Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Fokker E.III 1/32 WnW Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Konu: Fokker E.III 1/32 WnW
    Gönderim Zamanı: 26/02/2015 Saat 21:58
Furdi, furuldi serisinin ikincisine ba?lyyorum. Bu kö?ede Max Immelmann ve Fokker E.III'ü
Kit tabii ki WnW, içinden gül gibi motor çykty?y halde gittim Taurus Models UI motoru aldym saf modelci olarak. Set olarak iki parça fiyatyna geldi?i için HGW setini aldym. Sanyrym yarysy bo?a gidecek, klasik iki boyutlu Çek sahtekarlyk ürünlerinden. Part vs. ile kyyaslayynca Eduard ve HGW ciddi saçma kalyyor. Hem ço?u parça gereksiz hem de ölçeksiz, üstüne bi ton para. Tüm bunlaryn yanyna çok ?yk bir Immelmann figürü ekle?tirildi, ?imdi farkyna vardym, ismi yanly? my yazmy?lar ne?

Öbür uçak ve yapym a?amalary pek yakynda ;)

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2015 Saat 10:05
Gövde içinde kalan parçalary ayyklayyp, temizledim ve ana rengine boyadym. Tahta dekali gelecek yerleri beyaza boyayyp, dekalini yapy?tyrdym. Bir ya?ly boya tady vermiyor tabi ama çok az görünecek bir yer için iki hafta kurumasyny beklemek istemedim. Bakalym neler olacak :)

IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/03/2015 Saat 09:24
selamlar
yagli boyanin kurumasi icin 2 hafta uzun degil mi?
Rivet Making Academy
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/03/2015 Saat 10:16
Bilmem? :)
Benim boyadyklarym en erken iki hafta sonra vernik, maskeleme ve yykamaya hazyr hale geliyor. Bu yapty?ym 6. tahta uçak, tecrübem o yönde. Ysteyen ertesi gün üstüne atar verni?i, denemesi bedava :D Ke?ke daha hyzly kurusa o ayry. Çünkü bu seriden toplamda 20 maket daha var syrada ;)

IP
lamurt
Üye
Üye

Gönderilenler: 144
Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/03/2015 Saat 19:41
uschi'nin blitz dry'yndan denemek gerekebilir y.b. hyzly kurutmak için:
http://www.uschivdr.com/shopping-categories/shop-chemicals/
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2015 Saat 16:27

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/04/2015 Saat 12:09
Araya giren türlü çe?it maketten sonra dün nihayet ba?yna oturabildim. Kokpiti bitirdim, gövdeyi kapatyp yola devam :)

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2015 Saat 20:23
Fokker uçaklary a?artylmamy? keten ile kaplandy?y için eskitmesi de biraz alengirli. Ketenin sadece dy? yüzeyi doplandy?y için bütün ya?, su, yakyt vs. pas pislik içeriden kuma?yn liflerinden gövdeye do?ru yürüyor. Forslar vs. dy?tan boyandy?y ve su geçirmedi?i için bu kysymlarda bir kirlenme gözlenmiyor. Bu neden uçak le? gibiyken forslar vs. tertemiz olayynyn açyklamasy. Bu durumu yansytacak ?ekilde ilk kat eskitmeyi ana boyama ile aradan çykarttym. A?artylmamy? keten kuma?yn tonlary hakkynda fikir vermesi bakymyndan bir link ekleyim https://www.google.com/search?q=unbleached+linen&espv=2&biw=1375&bih=914&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9B9BVaeBBoKqUen3gNgJ&ved=0CAYQ_AUoAQ
Bu karteladan bir ?eyleri dopun koyulu?unu da hesaba katyp tutturmak gerekli. Düz saryya veya ye?ile boyamakla kurtarmyyor ne yazyk ki bu Fokker belasy.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/05/2015 Saat 08:11
Dekaliydi, motoruydu, pervanesiydi derken biti?e do?ru ko?turuyor :)

IP
levburkara
Üye
Üye

Gönderilenler: 579
Alıntı levburkara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/05/2015 Saat 17:25
Tek kelimeyle muhtesem. Bir cok sorum var boyamayla ilgili ama nerden baslayacagimi bilmiyorum. Soyle bir anlatsaniz size gore onemli kisimlari cok ise yarar gercekten. Ozellikle yesil boyadaki tonlama, eskitme, metal kisimlarda galvanizli goruntu, kanatlardaki akim yonundeki tonlama vs. cok etkileyici.
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/05/2015 Saat 21:24
Rahmi eskiden ne güzel sakin sakin Rafael yapardyn olur biterdi :) Bu nasyl bir modelcilik olmaya ba?lady..
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2015 Saat 09:56
Ymza olarak "Izdyrabynyz olmaya and içtim" yazsyn. Oylamaya açyyorum, kabul edenler?
Consume Ergo Sum
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2015 Saat 20:40
Yalym :) Valla Erhan bu bitince 50. modeli bitirmi? oluyorum son 12 ayda (5-6 tanesi yarym ve biti?e yakyn olsa da), demin klasör içinden saydym. Bu kadar yo?un yapynca oluyor demek ki bir ?eyler. Eskiden kyyyr kyyyr üç hafta kanat kökü zymparalardym :) Fazla kasmaya gerek yok sanyrym, olursa oluyor.

Burak Bey, herhangi bir teknik olu?turacak, bunu makale veya insanlarla payla?abilecek bir formatta sunulacak yöntemler silsilesi ne yazyk ki geli?tiremedim. Tamamy yo?un maket yapmanyn getirdi?i tecrübe kaynakly efektler ve yöntemler. Tonlama için artyk neredeyse tamamen pre-shade yöntemine döndüm. Tüm tonlama ve eskitmeyi ince ve ?effaf ana boya katmanyny altynda byrakyyorum, ye?il tonlamalary bu ?ekilde izah edebilirim. Ana boya + açyk tonlar ve koyu tonlar, kirler, lekeler son olarak üstüne ince bir kat ana boya gibi. Kanatlar da ayny ?ekilde, efekti olabildi?ince abartyn. Nasyl olsa ana boya ile diledi?iniz noktada sonlandyrmanyz her zaman elinizde. Doku olu?turmak içinse bir yöntem veya teknik yok ne yazyk ki. Nasyl ki bir fyrçayy alyp resim çizmeye ba?lyyorsunuz bu da öyle. Airbrush ile el terazi, göz kantar resim yapar gibi çaly?yyorsunuz gönlünüzce.
Metal konusunda ise tam olarak istedi?im etkiyi yakalayamadym ne yazyk ki. Daha iyi bir sonuç bekliyordum, sanyrym acele ettim Alclad kurumadan üstüne çaly?tym. Y?lem syrasy ise ?öyle; standart Alclad alüminyum boyamasy, üstüne Mr. Color chrome silver fyrça ile boyadym. Kuruduktan sonra yumu?ak fyrça ile özellikle silver kysymlary parlattym. Eskitme için parlak yüzeylere Tamiya smoke, mat yüzeylere artyk standart hale gelmi? red brown+siyah kary?ymy akrilik boyayy airbrush ile uyguladym.

Daha detayly sorularynyz olursa çekinmeden sorabilirsiniz, bunlar kabaca söyleyebileceklerim ?imdilik.

IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/05/2015 Saat 19:19
Yalym'a arty bir:)
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/05/2015 Saat 20:29
Peki :D

Figür ile birlikte modeli de bitirdim. Eski internet hatlary kalmady artyk, pek sorun olmaz sanyrym. Ydare edin biraz resim bombardymany olacak :) Figür konusunda bir iddiam veya iste?im yok. Benden istendi ve yaptym, olayy budur yani :) Haa, bir de; gergi telleri mecbur ez-line. Zira kytalar arasy yolculuk yapyp, ehil olmayan ellerde gezecek. Bana kalsa misina yapardym, daha temiz ve ölçekli oluyor öyle.

IP
levburkara
Üye
Üye

Gönderilenler: 579
Alıntı levburkara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/05/2015 Saat 15:26
Mukemmel olmus. Boyama hakkindaki aciklamalariniz icin tesekkurler. Bi zahmet en yakin zamanda bir 1/48 Tornado ya da AMX yapabilir misiniz? Ozellikle AMX icin Kursad Bey'in guzel dekalleri var (http://www.caracalmodels.com/cd48069.html). Yesil-gri kamuflaj lutfen :) Herhalde gelmis gecmis en iyi AMX modeli sizinki olur. Ok, heyecanla bekliyoruz...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/05/2015 Saat 19:29
FYGÜRE MATT COTE!!!!FYGÜRE MATT COTE!!!!Uçaktan daha parlak duruyor.
Consume Ergo Sum
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/05/2015 Saat 20:00
Hallettim hallettim :) Düzene?i tekrar kurmaya ü?endim, kayytlara böyle geçsin ne yapayym artyk.

Te?ekkürler Burak Bey, esta?furullah diyeyim. Yakyn zamanda iki jet yapty?ym için bir süre benden uzak dursun onlar :) Yaz sonu için aklyma yazdym ama.

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04