinin şarjör ile tetik arasında daha gerisinde olması gerekiyor AK-47'ye göre daha ağır olan G-3'ün bu şekilde taşınması epey zor olur. Saygılar... |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |