![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25/11/2005 Saat 05:43 |
Bayagı sorunlu bir kit olan Zvezda Panzer III F' den sonra beni biraz sakinleştirebilecek bir model olan Tamiya Kingtiger ı yapmaya karar verdim.
Öncelikle kit hakkında biraz bilgi vereyim. Model acık kahve renk plastiğe 4 sprueya basılı halde geliyor. Parça sayısı denkleri arasında oldukça zayıf kalabilecek kadar az. Zaten 4 sprue nun 2 adedi yol tekerleri ve ona baglı olan hareketli aksamla alakalı. Gariptir neredeyse sıfır iç detay varken Tamiya bir gariplik eseri olarak taretteki 88 mm.lik mermiler için yuvalar vermiş. ![]() Model toplamadaki sadık dostlarım olan tamiya beyaz ve yeşil kafa yapıştırıcı, yan keski, maket bıçağı ve 500 numara zımpara ile modele başladım. ![]() Yapım kılavuzuna sadık kalarak toplamaya şaseden başladım. Yaklaşık yarım saatlik sıkıcı bir tesviye aşamasından sonra torsion barları ve arka zırh blogunu modelin alt bölümüne yapıştırdım. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
İşin en can sıkıcı olan yol tekerlerine başladım. Herşeyden 18 kez yapınca insan haliyle sıkılıyor. Birde yol tekerlerindeki kalıp izleri göze batar olunca oturup 2 saat boyunca bunların tesviyesiyle uğraştım. Belki de hiç gözükmeyecek bir yerle bu kadar vakit kaybetmek canımı sıktı.
![]() ![]() Hepsinin tesviyesi bittikten sonra grupladım. ![]() Ve yapıştırdım. ![]() Bugünlük bu kadar yeter. Yarın devam... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
wehrwulf
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 214 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: judas
Belki de hiç gözükmeyecek bir yerle bu kadar vakit kaybetmek canımı sıktı. Aga canına yazık nediyim.Hayatta uğraşmam ben gözükmeyecekse.Buna tepki verende umrumda bile olmaz.Su beyaz kafalı olan.ilk kez görüyom onu espirisi nedir? |
|
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
|
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
kalın yapıştırıcı...büyük parçaların yapıştırılmasında kullanılıyor...ben hiç ellemiyorum,yeşil kafa her şeyi yapıştırır
![]() |
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
judas tigeri de çok seviyor demekki... Kaç etti Ayhan ?
![]() |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: wehrwulf
Su beyaz kafalı olan.ilk kez görüyom onu espirisi nedir? Uygarım, daha kalın bir yapıştırıcı, yeşil kafa cok ince olduğu için buyuk alanları yapıştırırken cok hızlı buharlasıyor. Bunu almıstım bir ara iyi sonuc veriyor bu gibi durumlarda... Orjinalini yazan: erhntly
judas tigeri de çok seviyor demekki... Kaç etti Ayhan ? Erhan abi, yapılmışlar mı yapılmamışlar mı ![]() Düzenleyen judas |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Kingtigera geri döndüm. Biraz uğraşı ile egzosları ve diğer aksesuarları yerlerine yapıştırdım
![]() Tamiya amcanın motor cıkışları için verdiği capon mamulu PE! leri de yerlerine yerleştirdim. Tabii bu yerleştirdim demek kadar kolay olmadı. Yaklaşık iki saatimi aldı ama değdi gibi... ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
varmı bi gelişme tigerda....
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Kitten cıkan paletler cok kotu. Bir care dusunmeye calisiyorum. Olmazsa mecburen oylece bitirecegim..
|
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
![]() ![]() ![]() |
kötü derken...gerçeğine uygunmu değil ?
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
detayları kötü ve bana biraz ince geldi... yerine konulabilecek olan modelkastenler ise kit fiyatına. Keşke dragona baslasaymısım. Bu haliyle bir kac ay yatar gibi...
|
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
![]() ![]() ![]() |
dragona başla,gaza gelip beraber yaparız...2 kişilik ortak proje
![]() |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Dragonda korkutuyor adamı, tamiya amca ne guzel yapmıs konsantre king tiger 60 parca.Birde adam gibi palet verseymiş ya. Dragonun paletleri görüp görüp geri kapatıyorum kutuyu...
|
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
![]() ![]() ![]() |
palet kısmı biraz kasıyo gerçekten....bende gövdeyi toplarken arada bakıyorum paletlere tuhaf tuhaf
![]() |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Korkutucu olmasının bir sebebi de her baklanın iki parça verilmesi. Tesviye işlemini düşünmek bile istemiyorum.
Düzenleyen judas |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Yol masrafıyla USD 35-40.- arası bir meblağya kıyarsanız şöyle birleştirilmiş hazırı var.
Düzenleyen carlgustav |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Palet dalgasının bana zaman kaybettireceğini hissettiğim için modeli olduğu gibi bitirmeye karar verdim. Çamurlukları savaş hasarsız ve eksiksiz olarak takınca yerle temas eden az bir kısmı gözüküyordu zaten. Kalanı da çamur veya karla, dioramada kapatırım diye düşündüm.
![]() Taretin yapımına başladım. Sadece komutan ve doldurucu kapaklarını açık yapacak ve birşey gozukmeyecek olsa bile tamiya amcanın vermiş olduğu 88 mm.lik mermilerin yuvalarını yaptım. Bayagı ugrasmıslar ayıp olurdu... ![]() ![]() Tareti kapattım. Sadece üstündeki ıvır zıvırların takılması kaldı. Ana silahı yapıştırmadan bir denemek istedim. Azmanın silüeti ortaya çıktı böylece.... ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Vay be iç kısmı detaylıymış.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |