Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Panzer 4 Academy 1/35 İlk ciddi proje Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
F-4E
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 18:05

astarın kuru düşme olayında ,inceltmekte fayda var kanaatindeyim....kamuflaj geçişlerindede tabancanızın hava ayar ile oynayarak(düşürmek sureti ile) vede tamamen parmağınızın marifeti(ileri..geri hareketlerle) ile daha hassas yapabilirsiniz..kullandığınız alet de önemli burda..bütün o tekerleri maskelemeyede gerek kalmaz böylece...zorlamayın kendinizi...iyi modeller
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 18:30
Orjinalini yazan: Flashback

Çok güzel olmuş e paletleride görmek isteriz yani,bu arada bende stug IV var sanki bu iki aracın şasi olayı aynı gibi geldi bana.

Doğrudur.Aynı.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 18:30
Stug IV ile şasinin aynı olması gerek evet.

Bence de ilk maket için gayet iyi. Kamuflajların cephede yapıldığını düşünürseniz, "overspray" denen hafif sıçrama ve kalınlaşmanın çok problem olmaması lazım(en azından ben öyle çamura yatmaya alıştım ). İlk uygulama için oldukça bence çok başarılı.

Bir sonraki modelinizde, kamuflaj yapmak için uygun ayarı keşfetmeye çalışıp (tamamen pratik meselesi), beğenmediğiniz, sıçrayan, fazla kalınlaşan yerleri de dikkatlice pistole kullanarak gövde rengiyle rötuşlamayı deneyebilirsiniz (Aygün'ün pistolesi tarafından " tükürülerek" benzetilen bir aracı tamamen rötuş yaparak toparlamıştım, ama yine pratik meselesi diyeyim).

Ellerinize sağlık, devam devam!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
yavozkan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 60
Alıntı yavozkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 20:52
Yorum ve uyarılarınız için teşekkürler.

İlk deneyim olduğu için tekerlekleri bantlamak ihtiyacı hissetmiştim. Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Dediğiniz gibi ufak tefek taşmalar haricinde aslında kullanmama gerek yokmuş.

Arka kapakların aralığı... Valla nazarlık olarak kalsın mı? Yoksa girişip kapatayım mı? Tam kararım yok. Ama öyle bırakmaya niyetimde yok.

Overspray; benim de içimden geçen bahanem oydu.

Şimdi ki iş alet edevatı dikkatlice boyayıp decalleri yapıştırıp, parlak vernikle kuru fırça ve yıkamaya hazırlama.

Ha gayret!
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 22:55
bence de ilk afv için muhteşem. ben kendi yaptığım ilk afv yi hatırlıyorum da... kamoflajdan ziyade üzerine martı pislemiş gibiydi. (kitin marka koduyla piyango oynasaydım keşke )

aracın eskitilme aşamasında iyice düşünün bence ama. baştan nekadar ve hangi teknikle eskiteceğinize iyi karar verin. Başarının % 80 i iyi planlama ile olurmuş..
ellerinize sağlık

IP
yavozkan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 60
Alıntı yavozkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 23:57
Kseinlikle planlama önemli hele hele yeni başlayan için daha önemli oluyor. Bu benim ilk modelim değil aslında, ilk ciddi projem. Proje mantığıyla bakmakta gerek herhalde, çünkü her adımda "keşke daha önce hazırlık yapıp, araştırıp, düşünüp, planlayarak devam etseydim" dedim. Örneğin referansları takip etmek; tam ismini bilmiyorum (ki bu bile eksiklik) gözetleme tarafının olduğu plaka diyeyim bilmiyorum. O parçanın kenarları dışa doğru çıkıyormuş. Ben aleti toplarken baktım 1mm kadar fark var. Yapıştırmışta bulundum, başladım yontmaya ufak tefek açı farklılıkları oluştu ama eh idare eder diyerek bıraktım. Sonra bir kaç referans fotosuna baktım. Allaah...

O kadar uğraştığımamı yanayım (kan ter içinde), modeli bozduğumamı yanayım, plansız çalıştığımamı yanayım. O yüzden hazırlıksız en ufak fırça, bıçak darbesi can sıkıyor.

Her halukarda bu işin reçetesi barkın hocanın da dediği gibi üretim üretim...
Ha gayret!
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma