Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boya kabini optimizasyonu

Nereden Yazdırıldığı: ModelSitesi
Kategori: Genel
Forum Adı: Malzemeler
Forum Tanımlaması: Epoksi boron kompozit mi? Yoğurt kabı mı? Yerine göre her ikisi de...
URL: www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=162
Tarih: 23/06/2024 Saat 15:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.04 - http://www.webwizforums.com


Konu: Boya kabini optimizasyonu
Mesajı Yazan: CErginbas
Konu: Boya kabini optimizasyonu
Mesaj Tarihi: 03/09/2005 Saat 13:24
Selam

yarı marangoz yarı kendim yapmış olduğum boya kabinim, pek bir verimzis çalışıyor. Boya etrafa yayılıyor. BU kabini daha verimli hale getirmek için neler yapabilirim.
Mal budur:

Alttan görünüşü de şöyledir:


Kabin dikdörtgen bir ahşap kutu, önü bomboş, tavanın ortasında, aspiratör mevcut. aspiratörün önünde de motoru yakmayalım diye aspiratör filtresi var ki, doğru filtre mi ondan bile emin değilim.

Modeli kabinin tabanında ve kenarında boyuyorum, doğal olarak ön kapak da olmadığından, boya dışarı çıkıyor, vantilatör de pek bir uzakta, boya yakınına gelmedikçe emmiyor kardeş.

BU boyahanyei nasıl olur da işler bir hale getiririz

misal:
- çıkış borusunun kalınlığı,uzunluğu, emişi etkiler mi?
- kutunun önüne koyulacak bir pleksi işi kurtarır mı?
- çıkan gazları aspiratöre yönlendirmek adına, kutuya ne gibi eklentiler yapılabilirim (kutu davlumbaz şeklinde bile değil)
- bu yükseklikten bu fan çeker mi, daha kuvvetli fana mı geçeyim? geçeyim se bu kuvvetli fanın adı nedir?
- kabin yükseliğini marangoz da alçaltayım mı?
- kabin genişliğini daraltayım mı?
-ne yapayım?
- boya koklamaktan sıkıldım
- allahını seven yorumunu esirgemesin



-------------
Üretime evet, polemiğe hayır!!!



Cevaplar:
Mesajı Yazan: idris
Mesaj Tarihi: 03/09/2005 Saat 15:58
Arkaya monte edilmiş salyangoz fan daha iyi sonuç verir.
Üste bir ışık kaynağı konsa daha iyi olur.


Mesajı Yazan: idris
Mesaj Tarihi: 03/09/2005 Saat 16:02
Emre için yapılan bir kabin vardı.
Resmini yollar.
Zemine cam koymakda temizlik açısından iyidir.


Mesajı Yazan: SLAVE
Mesaj Tarihi: 03/09/2005 Saat 23:15
Simdi oncelikle tepeden fanli boya kabini iyi calisamaz hem parcaciklarin o yonde bir hizi yok hemde yercekimine karsi o yuzden ya alttan yada arkadan fanli yapicaksiniz bence arkadan yapin en kolayi pistolden parcaciklarin xy duzleminde i-j yonunde ciktigini dusunursek xz duzlemiyle ki modelimiz oluyor carpistigni dusunursek elastik olarak i+j yonunde ilerlemeye devam eder yani hala i yonunde ilerliyor dolayisiyla arkadan fan yaptiğiniz zaman parcaciklar direk fanin icine dusuyor iste arkadan fanlinin mantigi bu boya kabininin boyutlari size bagli en buyuk parcanizi sigdirabileceginiz kadar olmali yuksekligide sprayleri ve pistolu rahat kullanabileceginiz min yukseklik deneyerek bulucaksiniz yani.
Fanin emis gucude cok onemli az olursa cekmez bi ise yaramaz cok olursa disaridaki tozlarida yeni boyanmis modelin ustune ceker
Fan in emis gucunu bulmak icin arkadan fanli bir kabinde genisligi * yuksekliği * 30m/d formulunu kullanin m^3/d cinsinden gerekli kapasiteyi bulursunuz
alttan fanli ise 15m/d * derinlik *genislik formulunu kullanin
Tahliye borusunun kalinligi uzunlugu ayrica kac kose yi kac dereceyle dondugu hepsi onemli ayrica kullandiğiniz filtre bunlarin hepsi statik basinci etkiliyor ve fan in yukardaki debiyi sağlayabildigi bir statik basinc var eger basinciniz o degeri asarsa faniniz o debiyi saglayamaz statik basinc hesabini isteyen olursa anlatirim

-------------
01010011 01001100 01000001 01010110 01000101
Where nothing in its place,lies disorder
Where in the desired place there is nothing,lies order


Mesajı Yazan: USS Enterprise
Mesaj Tarihi: 03/09/2005 Saat 23:45
piyuvv !

valla bravo, super faydali bir yazi


Mesajı Yazan: z edition
Mesaj Tarihi: 04/09/2005 Saat 00:00
yok arkadaşlar ne yaptınız denklemler formüller falan fırınlı oto boya atölyesi kurmuyoruzki o kadar ince iş yapalım. Ceki senin yapman gereken iş basitçe iki tane.
biri kabinin önünü kapamak bir pleksi yardımı ile ikincisi fanın önündeki filtre yerine davlumbaz şeklinde bir parça koyup filtreyide daha ince olanlardan seçip dibine yerleştirmek. Bu kadar basit fanı falan değiştirmene gerek yok. Ha bide kabini sadece boya yapmak için kullan gördüğüm kadarıyla kullanmadığın zamanlarda boya deposu gibi olmuş hem çalışma kolaylığı hemde genel temizlik için böylesi daha iyi olur.
Slave'in anlattığı sistem daha karmaşık ve yeniden yapılandırma gerekecek bir oluşum bence o kadar detaya ve masrafa gerek yok bu senin işini rahatlıkla görür.


Mesajı Yazan: SLAVE
Mesaj Tarihi: 04/09/2005 Saat 00:26
z edition bey zaten tek formul verdim oda oldukca sade ilkokul seviyesinde eger kabini yapip "bana ne gucte bir fan lazim?" diyen olursa hesaplasin diye bu konuda sayfalarca hesap yapilabilinir.Fani degistirmeye gerek yok demissinizde fan hakkinda en ufacik bir bilgimiz bile yok bilgisayar fani bile cikabilir ayrica ceki beyin boya kabinin(ki olculerinin 75cm*40cm olduğunu saniyorum)cok genis oldugunu dusunuyorum

-------------
01010011 01001100 01000001 01010110 01000101
Where nothing in its place,lies disorder
Where in the desired place there is nothing,lies order


Mesajı Yazan: CErginbas
Mesaj Tarihi: 04/09/2005 Saat 01:27
valla yorumlara teşekkürler, ama kafam biraz karıştı.
arkadan fanlı yapmak benim de isteğimdi, ancak odanın boyu itibariyle, arkadan çıkacak, boruya yer yoktu.
Bu sebeple yukarda fanlı modeli, geliştirmekten başka seçeneğim yok.

-ilk etapta ön tarafa bir plexi kestirmek en uygunu sanırım. En azından boyanın büyük bir kısmı, kabinde kalır.
- bir de kutunun sağından solundan, vantilatöre doğru, 2 karton yapıştırıp, bir davlumbaz şekli elde edeyim.
- hala çekmiyor ise, fanı, salyangoz fan ile değiştireyim, ki aynı fan barkın abi de de mevcut onunki gayet güzel çekiyor. arkası maşallah vantilatör gibi. Boru da tepeden dönüp aşşağı kıvrılıyor, çok yukarı üfleme gibi bir dert de yok sanırım.
Ayrıca elimi borunun içine soktum, dün attığım kırmızı boya içeride, demekki çekiş mevcut.
- Bu arada kabin biraz aşşağıda kalıyor sanırım, içini görmek için biraz kambur durak gerkiyor, kabini de yükseltmekte fayda var sanırım.

ha unutmadan kabinde kapaklı floresan da mevcut. ışıklandırma baya iyi


-------------
Üretime evet, polemiğe hayır!!!


Mesajı Yazan: z edition
Mesaj Tarihi: 04/09/2005 Saat 02:04
slave ben ceki kabini ilk yaparken ne tip fan kullandığını biliyorum o yüzden yeni fana ihtiyaç yok dedim. Genişlik konusunda bende sana katılıyorum hem geniş hemde fazla alçak çalışması zor oluyordur.
ceki davlumbazı bir dene eminim sonuç alacaksın bide filtreyi biraz incelt onun yerine sürekli değiştirilebilir kağıt filtre kullan ben çok darda kalırsam kahve makinalarının filtrelerini bile 3-5kat yapıp kullanıyorum


Mesajı Yazan: KucukEniste
Mesaj Tarihi: 05/09/2005 Saat 03:07
Ceki ben sana e-mail ile benim aletin resimlerini yollarım. Ama şuraya da benim hiç koku yaymayan boyahanenin olayını yazayım...

Birincisi ve en önemlisi... Optimal boyahane demek, yüksek çekiş gücüne sahip fan demek, fakat bu da yüksek ses oranları demek... Güçlü bir boyahaneye sahip olmak için biraz gürültüye katlanman gerekiyor, tamam diyorsan devamı şöyle:

1) Uygun fan ve uygun fan konumu:
Uygun fan derken, kesinlikle salyangoz fan öneririm. Bildiğimiz mutfak veya kahve fanları ucuz ve nispeten sessiz olmalarına rağmen verim olarak salyangoz fanla boy ölçüşemezler. Türevlerine göre 2 kat pahalı olan salyangoz fanlar, 2 kat daha gürültülü olmalarına rağmen, 10 kat fazla iş çıkartır(biraz abartı payı var tabii ama parasının hakkını veriyor).

Fan, ideal çekiş için ya tam karşıya (ki böylece pistoleden çıkan fazla boya modele konmazsa çekim alanına girip fana girer ve atılır) veya aşağıya (deminkine ek olarak yerçekiminden de faydalanmak için) konulmalı. Bence aşağı koymak bir çok teknik sorunu da beraberinde getireceği için, fanın çekim gücüne güvenerek direk karşıya koydum. Tavana koyunca fan da etkisiz kalırsa modelin üzerine süpürüntü şeklinde kurumuş boya konuyor.

2) Boyahanenin yapısı: Bunu resimde gördüğüm üzerine söylüyorum, boyahaneyi ne kadar dolu ve dağınık bırakırsan, içeride hava akımı engelleneceği için o kadar kötü iş yapar(tecrübeyle sabit, artı içerideki herşey boyayla kaplanır rezillik). Artı olarak kullanacağın fan ile boyahanenin boyutları orantılı olmalı, çok büyük fan-küçük boyahane ile boya bile yapamazken tersi durumda soluk alamazsın.

3) Filtre: Fanı koruyup boya tutmasını engelleyecek ama çekişi de fazla düşürmeyecek filtre bulman gerek. Filtre ne kadar kalın olursa o kadar iyi mal tutar fakat çekişi de düşürür. Ayrıca kalın filtrede tiner-boya yapışıp sonra kokma yapabiliyor. Daha ince filtre kullanıp sık sık değiştirmek ideal çözüm. Ben mutfak aspiratörleri için olanlardan kullanıyorum, şu ana kadar da gayet iyi çalıştı.

Son olarak davlumbaz gibi bir şekil daha iyi çekiş sağlayabilir ama benim boyahanem dikdörtgen kutu(şekil vermek kasıyor diye). Önüne plexi koyunca bence hantal olur diye koymadım, konabilir. Boyahaneyi küçültüp sıkışmaktansa fanı büyütmek "bence" iyidir(Daha ufak alan = daha çok sakarlık, tecrübeyle edilmiştir).

Bütün bunlar benim deneme-yanılma yöntemiyle öğrendiğim şeylerdir, hatam çıkarsa affola diyorum.


Mesajı Yazan: CErginbas
Mesaj Tarihi: 05/09/2005 Saat 03:39
Bhasedilen filtre kağıt filtre midir? beyaz olan.
Bendeki metal, aldığımda üzerinde davlumbaz filtresi yazıyor idi. Hangi filtre uygun olanıdır?

-------------
Üretime evet, polemiğe hayır!!!


Mesajı Yazan: CErginbas
Mesaj Tarihi: 05/09/2005 Saat 09:42
Abiler açtım filttre zamazingosunu söktüm. alet bir rahatladı. Ancak bu aspiratörün, konumlandırılması doğru mudur.


üzerinde şunlar yazıyor:
tip:V3
watt:30
d/dak:1200
Hız:50

kabin genişliği, 75cm
yükseklik, 40
derinlik 40 cm

şimdi bu fan bana yeter mi tahmin yürütebilirmisiniz?
ayrıca emişi kuvvetlendirmek için fanın önüne bir takım eklentiler yapılabilinir mi?         &nb sp;         &nb sp;        

-------------
Üretime evet, polemiğe hayır!!!


Mesajı Yazan: carlgustav
Mesaj Tarihi: 05/09/2005 Saat 19:58
Bence hiç bir şey ekleme. O fan uyar. Salyangoz fan çok patırtılı. Bizdeki malı gördün. O filtreyi sök at. Çok kafaya takacak bir şey yok. Bu şekilde tozu dumanı bayağı iyi emer. Üretime devam.

-------------
A critic, is a legless man who teaches running.


Mesajı Yazan: Tamer Özkan
Mesaj Tarihi: 05/09/2005 Saat 20:39
Ceki bey bu durum da ,oda da bulunan tozları da modelin üstüne çekme ihtimali var.

Slave in yazısını dikkate almak lazım.

Ben salyangoz kullanıyorum.En iyi emiş uzaklığını deneyerek buldum.
Bazı konular da zaman içinde gelişti,
Filitre olarak yağlı vatka denen filitre kullanmak lazım.

Vernik atarken,Havayı çekmek den ziyade havayı yağlı vatka üzerinden model üstüne çok hafif vermeyi daha yararlı buldum.

Siz de elinizdeki motora göre denemelisiniz.Motorları kabinden uzak konumlamada daha çok fayda oluyor.Daha homojen emiş sağlıyor.Bu konuyu en iyi Süleyman Girit Ağabeyimiz bilir.
Kolay gelsin

-------------


Mesajı Yazan: Oomi
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 01:45
Ben bir araya girebilir miyim?
Kabinin üzerindeki kahve fincanından seçebildiğim kadarıyla kısmetin taşmış Ceki bey. Bunu da şöyle yorumluyorum ki 3 vakte kadar bu masadan pek bi maket çıkacak; bol bol.
Kolay gelsin.


Mesajı Yazan: relicks
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 03:07
peki bende bisey sorucam simdi.
fanin cok kuvvetli olmasi boyanin ucus yonunu etkilemezmi?
mesela ben cok dusuk basincta yapiyorum boyami.bu aleti yukari koydugumu ve kuvvetlide bisey oldugunu dusunursek ben boyayi makineye puskurturken hicmi bi etkilenme olmaz boyle bi sorunla karsilasan oldumu


Mesajı Yazan: carlgustav
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 07:56
relicks bey;

Bu, akışkanlar dinamiğine girer. İş karışır. Bence Ceki bey kardeşimiz, fanın ucuna bir boru ve bu boruyu da balkondan dışarı uzatmak suretiyle işi çözecektir. Haa olmadı bir de   fanın iki yanına iki ekstra parça ile emilen havanın daha iyi kanalize edilmesi sağlanabilir.

Kast ettiğim şöyle bir şeydir:


Test etmek için farklı renklerde boyaları farklı basınçlarda deneyiniz.

-------------
A critic, is a legless man who teaches running.


Mesajı Yazan: z edition
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 10:16
başta bahsettiğim şey aslında caslgustav'ın çizdiği şekildir. Sadece basitçe şudur. Filtreyi kaldır ince filtre kullan, davlumbaz yap, kabini temiz tut, önüne pleksi kapak koy bu kadar basit. İlerisi içinde biraz daha yüksek bir kabin tasarla


Mesajı Yazan: Korkut
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 20:49
Arkadaşlar, bilvesile herkese selamlar.. Ev taşıdığımdan dolayı bir süredir forumdan ayrı kaldım (aslında telefon hafta sonu bağlanacağından işyerinden fırsat oldukça yazabiliyorum).
*********************************************************
Duman, koku vb. nin çekilebilmesi için 0,2m/sn lik bir hava hızı yeterlidir. Fotoğraftan gördüğüm kadarı ile kabinin açık ağzı 80x30 cm civarında. Bu da 0,24 m2 eder ki, bu kesitte 0,2m/sn hız için gerekli hava debisi 170 m3/h civarında çıkar. Koyduğun vantilatör pencere tipi aksiyal. Pencereye koysan bu debiyi verebilen bir büyüklükte görünüyor ama, iş filtresi ve kanalı olan dirençli bir sistemde kullanmaya gelince o fan şişer... Çünkü verebileceği basınç çok düşüktür (5 mmSS civarında).

Bu tip aksiyal fanlarla bu iş zor. Basıncı yüksek olan radyal (salyangoz) fan kullanmak lazım ki, dirençler yenilebilsin. Kutu içine davlumbaz gibi paneller koymak ta pek faydalı bir çözüm getirmez, çünkü fanın çekiş gücü (yarattığı basınç farkı) zayıf.

Filtresiz kullanmak, zaman içinde fan kanatlarına boya toplanması demek olduğundan, bence sakıncalı. Bu konu daha önce de irdelenmişti, maalesef eski server zulmüne kurban gittiğinden tekrar edeyim:

Parlayıcı madde içeren spreyin elektrik motoru üzerinden geçmesi teknik açıdan son derece sakıncalı (parlama tehlikesi). Aksiyal fan kullanılsa bile "ex-proof" tabir edilen kıvılcım çıkarmaz motorlar kullanmak lazım ki bunlar zaten spesifik ve pahalı mamuller. Onun yerine, plastikten, salyangoz tipte tek emişli fan kullanmak boya buharının motor ile temas etmeden atılmasını sağlayacaktır. Ben fan emişinde Murat 124-131 filtresi kullanıyorum, kirlenince değiştiriyorum. Gayet te verimli bir filtraj elde ediyorum.

Fan için marka da vereyim: Movas'ın mutfak için plastik salyangozlu fanı. Gürültüsü de yok, gayet te güzel emiş yapıyor. Ben otomotiv filtresi ve 100 mm çapında esnek kanal ile çalışmama rağmen çok memnunum. 100 yerine 150 mm çaplı bir esnek kanal çok daha az direnç yapacağından daha da iyi çalışacaktır.

Önerim, mevcut fanı söküp tepedeki deliğin üstüne dediğim fanı koyman. Muhtemel çap uyuşmazlığı için araya adaptör sac levha koyabilirsin. Pencere süngerini de araya sıkıştırınca kaçağı engellersin.

Deliğin altına da 124 filtesini koy (delik çapı büyük bir ihtimalle filtrenin iç çapından küçük olacağından sorun yok), filtrenin alt yüzeyine de 10 mm lik yuvarlak bir suntalam vs ile kapatma yapınca sistemin tamam demektir. Suntalamı 3 noktadan vida, kelepçe, vs. gibi sence uygun bir metod ile kabin tavanına tutturup filtreyi arada sıkıştırabilirsin.

Bu arada, airbrush temizlerken ben doğrudan filtrenin üstüne sıkıyorum. Güzel emişten dolayı etraf hiç tozumuyor, kokmuyor....

Bol şanslar, kolaylıklar...

-------------
http://www.korkutvarol.com - http://www.korkutvarol.com


Mesajı Yazan: Typhoon
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 21:04
Korkut abi ellerine sağlık, çok güzel açıklamışsın.

Ancak bu açıklamanın üzerine birkaçta foto eklersen hakikaten süper olur. Bir de bu “movas” fan nerelerden edinilebilir, yaklaşık fiyatı nedir ?


Mesajı Yazan: Korkut
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 21:30
Orjinalini yazan: Typhoon

Korkut abi ellerine sağlık, çok güzel açıklamışsın.

Ancak bu açıklamanın üzerine birkaçta foto eklersen hakikaten süper olur. Bir de bu “movas” fan nerelerden edinilebilir, yaklaşık fiyatı nedir ?


Foto eklerim de, maalesef ev telefonumun bağlanmasını beklemek zorundayım çünkü işyerindeki bilgisayardan foto upload imkanım yok. Hafta sonuna inşallah...

Movas fanı da pencere tipi fan satan yerlerin satıyor olması lazım. Çok uzun zaman oldu alalı, fiyatını hatırlamıyorum ama ürkütücü bir rakam olmaması lazım. Bir fırsat bulunca araştırıp bilgi veririm.

Sevgiler,

-------------
http://www.korkutvarol.com - http://www.korkutvarol.com


Mesajı Yazan: Typhoon
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 21:37
Fotoları mail atarsan biz yükleyebiliriz.


Mesajı Yazan: Korkut
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 21:58
Orjinalini yazan: Typhoon

Fotoları mail atarsan biz yükleyebiliriz.


Akşam flash disc'e alıp yarın sana işten yollarım.

-------------
http://www.korkutvarol.com - http://www.korkutvarol.com


Mesajı Yazan: KucukEniste
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 22:05
Korkut abi, ufak bir sorum olacak, Murat 124-131 filtrelerini nereden temin ediyoruz,oto sanayilere sorsak kesin bulabilir miyiz? Ben aspiratör fanı buldum adet fakat ikincisi de tıkanmak üzere, yerine daha kolay bulunabilir ucuz bir şey arıyorum.


Mesajı Yazan: Korkut
Mesaj Tarihi: 06/09/2005 Saat 22:22
Orjinalini yazan: Emroglan

Korkut abi, ufak bir sorum olacak, Murat 124-131 filtrelerini nereden temin ediyoruz,oto sanayilere sorsak kesin bulabilir miyiz? Ben aspiratör fanı buldum adet fakat ikincisi de tıkanmak üzere, yerine daha kolay bulunabilir ucuz bir şey arıyorum.


Tabii, sanayide Tofaş yedek parçacılarının hepsinde istemediğin kadar bulursun. Kolay gelsin....

-------------
http://www.korkutvarol.com - http://www.korkutvarol.com


Mesajı Yazan: CErginbas
Mesaj Tarihi: 07/09/2005 Saat 01:42
korkut abi hakikaten eline sağlık. çok güzel anlatmışın olayı. Bu bahsi geçen salyangoz fanların, çekiş güçleri değişiyor mu.
Değişiyor ise uzaktan bir tahmin yürütebilri isen bana ne gibi bir çekiş gücü yeterli dersin?

-------------
Üretime evet, polemiğe hayır!!!


Mesajı Yazan: Typhoon
Mesaj Tarihi: 07/09/2005 Saat 22:39
Korkut abi foto upload edemediği için onun adına devam ediyorum:

Movas Fan:Malın görünüşü. Neye benzediği daha iyi görünüyor.



Genel: Mangaldan kabinin genel görünüşü. Dikkat edilirse en önde motoru sökülmüş bir CD-ROM tablası var. Bunun göbeğinde dönebilen kuvvetli bir mıknatıs var, ben bunun üstüne sac bir tabla koyuyorum. Boyarken modeli rahatça döndürüyorum. İleri-geri hareketi de olduğundan modeli mangala (pardon, kabine) göre pozisyonlamak imkanı da oluyor.



Tabla: Burada mıknatısın üstüne yerleştirdiğim sac levhanın üstüne koyduğum köpük blok beraber görünüyor. Üstte de 124 hava filtresi.













Mesajı Yazan: Typhoon
Mesaj Tarihi: 07/09/2005 Saat 22:44
Örnek: Kobay die-cast boyama pozisyonunda. 4 adet kürdanla modelleri böyle havada tutuyorum, alttan, üstten, döndürerek, gayet rahat boya atıyorum. 124 filtresinin altındaki kapama sacı da burada görülüyor. Sac eğilebildiğinden, 10 mm suntalam olarak tavsiye ediyorum.



Booth: Ceki’nin uygulamasını baz alarak çizdiğim skeç.




Mesajı Yazan: Korkut
Mesaj Tarihi: 07/09/2005 Saat 22:58
Tayfun, emeğin için çok teşekkürler..

Ceki, senin uygulaman için bu fanın yeterli olması lazım. Etikette 315 m3/h debi vermiş, tabii bu karşı dirençsiz değer. Bu debi haliyle düşecektir ama herhalde yine de yeterli olacaktır. Burayı işgal etmiyelim, senin kabin ölçülerini özel mesajdan bana ilet, (dış boyutlar, öndeki açıklık, koyduğun fan için açtığın delik çapı gibi) sana bir fal bakalım...

-------------
http://www.korkutvarol.com - http://www.korkutvarol.com



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info