Episode 2


Adım 8 :
Tesviyeyi sonlardırdıktan sonra sıra camı maskelemeye geldi. Bu asamada camı maskelemin şöyle bir avantajı var. Bütün boyama ve eskitme aşamalarına kitle birlikte maruz kalacağından dolayı, finiş etabında en son toplanan saydam parçalarda rastlanan değişik renk tonlaması olayından kurtarmış oluyor modelciyi. Kullanımı dikkat ve el alışkanlığı isteyen BareMetal Foil ile kapladıktan sonra kanopiyi, Testors un "Clear Fix" i ile yerine yapıştırdım.


Adım 9 :
Gerçeğe uygun bir eskitme finişi yakalamak ve olası tesviye hatalarını görmek için Tamiya'nın tiner bazlı mat aluminyumu ile modeli boyamaya başladım. 50/50 oranında selulozik tinerle incelttiğim boya sayesinde hızlı bir kuruma süreci yakalayıp bunu kısa sürede modele iki kat boya tatbik ederek değerlendirdim.


Adım 10 :
Olası tesviye hatası var mı şeklinde bir kontrolden rahatlayarak çıktıktan sonra bir sonraki adım için hazırlıklara başladım. Aşağıda komple aluminyum safhası bitmiş model görülüyor.


Adım 11 :
Her kırtasiyede rahatlıkla bulunabilecek "çok amaçlı" hamur silgimi küçük parçalara ayırarak model üstünde metal görünmesini istediğim yerlere yapıştırdım.


Adım 12 :
Dönemin uçaklarında boyanın üstüne astar atıldığı için bu aşamada metal rengin üstüne Pactranın İnterior Green ini attım. Su bazlı olmasını gözönüne alarak bu boyayı direkt olarak yüksek oranda limon kolonyası ile incelttim.


Adım 13 :
Metal yüzeye uyguladığım maskeleme yöntemini astarlı yuzeyede uyguladım. Bu yöntemle boya üzerindeki katmanların boyasının aynı oranda dökülemeyeceği gerçeğini gözönüne aldım. Maskeleme sonrası gene kolonyayla inceltiş olduğum Aeromaster ın Donanma lacivertini modele tatbik ettim. Aeromaster kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta boyanın kuruma karakteristiği.


Adım 14 :
Gerçek uçağın savaş şartlarında boyandığını ve haliyle atılan boyanın sağa sola bulaştığını gözönüne alarak, uçağın altını maskelemeden boyadım. İniş takım yuvalarına kaçan az miktarda boya zaten eskitme aşamasında doğal bir hale gelecekti.


Adım 15 :
Modelin genel boyamasının bitmiş hali. Bu noktaya varış süresi dört buçuk saat dolaylarında.


Adım 16 :
Eğlenceli kısıma hoşgeldiniz:) Büyük bir zevkle çeşitli aşamalarda yapıştırdığım silgi maskeleri ökmeye başladım. Silgiyi yuvarlayarak diğer maskelerin birbirine yapışmasını ve yüzeyden ayrılmasını sağladım. Bu yöntemi bicümle sıvı maskelerin sökülmesinde de kullanabilirsiniz.


Adım 17 :
Maskelerin komple sökülmüş hali, papatya tarlası gibi olan bu görünüm sizi korkutmasın..