BF 109E-4 Trop / Tamiya
1/48

Emre Efli





 

Bf 109

Ikinci Dünya Savasi, Luftwaffe, avci uçagi gibi anahtar kelimeler söylendiginde görevdasi Fw 190 ile birlikte ilk akla gelen uçaklardan biri oldugu ve günümüzün sanal dünyasinda uçuran pilotlarin hangisinin pembe puantiyeli don giydiginden E modelinde toplam kaç civata bulunduguna kadar her türlü bilgi bulunabildigi için uçakla ilgili fazladan bir bilgi vermeyi gerekli görmüyorum.
Özetlersek E-4 modeli, çölde toz yutup görev yapabilsin diye ve Britanya Hava Cengaverligi sonrasi Ingilizlerin Almanlari sopalamasindan ögrenilenler isiginda tadilat geçirip gelistirilmis bir E modeli. Sonrasinda yetmemis ki F modeli ve G modeli diye de gidiyor da duruyor.

Tamiya Bf 109E-4/E-7 kiti

Bu kit, normal sartlar altinda askeri araç yapan sahsima yapilan bir komplo sonucu stoklarima katilmisti. Gizli Uçakperver Modelci Firkasi üyelerinin baskisi ve kiti hediye olarak verip sonra basima çökmeleri sonucu yapim macerasi basladi. Tamiya'nin bu kiti, 1/48 pervaneli modeller arasinda az parçali ve güzel birlesenlerden bir tanesi. Mevzubahis E-4 ve E-7 modellerinin türevlerini yapabilmeniz için farkli pervane abaklari, kokpitte zirhli plaka, vb gibi seçenekli parçalar da içeriyor. Bazi üstadlar seklini begenmese, "basitlestirilmis" diye elestirse de kafayi fazla takmadan alip yapmak için güzel bir kit. Normalde askeri araç seven birini zehirleyip uçak yaptirmak için ise birebir. Tamiya kitinin iki zayif yönü var(ki pek çok 1/48 ölçekteki pervanelisi için geçerli) : Içinden çikan çikartmalar fazlaca kalinlar ve kokpit detayi biraz zayif. Tabii ki GUMF üyeleri burada da rahat durmadi ve verilen gazlar sonrasinda artik aramizda bulunmayan Cutting Edge firmasinin Çöl Kartallari çikartma setini ve Eduard'in bu uçak için ürettigi renkli Zoom asit-indirme (Photo-etch) setini de almis bulundum. Cutting Edge'in seti epey zengin,komple stencil bilgilerine ek olarak 5 uçaklik (2 adet E-4, bir adet F-2 ve bir F-4 modeli) çikartma içeriyor. Oldukça ince ve dayanikli. Artik bulunamiyor olmasi üzücü.

Bf 109E-4 Yapimi

Yapima baslamadan önce kisa bir arastirma yaptim ve kullanabilecegim iki E-4 profilinden hangisini seçecegime karar verdim. Verilen iki seçenek de ayni filodan olmasina karsin, üzerinde sürreal kamuflaj uygulanmis siyah 3 daha çok hosuma gitti. Ayni uçagin önünde Alman amcalar pispirik oynarken çekilmis ve sol tarafini komple gösteren fotografi da pek çok kaynakta bulunabiliyor. Buna karsilik uçagi hangi pilotun ne zaman uçurdugu ve hangi gün öglen yemeginde ne yedigi oldukça tartismali. Bu tartismalari daha çok anlayan üstadlara birakip, dandik bir modelci olarak Eduard'in Zoom setine saldirdim ve kokpiti toparlamaya basladim. Ilk kez bir zoom set kullaniyordum ama görebildigim kadariyla gayet basitti (o kadar ki sonradan bagimlilik yapti). Karsilastigim iki sorun var. Biri, Eduard'in renkli verdigi parçalarin bazen tamamen yanlis ve alakasiz renklerde olmasi. Kokpit RLM 02 kodlu koyu gri olmaliyken "renkli" verilen kokpit parçalarinin açik mavi olmasin buna bir örnek. Bir digeri de, Eduard'in bazen konuyu gereksiz zorlamasi. Tamiya'nin gayet üç boyutlu ve düzgün verdigi detaylari kaldirmanizi istiyor. Yerine size yaptirdigi sey ise iki boyutlu, detayin üstüne boyanarak derinlik hissi verilmeye çalismis düz metal plakalar takmaniz, ki hiç güzel durmuyor. Kisacasi tüm seti kullanmak da gereksiz. Ancak levyeler, kemerler, pilotun ayak pedallari falan gerçekten güzel duruyor. Ilk kez kullandigim için biraz ugrassam da kisa sürede kokpiti toparlayip boyadim. (12 numarali fotografta Eduard'in "renkli" verdigi parça ile olmasi gereken gri renk arasindaki fark rahatlikla görülebilir).

Kokpit toparlandiktan sonra gövdeyi birlestirip kanatlari taktim. Kitin birlesimi neredeyse kusursuz. Gövdenin kuyruga dogru uzanan sirt ve alt kisimlarinda Bf 109lara özgü birlesme hattinin kalmasi için biraz ayarlama yapmak gerekti. Ayri boyanacak pervane, teker gibi parçalari ve Tamiya'nin ayri verdigi flaplari da hazirlayarak boyamaya giristim. Boyamada genelde Gunze'nin akrilik Luftwaffe renklerini kullandim. Öncelikle kuyruktaki beyaz tanitma bandini boyayarak maskeledim. Sonrasinda ise planlama yapmak gerekti. Zira uçak standart kamuflaja sahipken Afrika'ya gönderildikten sonra RLM 70 yesili ve RLM 02 grisi ile mevcut boyanin üstünde yeni yerler boyanmis, eski gövde isaretleri gelisigüzel kamuflajla kapatilmisti. Ben de açik renkten koyu renge dogru gitmeye ve gerçegindeki gibi sonradan boyanan kisimlari uçagin standart kamuflajini yaptiktan sonra halletmeye karar verdim. Böylece ilk olarak uçagin tamami RLM 65 rengiyle boyandi. Ardindan maskeleme ile gövde ve kanat üstü RLM 71'e boyanip maskelemeyle RLM 70 uygulandi. Son olarak uçaga sonradan atilan RLM 02 ve RLM 70 boyamalari yapildi. Cutting Edge'in plani renkli ve neredeyse ölçegi tutuyor, bu açidan oldukça yardimci oluyor. Ancak uçagin sag tarafiyla ilgili bilgi vermemisler. Yaptigim arastirmalar sonucu nedenini anladim, uçagin sag tarafinin bir fotografi bulunmuyor. Varsa da henüz ortaya çikmamis. Bu sebeple bu tarafi boyarken yabancilarin "artistic license" olarak tabir ettigi "yaratici mabad gücü"mü kullandim. Yanlis yaptigimi öne sürebileceklere "Daha önceleeriiii neredeydiniiiz" seklindeki sarkiyi hediye ediyorum.

Boyama islemi bittikten sonra sira Cutting Edge firmasinin çikartmalarini kullanmaya geldi. Yazdigim gibi bunlar gayet güzel ürünler ve renkli, büyük çizimler sayesinde bu asamayi vukuatsiz geçebiliyorsunuz. Maketini yaptigim uçak sahada tekrar boyandigi ve önceki isaretlemeleri genellikle boyayla kapatildigi için stencilleri sadece kanatlarda kullandim. Çikartmalar parlak vernikle koruma altina alindiktan sonra modelin geneline inceltilmis koyu renk yagli boyayla yikama yaptim. Yikama derken öyle firçaya banip sörül sörül sürmedim; aksine gayet ince uçlu bir firçayla detaylara dokundum ve yagliboyanin detaylarin içinde akmasina izin verdim. Böylelikle renkler asiri koyulmadi ama detaylar oldukça belirginlesti. Bazi üstadlar bunun yanlis oldugunu buyuruyor, ancak ben yaptigim maketleri böyle seviyorum. Yapip yapmamak size kalmis. (bazi üstadlarsa ne kadar sörül sörül o kadar iyi diyor, öyle yapacaksaniz alttaki boya yagliboyayi emecegi için rengi epey koyuluyor, boyama yaparken asil renkleri biraz açin derim). Son olarak uçaga pervane, inis takimi, vb ayri kalan parçalar birlestirilip mat vernik atildi. Ardindan kanopi maskeleri sökülüp egzoz isi, teker pisi gibi uçaga biraz kullanilmis havasi verecek islemler uygulandi. Tabii yurdumuzda bir de "çaput ekolü" var, eger kanopiyi çaputla örtmeyi seviyorsaniz maskeleri vernikten önce de çikartabilirsiniz. Anteni de çekildikten sonra Bf 109E-4 "Siyah 3" bitmis oldu. Merak eden olur ise uçak 1941'de Libya'da görev yapmis, fakat kim uçurmus ve postallari kaç numaraymis inanin onu ögrenemedim.

Bf 109 seviyorsaniz, Tamiya'daki benzer kalipli E-3 kitiyle birlikte alinip yapilabilecek basit ve temiz bir kit. Güzel bir çikartma setiyle koltuk kemerleri uydurursaniz tadindan yenmez, benden söylemesi. Bu arada kit 2009 Kasim'inda Istanbul Müze yarismasinda Yetiskinler Kategorisi'nde ikincilik kazanarak beni oldukça sasirtti. Artik keramet bende mi, yoksa büyük, kudretli ve âli üstadlar kendilerini benimle yaristirmaya tenezzül bile etmediler mi, takdir sizin.

Saglicakla kalin.

Emre Efli