![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26/11/2005 Saat 23:44 |
Italerinin bu güzel kiti ikinci el olup. Önce yapıştırılmış sonra sökülmüş şekilde elime ulaştı. bendeniz de bu kiti bitirmeye koyuldum. Önce bazı önemli parçalarda boyayı sökmekle başladım. Diğer bazı parçalarda zaten gerekli şekilde eskitme yapacağım için boyayı sökmeyeyip hemen montaja ve tesviyeye giriştim. En çok zorluğu şu ana kadar topun geleceği iki yandaki destekler çıkarttı. Amacım bunu TSK'ya uyarlamak yalnız bir dokümana rastlamadım buna yönelik. Bu yüzden her türlü yardıma ve dokümana, tavsiyeye şimdiden teşekkürler...
Bu şekilde gitmekte. ![]() ![]() http://img513.imageshack.us/my.php?image=m11048yi.jpg http://img513.imageshack.us/img513/1082/m11034pr.jpg Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
selim59
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
tnkr
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
çok iyi gidiyorsun arakadaş aynen devam. Ne zamandan beri bende istiyorum yapmayı ama elimde şimdi bir uluslararası uzay istasyonu projesi var.Onu bitirince bu maketi yapacağım. Heyt be askerliğim aklıma geldi. Bir manevra yapıyorlarki tozu dumana katarak. Atışlarını gördüm ki dehşet verici bir alev çıkararak atış yapıyor. İş yerinde bir arkadaşım var bu obuslerde nişancıydı. Türkiyede bu obuslerden 16 adet var. bildiğim kadarıyla G.antep 5. zırlıda askerlik yapmış. Bizim tugaydan giden TOMES (açılımı TOpcu MEteorolji Sistemi) aracıda bu tugayın tatbikatlarında katılmıştı. Arkadaş bu tatbikatta obuslerde nişancı sandalyesinde sayısız atış yapmışlar. Bir 203'lük topun namlusunun sol tarafındaki nişancı platrofmunda oturuyorsun. 203'lüğün yaptığı tazziyi bir düşünün. zaten oda istiyor bir maketinin olmasını.kolay gelsin...:))
Düzenleyen tnkr |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen şirketteki bilgisayarımda birkaç fotografı var bu aracın. 3 Renk Nato Kamuflajlı. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde de gördüm.
Yapılacak araçlar listesinde üst sıralarda yer alıyor kendisi. Bu arada zaman zaman gündeme geliyor gerçi ama ben de hatırlatayım: Yazılarımızda yazım kurallarına dikkat edelim. Okuyanlar daha kolay anlasın.. |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Modelin yanındaki ızgaralar kitte ayne varmıydı yoksa siz kendiniz parça ekleyerek mi o hale getirdiniz? Açıkcası italeriden beklenmeyecek bir kalite.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
3Eremed
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
Bildiğim kadarı ile kitte varlar, ancak yakından baktığınız zaman azıcık over scale olduğu anlaşılabilir. Aynı şekilde hull üzerindeki ızgarada içinde aynı durum söz konusu
Bu arada italerinin sağlam afv kitleri mevcuttur ![]() |
|
Erol E. Erdaş
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
genel olarak montaj tamam. İnce bir kat açık renkt(dark yellow veya desert yellow )boya atma zamanı
![]() ![]() |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Bastır Aygün.Güzel gidiyor.
Buda diğer tüm İtaleriler gibi güzel bir kit.Hakkını ver. |
|
![]() |
|
chapkinman
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
çok iyi gidiyor..devamını bekliyoruz..
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Mal budur, "sabırla" devam!
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
3Eremed
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
çok beğendim modeli, bizde mi yapsak acep? Arkadaki destek kollarını toprağa değer vaziyette yapma imkanı veriyor mu kit? yoksa modifikasyon gerekiyor mu?
|
|
Erol E. Erdaş
|
|
![]() |
|
ardeth
![]() ![]() ![]() |
evet her iki kısımda oynar şekilde.Hem top destekleri hem de arkadaki destekler. Italerinin zaten afv kitleri kalitelidir. harika bir kit tavsiye olunur.
Topun iki yanındaki destekler hariç hiç uğraştırmadı denebilir. Eh bunu da 2. el boyanmış sökülmüş maket olmasına bağlıyorum tabii ki. ![]() Düzenleyen ardeth |
|
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
10 liraya bu kadar olur anca.
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Görünüş çok iyi sonucu merakla bekliyorum.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
ardeth
![]() ![]() ![]() |
Devam ediyorum. Şu an bu şekilde.
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ardeth |
|
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize saglik, yalniz bir AFV icin biraz fazla parliyor gibi??
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |