Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Fyrça ile maket boyayan kimler var? | |
Yazar | Mesaj |
Agiradam
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/09/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Konu: Fyrça ile maket boyayan kimler var? Gönderim Zamanı: 28/08/2013 Saat 18:20 |
Elimde humbrol enamel boyalar var. Genelde 1/72 ölçeklerim var elimde kit olarak. Ve fyrça ile boyama yapyyorum. Bu konuda fyrça kullanan arkada?lar varsa e?er yardym almak isterim. Te?ekkürler.
|
|
Göz kaptyrdy?ym renkten, kulak verdi?im sesten. Affet senden habersiz aldy?ym her nefesten...
|
|
panzerjager
Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
Gönderim Zamanı: 09/09/2013 Saat 23:19 |
Youtube gibi video sitelerinde plastik model yapymy, boyama ve eskitme teknikleri ile ilgili güzel videolar var. Bunlardan faydalanabilirsiniz.
Bunlara örnek olarak: link Yalnyz videolarda sanki boyayy do?rudan kapa?yny açyp fyrça ile boyamaya geçiyorlar gibi gözüküyor. Oysaki ?i?e içerisindeki boyanyn iyice çalkalanmasy gerekir. Sebebi de ?i?e içerisinde bekleyen boyalaryn pigmentleri zamanla dibe çöker, syvy kysymlary (inceltici mi yoksa ba?kabi?ey mi deniyordu onu hatyrlamyyorum)üstte birikir. Ben genellikle boyamada kullanaca?ym ?i?enin içerisine çok küçük demir bilye atyyorum( rulmanlaryn içindeki gibi. Eminönündeki dükkanlarda rahatça ve ucuza bulabilirsiniz)ve ?i?eyi tekrar kapatyp yakla?yk 1-2 dakika çalkalyyorum. E?er boyayaca?ym yüzey geni? ise boyadan bir miktar alyp küçük metal bir kap (resim malzemeleri satan dükkanlarda var) içerisine alyyorum ve üzerine birkaç damla inceltici (enamel boya için sentetik tiner kullanyyorum)damlatyp incelterek uyguluyorum. Böylelikle ?i?eden yeteri kadar boya alyp ?i?eyi tekrar kapatarak boyanyn kurumasyny engellemi? oluyorum. Kolay gelsin, keyifli modeller. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |