IR Panther
Nereden Yazdırıldığı: ModelSitesi
Kategori: Plastik Modeller
Forum Adı: AFV
Forum Tanımlaması: Içindekileri korumak ya da disindakileri korkutmak için zirhla kaplanmis araçlar
URL: www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=2895
Tarih: 14/08/2025 Saat 02:34 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.04 - http://www.webwizforums.com
Konu: IR Panther
Mesajı Yazan: judas
Konu: IR Panther
Mesaj Tarihi: 31/08/2006 Saat 06:41
Ortak proje için yaptığım güzel bir kit. Bundan kalan zamanda D9 ile uğraşıyorum. Dragon'un 35 ölçekteki modeli. Sorunsuz birleşti. Bugün kamosunu bitirdim. Eskitme ve diğer detaylar için beklemede.

------------- feed the troll
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Batur
Mesaj Tarihi: 31/08/2006 Saat 09:17
güzel kedi,güzel kamo....
|
Mesajı Yazan: Tuna
Mesaj Tarihi: 11/09/2006 Saat 22:47
Eline sağlık.Kolay gelsin.
------------- Tuna Yesilkanarya
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 26/09/2006 Saat 06:20
Yarışmanın geçmesinden sonra kendi işime dönerek panther in yapımına devam ettim. Kamuflajla biraz daha oynadıktan sonra, paletlere giriştim. Dragon un bakla paletlerini (tesviyesini yapmama rağmen) Tamiya nın aynı model pantherinin vinil paletleri ile değiştirdim. Bu bana bayagı zaman kazandıracak. Eskimiş şase de yeni paletler biraz eğreti durmasına rağmen son hali budur. Bundan sonra parlak verniğe aşamasına geçip, birkaç yerine pas akıntısı vs. yapıp, paletleri eskitmeye başlayacağım.

------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: Batur
Mesaj Tarihi: 26/09/2006 Saat 10:11
gece şeylerini sonra taksaydın keşke,içlerini boyarken zor olacak...paletlerin tesviyesi bittiyse onları bana gönder,ben sana hiç ellenmemiş sıfır paletler vereyim :)
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 27/09/2006 Saat 04:37
Gece şeylerini maskelemiştim zaten, sökeceğim iş bitince. Palet işi olur. Senin kutu bu hafta içi gelir nasılsa, onlarla yolluyum, bir modelinin bitmesine katkı da bulunayım bari ;)
------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: vito
Mesaj Tarihi: 27/09/2006 Saat 06:33
Gerçekten güzel olmuş :)
------------- I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard.
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 28/09/2006 Saat 09:09
Bugun parlak verniği attıktan sonra, eskitmeye devam ettim. Sırasıyla yıkama işleminden sonra paletlere ve tekerlere matt 29 dark earth püskürttüm. Daha sonra aynı rengi acarak ve koyulaştırarark tonlamalar yaptım. Boyanın kurumasına müteakip paletlere silverla kuru fırca yaptım. Biraz abartmışım bazı yerlerde, o kısımları tekrar rötuşlayacagım. Model tekrar parlak vernik tarafından koruma altına alındıktan sonra yarında yaglı boya eskitmesini yaparım. Böylece taretteki ve şasedeki renklerde ton kazanır. Son hali budur.

------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 28/09/2006 Saat 09:25
Taretteki ve diğer yerlerdeki izleri de rötuşladım. Yaglı boya eskitmesinden sonra toplu bir resim çekerim :)
------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: freeman
Mesaj Tarihi: 29/09/2006 Saat 17:39
Eline saglik Ayhan..
Bu beyazimsi görünümü nasil sagladin? Ön yikamama mi yaptin :)
Ayrica Izgaralari yapmamissin??Hayirdir??
Genel olarak cok iyi göründügünü söyleyebilirim..
|
Mesajı Yazan: Muratti
Mesaj Tarihi: 29/09/2006 Saat 17:50
Güzel güzzeelll... Kıskandım vallaa....
Whitewash' ı kış görünümü için attın ? Yoksa toz niyetine mi ?
Bi de bir iki küçük önerim var: vizörün mercek görünümü için chrome silver ile biraz gun metal karıştırıp (kürdan ucuyla iki çok küçük damla) atabilirsin düşüncesindeyim. sonra da çok inceletilmiş portakal rengiyle mercek dalgalanmaları.
Projesktör için ise chrome silver + gun metal karışımını yapabilir sonra da kürdan ucuyla çok inceltilmiş siyahla ufak tefek dalgalanmalar.
EDIT : Abi hava filtresi kapaklarının tutamakları nerede ??
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 29/09/2006 Saat 18:01
Özgür yıkama akrilik yıkama. Aslında kolay tamiya buff ve su.
Bu kiti cıktıgı gibi bitireceğim.
Murat bey, öneriniz için teşekkür ederim. Zaten dragon oraları saydam parça vermiş. Ben de sıvı maske ile maskeledim. Mat vernik aşamasından sonra onlar sökülecek. Bahsettiğiniz görünüm o zaman ortaya cıkar.
Projektörde aynı şekilde :) Projektörden kastınız IR cihazının hemen yanındaki araç ise, zaten onun ekran kısmı saydam kırmızı. :)
Hava filtresi tutamakları kutuda yapıştırılacakları zamanı bekliyor. Yıkama ve eskitme aşamalarında bu tip kucuk parcaların zarar görmemesi için genelde en son takıyorum.
------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 30/09/2006 Saat 09:05
Bazı yerleri rötüşladıktan sonra, yaglı boya ile pas akıntıları, is, pis ve diğer pisletmeleri yaptım. Motor kaputuna yine siyah akrilik yıkama yaptıktan sonra, kupoladaki IR cihazının mg sini taktım. En son olarak IR cihazlarındaki maskeleri söktüm. Artık cihazların kablolanması, onların eskitilmesi ve birkaç ufak detay kaldı. Bitti gibi.

------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: Muratti
Mesaj Tarihi: 30/09/2006 Saat 18:59
İşte budur...
Yahu buna maket değil eser denir. Benim Panther' a 5 atar...
Ama Dragon nere ICM nere o da başka... (Züğürt tesellisi) :D
|
Mesajı Yazan: freeman
Mesaj Tarihi: 30/09/2006 Saat 22:22
Ellerine saglik Ayhan..Beyaz yikama cok güzelde, bitmis bir tank icin biraz abartili görünüyor gibi?? Bilemiyorum, soguktan donmus bir tank mi, yoksa geceden üstünde cig olusmus bir panter mi düsündün? Hem dekalleri nerde abi bunun?? Birde bu kit izgaralari hakediyormus be abi, böyle cok ciplak kalmis arkasi??
|
Mesajı Yazan: saral100
Mesaj Tarihi: 01/10/2006 Saat 04:41
Ellerine sağlık Ayhan,bayağı güzel bir tonlama yakalamışsın.Tankın görüntüsü çok gerçekçi duruyor.
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 01/10/2006 Saat 07:14
Aslında ızgaralara detay seti bulamadım. Meshtende yapmak istemedim.
Yapmak istediğim tankın ustundeki tozun yagmurla beraber aşağıya dogru akması. Gerçi o beyazda değil, buff. :)
Gece avcısı panterlerde genelde taret numarası ve diğer milliyet belirtici ıvır zıvırlar bulunmuyor.
Sagol Sabri abi.
------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 04/10/2006 Saat 06:56
Uzun zamandır ufak ufak devam ettiğim Dragon un 35 ölçekte Night Fighting Panther i bugun itibariyle bitti. :)
Kalan resimler yine güncelleme sırasına göre galeri sayfalarında olacak...
------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 04/10/2006 Saat 06:57
------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 04/10/2006 Saat 06:58

------------- feed the troll
|
Mesajı Yazan: Batur
Mesaj Tarihi: 04/10/2006 Saat 08:06
eline sağlık çok güzel olmuş...fonu açık renk yapsaydın keşke...
|
Mesajı Yazan: freeman
Mesaj Tarihi: 04/10/2006 Saat 22:34
Eline saglik Ayhan, gayet güzel bir Panter oldu.. Keske izgaralarida olsaydi :P
|
Mesajı Yazan: Muratti
Mesaj Tarihi: 04/10/2006 Saat 23:39
Ayhan eline sağlık; MG' ın dipçiğe bayıldım. Maaşallah o ne detay o ne özen ve işçilik !!
Yani nazar değecek diye korkarım ha !!
Sehr schoen, wunderbar !! :)
|
Mesajı Yazan: Jolly Roger
Mesaj Tarihi: 05/10/2006 Saat 00:43
Dot olmamış:}
------------- Consume Ergo Sum
|
Mesajı Yazan: judas
Mesaj Tarihi: 05/10/2006 Saat 07:54
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Dot olmamış:}
Önden durumu daha iyi :-)
Herkese teşekkürler.
------------- feed the troll
|
|