Şekil 1-a'da görülen makedin kutusunu her sabah işe geldiğimde kahvemi içerken yaptığım olağan surf sırasında (sırasıyla modelciler,arc,gazeteler,hlj,hyperscale) hlj'de görüğümde siparişi hemen vermiştim. Elimde A-10'dan kalan bir de 1/48 Aires acesII resin koltuk vardı, o yüzden ayrıca kokpit seti almadım. Ancak karaya'dan Eduard'ın interior ve exterior detay setlerini de sipariş vermeden duramadım.
Yaklaşık 1.5 hafta gibi kısa sayılabilecek bir süre içinde maketler ve detay setleri elime geçtiği zaman o an yapmakta olduğum bütün maketleri bir kenara iterek bu F-15'i yapmaya koyuldum. (Galiba gri uçaklar baydı biraz). Kit çok kaliteli, her ne kadar Revell'in yeni F-15E'si kadar detaylı olmasa da zevkle yapılıyor ve hiç problem çıkartmıyor.
www.f-15J.com adresinden yapmakta olduğum uçağın fotoğraflarını buldum. Sevinerek gördüm ki gerçek uçakta kamuflaj geçişleri çok yumuşak. Bu da demektir ki saatlerce ince ince kamuflaj atmak zorunda kalmayacağım, Allah ne verdiyse airbrush'la girişebileceğim alete :) Boyama işini Tamiya'dan karıştırarak hallettim. Uçağın renkleri biraz egzotik, çok çok açık mor, pythalo cyanine mavisi gibi renkerin yanında kambersiz düğün olmaz hesabı light ghost grey ve dark ghost grey de var. Sanırım normal F-15J kamuflajı üzerine mor ve mavi renkleri sonradan atmışlar. Zaten stencillerdeki maskeleme izleri de bunu ele veriyor.
Birçok F-15 makedinde (benim daha önce yaptığım F-15E de dahil) dikey stabilizelerin gövdeyle birleştiği yerde artık dikkatsizlikten mi desem, yoksa tembellikten mi boşluk bulunur. Gerçeğinde ise burası yumuşak bir şekilde birleşir. Bu sefer ben zor yolu seçerek dikey stabilizeleri uçağı boyadıktan sonra yapıştırmak yerine boyamadan önce yapıştırdım ve buraları zımparalayarak yumuşak bir geçiş elde ettim. Ayrıca Japon F-15'lerinin radome'larında bulunan lightning stripe'ları Arkut'ujn uyarısı üzerine ekledim. (Basitçe maket bıçağının ucu ile çizerek).
Dekal işi için her zamanki gibi saf su kullandım. Musluk suyu kullanırsanız kireç lekeleri kalabiliyor maket üzerinde. Eskitme için de her zamanki gibi toz pastel ve biraz yağlıboya wash olayına başvurdum. En son da egzos alanlarını maskeleyip Testors steel ile boyayarak ve ıvırzıvırları takarak modeli bitirdim.