Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: BMW Brabham BT50 | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Konu: BMW Brabham BT50 Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 03:39 |
Efendiler;
BMW Ortak projesi kapsamında, bir Tamiya 1/20 Brabham BT50'ye giriştim işte adım adım fotolar: Önce bloğun alt kısmını griye boyadım: Sonra siyaha boyadım: Akabinde motoru ve bilimum arka takımı açıkta sergilemek istediğim için kaportanın arkasını öne deldim, sonra kestim: devam... |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 03:59 |
Daha sonra motor bloğunu toplamaya devam ettim:
Şanzıman ve fren disklerini topladım: Akabinde kaportayı deldiğim noktalardan kestim: devam... |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 04:05 |
Arka yürür aksamı topladım:
Gövdenin alt kısmında bir çok enjeksiyon punto deliklerini macunladım (açık olunca hepsi görünecek): Lastiklerin içindeki yazıları boyadım: Devam... |
|
|
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 21:44 |
Aynı model şu anda benimde tezgahımda.Bir tane de Tamer abi yapıyor diye hatırlıyorum.
Bugün bende kaportayı boyayacağım.Motor kısmını göstermek için kesmen iyi olmuş.Aynı uygulamayı ben de yaptım. Güzel oluyor. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 22:30 |
benbeni bey foto var ise paylaşırsanız güzel olur.
Aracın alt taban parçasında açıkta olacak kısımları macunladım, X11'le seviyelerine bakıp, bir de sıvı putty sürdüm: Sonra bir daha tesviye-zımpara ve X11 atıp, radyatörleri, ve diğer aksesuarları bağladım: Arabayı bir kuru montaj edip nasıl durduğuna baktım: Devam... |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 22:31 |
Bu araç üretimi çok ters işmiş. Bir yandan parça tesviye, bir yandan boya, bir yandan dekaller herc-ü merç bir durum. Tezgahın canına okundu:
Bakalım nasıl işi bağlayacağız? |
|
|
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2005 Saat 03:07 |
Senden kurtulurmu Barkıncığım.
Nihayeti sabırsızlıkla bekliyoruz. |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2005 Saat 06:13 |
Arkadaşlara önemli uyarı,
Alt ve üst gövde burun kısmın da birleşmeden önce,alt gövdeye pilot kabinin (koltuk ,kokpit dahil) duraluminum parçası yapışıyor ve sonra üst gövde yapışıyor. Ben bu parçayı yapıştırdığımda burun kısmı alt'a tam oturmadı . Bunda kastım aks kollarının çıkış yerlerinde üst -alt gövde aralığı çok gerçek dışı durdu ve kabinin ön kısmını kesmek durumunda kaldım. Bende ki kitte sorun olabilir ama yapıştırmadan deneyiniz |
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 19/08/2005 Saat 20:38 |
Orjinalini yazan: Tamer Özkan
Bende ki kitte sorun olabilir ama yapıştırmadan deneyiniz Yok Tamer hocam hepsi öyle ben de kestim yoksa oturmuyor. |
|
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2005 Saat 20:43 |
Barkın, motoru çok güzel boyamışsın. Biraz daha yakın çekim ve anlatım alabilir miyiz? Ne kullandın metlaik boya olarak?
Düzenleyen KaanX |
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 19/08/2005 Saat 22:58 |
Sağol abi;
Motorda garip renkler var. Kılavuzda, üst kısım için Tamiya oranj + mat alüminyum diyordu. Karter kısmı X11, ortası Tamiya German Grey üstü Semi-gloss siyah (X18). Motor bloğunun bazı parçaları ve şanzıman, metalik gri plastiğe basılmış. Bunların üstünü X18 ile boyarken çok ince bir kat attım ki alttan parlak grilik çıksın, bir nebze derinlik olsun deyu. Subap kapaklarındaki yazılar X11 (emay). Fren disklerinin olukarını Gunze'nin eskitme setinden çıkna "yağ" rengi (H342) ile ettim. Siyah yürür aksam kısımlarının kimisi mat kimisi yarı mat. |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 22/08/2005 Saat 19:08 |
Yapım kılavuzunu takip etmeyip, ön takımı takmadan gövdeyi birleştirme yoluna gittim. Bu sebeple önce kokpiti oturttum:
Şimdi koltuklar, gösterge paneli, vites kolu, vs.yi takıp, üst-alt ön gövdeyi birleştirip, macun-tesviye-boya edeceğim. |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 23/08/2005 Saat 00:15 |
Koltuğu şunu bunu takıp üst parçayı oturtmaya kalkıştım ve işte "YOU ARE GOING TO THE WORLD OF PAINS SMOKEY":
Üst-alt parçalar arasında 1,5mm açıklık kaldı. Burunun altı uzun kaldı. Onu traşladım. Sonra öndeki dikey kısıma plastik kart sokuşturdum va başladım macuna: |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 23/08/2005 Saat 00:17 |
Bu tam bir rezillik olacak sanırım:
Artık hepten heykeltraşın marifetine kalacak bunun burnu (yada estetik cerrahının). Kurusun bakalım. Yarına kadar yatar hayvan... |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 07/09/2005 Saat 09:34 |
Epey bir sulu-kuru zımparadan sonra, hayvanı maskeleyip astara hazır hale getirdim:
Akabinde, sıcak suda bekletip ısıttığım Presto sprey astarı uyguladım: Biraz bakalım. Hayvan güzelse beyazını atacağum. Malum vakit daralıyor. |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 09/09/2005 Saat 01:47 |
Felaket, Katrina kasırgası:
Boya kurusun diye balkona konulan oto, uçar ve zemine kavuşur. Bittim bittim. Sil baştan. Düzenleyen carlgustav |
|
|
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 09/09/2005 Saat 01:56 |
Büyük geçmiş olsun
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 09/09/2005 Saat 04:42 |
Geçmişler olsun, capon artı cok ince bir kat macunla iş kurtulur 1 gün atar en fazla
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |