Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: JSF vs Eurofighter Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
oy61
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 00:03
Bu arapların gözü nasıl doyar anlamıyorum. Uçak uçak diye paraları savuruyorlar. Sokaktamı buldun parayı derler ya tam o hesap.Adamların petrol kuyuları para basıyor.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
vito
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 179
Alıntı vito Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 00:38
Valla pek bilmem ama F-15 ömrü tamamlandı sanırım. Eski bir uçak dizayn olarak F-14 emekli oldu, F-15 olacak. Ayrıca F-15 üretim hattını kapatmamak içi uğraşıyorlar. Sudilerde para olduğu için herkezden uçak alıyor bir standart yokki. Her çeşitten İngiliz, Amerikan uçakğı var envarterlerinde. Yeni bir uçak olsa iyi olur bence. EF olabilir.
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 01:00
Uçaklara ömür olarak pek bakmamak lazım. Örneğin bizim modernize edilmiş F-4 2020'ler atış yarışmalarında F-16'ları geri bırakmaktadırlar.
Uçağın taşımış olduğu donanım ve kullanılacağı role göre EF-2000 ve F-15 birbiri ile karşılaştırılmalıdır. F-15'in 70'lerde dizayn edilmiş olduğu doğrudur fakat şu an için donanım olarak EF-2000'den öndedir ve 70'lerin F-15'i ile tip dışında pek ortak yanıda kalmamıştır. Benim şahsi görüşüm EF-2000'in hava-hava rolüne, F-15'inde hava-yer rolünde rakibine üstünlük sağladığıdır. HvKK'lerimiz bunuda göz önünde bulunduracaktır.
Bunlarda göz zevkimiz için

Hayat bos!!!
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 08:44
valla vito bey şunu bilir şunu sölerim F-14 emekli olmazzzz.o uçaklar donamanın göz bebeklerimiş zamanında hala da öyle sanırım tam bilmiorum ama.şahsen ben hastası oluyorum o uçağın.ve + zamanında top gun filmini ingilizce türkçe her türlü izlemiş biri olarak asla emekli olmasınlar zaten bence.bir de şu var F-4 2020 ler gibi modernizasyondan sonra eminim F-14 ler çok daha da iyi olacaktır.biraz konu yu saptırdım galiba ama F-14 ler işte ...
I feel the need The Need for Speed...
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 08:58
Benim havacılığa olan merakımı başlatan filmdi Top Gun. F-14'de o yüzden en favori uçağımdı fakat artık ömürlerinin sonuna geldiler ve US Navy onları daha fazla modernize etmek istemiyor. Onların yerinede super hornetleri alıyor. 2010'dan sonra F-14'ler kullanılmayacak ama F-14 efsanesi gönüllerde hep sürecek.
Hayat bos!!!
IP
vito
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 179
Alıntı vito Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 16:15
Valla bende F-1 F-4 severin sizinle aynı kanıdayım. Hatta türk hava kyvetlerinin F-4 leri cephe gerisi görevlerde kullanarak daha uzun süreli uçurulmasını sağlayabilir. ABD nin yaptığı gibi Wildweasale görevlerde kulanmak gibi. US Navy ye sorun adamlar çok amaçlı uçak istiyor aynı tip uçakların logistihi daha kolay. Her bir görev için ayrı ayrı uçak bulundurmak ve onların farklı parçalarını tedarik etmek çok pahalıya mal olmakta. Bir çok görevde kullanılan tek tip uçak daha mantıklı. Ayrıca F-15 belki eski nesil uçaklara karşı üstünlüğü varda kendi neslinden olan Mig29 ve Su-27-34 lara karşı nekadar üstünlük kurabilir bilemem. EF200 için kötü taraf bize satarken şurda burda kullanmayın doğuda biryerleri kullanmayın diye şart koyarlar. Valla Mig ve Su lar gözüme güzel gözüküyor bu yüzden ve daha ucuz:)

Düzenleyen vito
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard.
IP
VoGi
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı VoGi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 18:43
Valla F-15,F-14 leri severim ama yaşlandıkları doğru modernize edilebilirler belki ama JSF X-35 bu işi bozuyor.Bir kere dikey iniş kalkış yapabilecek versiyonları üretiliyor.bu ve bu tip birtakım özellikler Amerikanın işine gelir.Harrier ve F-15 karışımı gibi düşünün EF-2000 in ise çok yüksek manevra kabiliyeti var.İleri dönemlerdeki koşulları göz önünde bulundurarak alması gerekir Türkiyenin bu uçaklardan birini...(Ama bence JsF daha yüksek ihtimal)
Fakat F-14 lerin gece görevlerinde uçak gemilerinin katapultlarında Afterburner şovları asla unutulmaz
Bombs Away!!!
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2006 Saat 01:08
Biz eskileri ne kadar hatırlıyorsak bundan 10 yıl sonrakilerde F-14 leri o kadar hatırlayacak.
Esas donanma efsanesi RA-5 Vigilante ve F-4 Phantom dur.
Hava kuvvetlerindede F-104.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma