Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Spitfire Mk.I Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Konu: Spitfire Mk.I
    Gönderim Zamanı: 22/01/2015 Saat 14:17
Bunu da hanyma yylba?y hediyesi olarak yaptym...evet spitfire görünce "sptfayyr!" diyip kykyrdayan bir kyzarkada?ym var, ne yapayym? Airfix'in yeni 1/72 kiti...yani nispeten yeni. Detaylar biraz derin ve kalyn, eski Matchbox kitleri gibi, daha yeni kitlerinde daha ince detaylar var, yine de boyayy yiyince, hele benim gibi kalyn boya atyyorsanyz, fena durmuyor. Aslynda bizim hanym "Battle of Britain" modeli istiyordu ancak hazyr pek ortada olmayan Mk.I'i bulmu?ken ilk nesil olarak bitireyim dedim. Bu arkada? 1938'de servise giren ilk filodan. Aly?ty?ymyz Yngliz uçaklarynyn aksine kanat üst ve altlarynda tek tarafta fors var. Ylk nesillerde ayryca refleks ni?angâh yerine gez ve arpacyk var. Gerçi arpacy?y dy?ary eklemeyi unuttum, bir ara takarym belki, dairesel ni?angah da kanopi maskelerini söktü?ümde artyk yoktu.
Kitten 2 versiyon (Mk.I ve Mk.IIa) çykty?y için ni?angâhy refleks'i tasvir edecek ?ekilde vermi?ler ben de onu düzelterek ba?ladym.

Genelde oldu?u üzere Humbrollerle giri?ip birkaç ton ile az bir?ey eskitme yaptym. Çok kysa süre serviste kalmy? ve sava? ko?u?turmasyna bile girmemi? uçaklar için oldukça sa?lam eskiyebildiklerini gördüm foto?raflardan.

Dekaller...

Dekalleri enfes, ?iirsel bir güzellikte oturuyor ve sorun çykarmyyorlar. Vee presto:

Saygylarymla.
Consume Ergo Sum
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/01/2015 Saat 08:55
Son fotodan belli nefis olmu?, eline sa?lyk.

IP
mithat
Üye
Üye

Gönderilenler: 233
Alıntı mithat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2015 Saat 20:11
ben niye yeni gördüm ki bunu. çok güzel ellerine sa?lyk...
mithat
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04