![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() astarın kuru düşme olayında ,inceltmekte fayda var kanaatindeyim....kamuflaj geçişlerindede tabancanızın hava ayar ile oynayarak(düşürmek sureti ile) vede tamamen parmağınızın marifeti(ileri..geri hareketlerle) ile daha hassas yapabilirsiniz..kullandığınız alet de önemli burda..bütün o tekerleri maskelemeyede gerek kalmaz böylece...zorlamayın kendinizi...iyi modeller ![]() |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Flashback
Çok güzel olmuş e paletleride görmek isteriz yani,bu arada bende stug IV var sanki bu iki aracın şasi olayı aynı gibi geldi bana. Doğrudur.Aynı. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Stug IV ile şasinin aynı olması gerek evet.
Bence de ilk maket için gayet iyi. Kamuflajların cephede yapıldığını düşünürseniz, "overspray" denen hafif sıçrama ve kalınlaşmanın çok problem olmaması lazım(en azından ben öyle çamura yatmaya alıştım ![]() Bir sonraki modelinizde, kamuflaj yapmak için uygun ayarı keşfetmeye çalışıp (tamamen pratik meselesi), beğenmediğiniz, sıçrayan, fazla kalınlaşan yerleri de dikkatlice pistole kullanarak gövde rengiyle rötuşlamayı deneyebilirsiniz (Aygün'ün pistolesi tarafından " tükürülerek" benzetilen bir aracı tamamen rötuş yaparak toparlamıştım, ama yine pratik meselesi diyeyim). Ellerinize sağlık, devam devam! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
yavozkan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
![]() ![]() ![]() |
Yorum ve uyarılarınız için teşekkürler.
İlk deneyim olduğu için tekerlekleri bantlamak ihtiyacı hissetmiştim. Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Dediğiniz gibi ufak tefek taşmalar haricinde aslında kullanmama gerek yokmuş. Arka kapakların aralığı... Valla nazarlık olarak kalsın mı? Yoksa girişip kapatayım mı? Tam kararım yok. Ama öyle bırakmaya niyetimde yok. Overspray; benim de içimden geçen bahanem oydu. Şimdi ki iş alet edevatı dikkatlice boyayıp decalleri yapıştırıp, parlak vernikle kuru fırça ve yıkamaya hazırlama. |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
bence de ilk afv için muhteşem. ben kendi yaptığım ilk afv yi hatırlıyorum da...
![]() ![]() aracın eskitilme aşamasında iyice düşünün bence ama. baştan nekadar ve hangi teknikle eskiteceğinize iyi karar verin. Başarının % 80 i iyi planlama ile olurmuş.. ellerinize sağlık ![]() |
|
![]() |
|
yavozkan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
![]() ![]() ![]() |
Kseinlikle planlama önemli hele hele yeni başlayan için daha önemli oluyor. Bu benim ilk modelim değil aslında, ilk ciddi projem. Proje mantığıyla bakmakta gerek herhalde, çünkü her adımda "keşke daha önce hazırlık yapıp, araştırıp, düşünüp, planlayarak devam etseydim" dedim. Örneğin referansları takip etmek; tam ismini bilmiyorum (ki bu bile eksiklik) gözetleme tarafının olduğu plaka diyeyim bilmiyorum. O parçanın kenarları dışa doğru çıkıyormuş. Ben aleti toplarken baktım 1mm kadar fark var. Yapıştırmışta bulundum, başladım yontmaya ufak tefek açı farklılıkları oluştu ama eh idare eder diyerek bıraktım. Sonra bir kaç referans fotosuna baktım.
![]() O kadar uğraştığımamı yanayım (kan ter içinde), modeli bozduğumamı yanayım, plansız çalıştığımamı yanayım. O yüzden hazırlıksız en ufak fırça, bıçak darbesi can sıkıyor. Her halukarda bu işin reçetesi barkın hocanın da dediği gibi üretim üretim... |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |