German Elite Infantry / Tamiya
1/16

Selim Öztunç




Modelciler.org için Serhan Oflas'ın figürlerinin resimlerini çekerken gaza gelip figür boyamaya karar verdim. Kendime başlangıç figürü olarak seçtiğim 1/16 ölçekli Tamiya (item No. 36303) German Elite Infantry, birleştirme ve tesviye açısından sorunsuz bir kit. Zaten sorun kitte değil, ilk figürünü boyamaya çalışan bende ortaya çıktı. Figürü toplarken genel modelcilik bilgilerim yetti, ancak boyama aşamasında acelecilik yüzünden tekledim. Öncelikle model kutusundaki alman askeriyle bitmiş ürün arasında ciddi renk farklılıkları oldu. Bunun asıl nedeni araştırma yaparak modeli gerçek Elite Infantry'e benzetmektense, ilk figürümde daha çok boyama tekniklerini deneme isteğimdi.
Öncelikle figüre bir kat Tamiya XF-2 Flat White attım. Ana üniforma rengi olarak Humbrol 29 kullandım. Genel olarak kutuda gösterilen renkten daha açık görünüyordu, ancak yağlı boya geçtikten sonra rengin koyulaşacağını düşündüm. Düşünce doğruymuş, ancak tahmin ettiğimden daha az koyulaştı:)) Kamuflaj renkleri olarak yine aynı mantıkla Rainbow 10 ve Humbrol 118 kullandım. Ancak kamuflaj paternini doğru tatbik edemedim. Bot, kemer, askı gibi bölgeleri Humbrol 10 ile, tozluk ve gömleği ise Humbrol 76 ile boyadım. Metal yüzeylerde ise Molak 153-T Gun Metal uygun gözüktü. Tüm metal yüzeylere Model Master 1790E Chrome Silver ile drybrush uyguladım. Deri rengi olarak Humbrol 61 işimi gördü.
Winsor & Newton Burnt Umber ve Titanium White yağlı boya ihtiyacımı fazlasıyla karşıladı. Modelin tümüne pamuk ile tatbik edip sildim. Hem istediğim deri tonunu yakalamış gibi oldum (yakalayamadım sanırım), hem de gölgeler belirginleşti. Baştan modelin koyulaşacağını düşünerek normalden daha açık renk boya kullanmanın doğru olduğunu, ancak tam olarak doğru renkleri seçemediğimi bu anda farkettim. Bu işlem bittikten sonra siyah ve kahverengi pasteli Xacto yardımıyla toz haline getirip botlardan yukarıya doğru azalacak şekilde tüm modele uyguladım. Böylece Tamiya kutusundaki insana garip gelecek kadar temiz asker yerine daha gerçekçi bir karakter oluşturduğumu düşünüyorum. Üniformanın kıvrılmış kollarına ve saçlara bir miktar Titanium White geçerek askerimize daha karizmatik bir görüntü sağlamaya çalıştım. Böylece ilk figürümü bitirdim. Resimlerini çektiğimiz ya da taradığımız figürler gibi olmadı ama olsun, çok keyifli bir çalışmaydı...