![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
nazilli
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05/06/2015 Saat 12:59 |
Herkese selam
Uzun süredir bitmi? model koymamy?tym, sadece izleyici syfatyndan syyrylyp üretebilmeyi becerdi?im nadir maketlerden koyup nasyl daha iyi yapabilirim konusunda bilgi aly?veri?inin faydasyny görmeyi umuyorum. Kit trumpeter 1/48 ölçekte Mig-23M, yazylanlara göre 32 ölçe?inin 48 boyutunda yapylmy? haliymi?, uçak konusunda çok bilgim olmady?ym için ?ekil ve do?ruluk olarak çok detayly incelemedim, ama göze çarpan ilk hatanyn hava giri?lerinin ?ekilleri oldu?unu ö?rendim. Bu kitte ?imdilik model yapma amacym oldu?undan önemsemedim. Yapym olarak zorlayan bir tarafy, veya macun gerektirecek çok yeri yok. Bana en çok sykynty veren tarafy ini? takymy parçalarynyn çok ve açylarynyn de?i?ik olmasyndan dolayy olu?an korkumdu. Birle?tirme sonrasy simetiri?i sa?layyp sa?layamayaca?ym konusunda endi?elerim vardy, neyse ki simetri?i büyük ölçüde sa?ladym, büyük ölçüde diyorum çünkü sanki bana tam olmamay? gibi geliyor, yada ben öyle hissediyorum. Kitten çykan profil metalik gri olan versiyondu sanyrym. Ben daha çok kamuflajly jetleri be?endi?im için RV Decal firmasynyn çykartmalaryny kullandym. Ek olarak quickboost koltuk ve metal pitot tube, geri kalan ne varsa hepsi kutudan. ![]() ![]() ![]() |
|
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Boyasi, eskitmesi herseyi cok guzel olmus. T-38 de ayri bir guzel. Yapim kolayligi acisindan hangisi daha kolay sizce?
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim
T-38 çok kolay bir maket, neredeyse hiç macun gerekmiyor. Sadece ön kokpitteki konsolun üzerindeki ön kokpit camynyn altyndaki parçayy yerle?tirirken dikkat etmek gerek bolca dry fit istiyor; zira e?er ayarlamadan yapy?tyryrsanyz kokpit ön camy ile temas ediyor, alt kysmyndan törpülemek zorunda kaldym tam oturtmak için. Mig-23 de kolay denilebilir aslynda, bana göre dikkat edilmesi gereken yer ini? takymlary, parçalary ve oturma açylary tam sorun çykartabilecek cinsten, kar?ydan bakty?ynyzda sanki simetriyi zor yakalayackmy?synyz gibi gözüküyor, neyseki ben ?anslyydym |
|
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkur ederim. Yakin zamanda bir WP T-38 edindim, yavas yavas onun planlarini yapiyorum. Dediginiz IP coaming parcasinin uyum sorununu diger yapimlarda da gordum, tesekkur ederim uyariniz icin. Onun haricinde kolay oldugunu duymak cok guzel.
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerinize sa?lyk oldukça ba?aryly görünüyor. De?i?ken geometrik kanatly uçaklar hep cezbetmi?tir içlerinde de Mig-23 en güzelidir belki de. Kitten çykan lastikler vinyl mi?
|
|
![]() |
|
nazilli
![]() ![]() ![]() |
te?ekkür ederrim. Lastikler vinil de?il kitin kendi parçalary
|
|
It is clear to take off!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |