Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 162 Filo ZIPKINLAR icin gorus ve onerileriniz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
omer erkmen
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 128
Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Konu: 162 Filo ZIPKINLAR icin gorus ve onerileriniz
    Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 00:52
Merhabalar.

Bu yilin baslarinda calismaya basladigim 162 Filonun yeni kuyruk armasi ile ilgili olarak sizlere fikir danismak istedim.

Calismalara ilk olarak filonun mevcut olan zipkin tutan kus konseptinden yola cikarak basladim, bu figuru gelistirip modernize edersem ekibin benimsemesi daha kolay olur diye dusundum. Aslinda ortaya cikan figur hic fena olmadi ama filo bu konsept yerine baska bir fikir ile geldi ve "zipkin atan bir pilot" figuru calismami istedi... Bu konsepti kafamda pek net canlandiramadigim icin basarili bir grafik calisma cikartabilecegimi pek sanmiyorum. Bu noktada biraz tikanmis hissediyorum.

Onun icin konuya en yakin ve birikimli kitle olarak sizlerin fikirlerinizi almak istedim. Ne dersiniz ZIPKIN filo icin akliniza gelen konsept, figur yada grafik bir fikir geliyor mu? ister sozle ister "suna benzeyen bisey" seklindeki gorsel desteklerinizi bekliyorum.

Bu calismalarda en onemli kisim iyi bir konsept yakalayabilmek guzel bir figur bulursak grafik uygulamasini hallederiz.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Omer ERKMEN
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 00:56
Bu arada zipkin-kus konsepti ile ilgili calismalardan bir iki ornegi paylasmak isterim. Ama bu konsept ekibin destekledigi bir konsept degil...

IP
levburkara
Üye
Üye

Gönderilenler: 579
Alıntı levburkara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 03:57
Selamlar Omer Bey. Son resimdeki tasarim (zipkin bayragin altindan uzaniyor) oldukca hosuma gitti. Aklima ilk zipkin tasiyan bir savasci gelmisti, biraz bakinirken sunu buldum (harpoon concept olarak arattim):

http://forums.watchuseek.com/f74/harpoon-case-back-583778-3.html

Eski bir Turk savasci, pilot veya buna benzer bir simge olabilir mi diye dusundum. Ama insan figuru zor olabilir tabi. Yari insan yari ucak/makine gibi bisey de olabilir. Aklima gelen diger soyut fikirler:

- Silah istasyonlarina zipkin yuklenmis bir ucak, kus.

- Cevresi zipkinlarla korumaya alinmis bir TR haritasi veya TR simgesi. Simgeyi gunese benzetecek sekilde belki zipkinlar radial olarak disari yonelmis durumda.

- Zipkini atmis bir pilot. Pilot ayakta, nispeten uzakta ve kucuk, atma hareketini tamamlarken gorunuyor. Zipkin kameraya oldukca yaklasmis, uc detaylari belli oluyor, zipkinin arka kismi hareketi simule edercesine flu. Grafikte yakin bir kamera perspektifi var zipkini one cikarmak icin.

- Sudan ayaklari uzerinde yukselen savasci, zipkin atar gibi gorunurken. Surdaki gibi (sayfada sore thumb diye aratin): http://inksnow.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

Diger katalizor fikirler sunlar olabilir:

http://www.downloadmunkey.net/2007/07/art-friday-hellgate-londons-hunter-illustration-by-alessandro-baldasseroni/

http://muonbee.tumblr.com
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 10:15
Levent Bey cok tesekkur ederim gercekten.

Benimde aklimda "Sudan ayaklari uzerinde yukselen savasci, zipkin atar gibi gorunurken" fikri vardi,hem Ege denizi hakimi konseptinide islemis olurduk, cok guzel fikir tesekkur ederim. Ancak sorun surada, bizim kulturumuzde zipkin pek yaygin bir obje degil, bunu ne tur bir Turk savascisi ile kullanabiliriz bilemedim, bizim bilinen savasci figurlerimiz hep kilic ile butunlesmis durumda..ama bu soylediginiz benimde en hosuma giden konseptlerden biri
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 10:18
Bahsettigim zipkin atan savascinin durus figuru bu modelde olabilir, oldukca dinamik duruyor, fakat bunun Turk Savascisi olmasi gerektigine inaniyorum, ve orda tikaniyorum...

IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 10:39
Bir de bu figur olabilir, dinamik degil ama kararli ve caydirici olabilir, buradaki karakteri "Turk bir savasci" formatina degistirmek lazim, ancak bizde elinde zipkin ile ozdeslesen bir savasci modeli yok ne yazik ki?

IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 14:07
Bir Levend me?hur osmanly tokaty atyyormu? gibi dursa ama tokaty sallady?y el zypkyn olsa nasyl olur?
Çok mu saçmaladym yoksa :)
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
utku
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 71
Alıntı utku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 14:10
Ömer bey, benim aklyma ?öyle bir fikir geldi, affynyza sy?ynarak payla?mak istedim.

Aslynda yukaryda paylamy? oldu?unuz figür gerçekten çok dinamik duruyor bu figürden yola çykarak;

Türkiye haritasynyn ortasyndan yary beline kadar çykmy? bir figür ve yüzü egeye dönük. Vücut çyplak ve kafasynda bir pilot kasky ve maskeleri mevcut, vizörü kapaly sa? elinde de atmak atmak üzere oldu?u bir zypkyn.

Bel bölgesinde de sanki sudaki dalgalanmalar gibi haritanyn üzerinde dalga izleri mevcut.

Bilmiyorum belki çok basittir ancak payla?mak istedim.

Kolaylylar dilerim.

Utku
IP
levburkara
Üye
Üye

Gönderilenler: 579
Alıntı levburkara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 14:54
Eger zipkinla mizrak esdeger lanse edilebilirse, yeniceriye benzer bir figur olabilir mi acaba? Belki figurun tamami degil de, onden bakildiginda sadece bir tarafin omuz, kol, karin ve bacaklari gorunur sekilde mesela.

http://www.bleublancturc.com/Turqueries/images-turqueries/janissaires/turc-soldats-35-30.jpg

Bir de Turkish warrior diye aratinca ilginc konseptler cikiyor gibi. Alparslan vs. de olurmus gibi sanki (sizin son resme benzer). Zipkin/mizrak sallayan bir atli sipahi de belirdi aklimda.

Düzenleyen levburkara - 02/07/2013 Saat 15:00
IP
Snake Eye
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı Snake Eye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 15:09
Ömer bey, ben de bira kaç fikir arzedeyim izninizle.
A?a?ydaki resimdeki sava?çy için:
http://2.bp.blogspot.com/-Dubodml0WoA/UJwaSrzWYyI/AAAAAAAADok/RHU5R-yuSng/s1600/eagle_warrior_by_kapow2003-d5jgs6o.jpg

Tam ters yöne bakarak, pilot üniformasy giymi? olarak hayal ettim. Eldeki kalkanyn üzerinde Hava Kuvvetleri armasy olabilir, hatta kalkan olamayabilir.

Bir de ?öyle bir duru? pozisyonu olabilir:
http://www.xblafans.com/wp-content/uploads//2011/06/Deadliest-Warrior-Legends-Shaka-Zulu.jpg
ya da ?öyle:
http://st.gdefon.ru/wallpapers_original/wallpapers/415045_voin_kope_peschanaya_1680x1050_%28www.GdeFon.ru%29.jpg
Elbette yine pilot üniformaly olarak.

Son önerim de dy?a do?ru çykan bir figür:
http://th03.deviantart.net/fs24/PRE/f/2008/029/c/0/attarra__spear_by_Fooray.jpg
SI VIS PACEM PARA BELLUM
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 15:50
Orjinalini yazan: Clumsy

Bir Levend me?hur osmanly tokaty atyyormu? gibi dursa ama tokaty sallady?y el zypkyn olsa nasyl olur?
Çok mu saçmaladym yoksa :)

Mizragi firlatan, yada firlatmak uzere kaldirms bir Levent olabilir aslinda ama 171 e Levent yaptigimiz icin benzer bir figur istemezler diye dusunuorum...
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 15:52
Orjinalini yazan: levburkara

Eger zipkinla mizrak esdeger lanse edilebilirse, yeniceriye benzer bir figur olabilir mi acaba? Belki figurun tamami degil de, onden bakildiginda sadece bir tarafin omuz, kol, karin ve bacaklari gorunur sekilde mesela.

http://www.bleublancturc.com/Turqueries/images-turqueries/janissaires/turc-soldats-35-30.jpg

Bir de Turkish warrior diye aratinca ilginc konseptler cikiyor gibi. Alparslan vs. de olurmus gibi sanki (sizin son resme benzer). Zipkin/mizrak sallayan bir atli sipahi de belirdi aklimda.

Aslinda bende Turk savascisi yapmak istiyorum ama bizde zipkin kullanan figur yok, dediginiz gibi mizrak=zipkin diye yorumlayabiliriz belki...
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 15:54
Orjinalini yazan: Snake Eye

Ömer bey, ben de bira kaç fikir arzedeyim izninizle.
A?a?ydaki resimdeki sava?çy için:
http://2.bp.blogspot.com/-Dubodml0WoA/UJwaSrzWYyI/AAAAAAAADok/RHU5R-yuSng/s1600/eagle_warrior_by_kapow2003-d5jgs6o.jpg

Tam ters yöne bakarak, pilot üniformasy giymi? olarak hayal ettim. Eldeki kalkanyn üzerinde Hava Kuvvetleri armasy olabilir, hatta kalkan olamayabilir.

Bir de ?öyle bir duru? pozisyonu olabilir:
http://www.xblafans.com/wp-content/uploads//2011/06/Deadliest-Warrior-Legends-Shaka-Zulu.jpg
ya da ?öyle:
http://st.gdefon.ru/wallpapers_original/wallpapers/415045_voin_kope_peschanaya_1680x1050_%28www.GdeFon.ru%29.jpg
Elbette yine pilot üniformaly olarak.

Son önerim de dy?a do?ru çykan bir figür:
http://th03.deviantart.net/fs24/PRE/f/2008/029/c/0/attarra__spear_by_Fooray.jpg

Su en alttaki figur mizragi perspektif ile cok on plana cikmis kadin figuru muhtesem bir dinamizme sahip, sanirim zipkin her zaman "firlatmayi" cagristirdigi icin zipkinla saldiran figur yerine firlatan bir savasci olmali derim, ama dedigim gibi bu figurun dinamizmi muhtesem gercekten...

Düzenleyen omer erkmen - 02/07/2013 Saat 16:02
IP
omer erkmen
Üye
Üye

Alıntı omer erkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/07/2013 Saat 16:01
Utku Bey,

Fikriniz icin cok tesekkur ederim, pilot figurunu ucagin disani cikartip eline zipkin verme olayini bir turlu kafamda canlandiramiyorum, bir savascinin elinde zipkin-mizrak olmasini goz hic yatirgamiyor ancak kaskli vizorlu modern bir pilot figurunu elinde zipkinla hayal edemiyorum, guzel olur mu dersiniz?

Bu arada beni yanlis anlamazsaniz bir aciklama yapmak isterim, ucak kuyrugunda pek genis bir alanimiz yok, filo armasi yaparken bir bakista algilanabilecek nitelikte, cok detayli olmayan, birbirinden cok farkli objelerin ic ice gecmedigi grafik bir figur yaratmamiz lazim aksi taktirde algilanabilirlik cok dusuyor. Bu soylediginiz konsept aslinda filonun 100.000 saat yada 50. yil kurulusunda renkli olarak komple kuyruga calisilabilecek cok guzel bir illustrasyon olabilir ama tek renkle, yada en fazla ikinci bir renk ile bunu kuyruga filo armasi olarak calisirsak anlasilmasi zor bir figur ortaya cikar diye dusunuyorum Fakat dediginiz gibi zipkini atmak uzere kaldirmis bir figur benimde aklimdan gecen en favori konseptlerden biri.

Tekrar cok tesekkur ederim
IP
lamurt
Üye
Üye

Gönderilenler: 144
Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2013 Saat 13:28
ömer bey merhaba, figür istendi?ini belirtmi?siniz ama f-16 kuyru?unda cidden pek yer yok, en azyndan f-4 kuyru?una oranla, hem figürlü olsun hem sadece çok belirli bir yeri i?gal etsin hem de net anla?ylyr olsun....
syrf dümeni kaplayacak kadar bir zypkyn (trident de?il!) çabuk ve kolay anla?ylmaz my, neticede sembol olarak çok yaygyn?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2013 Saat 17:25
Ömer Bey, kuyrukta yer kysytlyysa ve tek renk/iki renk kullanylaca?yndan basitle?tirmek gerekiyorsa, sadece zypkyn fyrlatan pazulu bir kol yapylsa? Hem figür kadar karma?yk durmaz, hem tarih olarak Türk kökenli olsun olmasyn gibi sykyntysy da olmaz hem de tek bir figüre göre daha az yer kaplayyp daha belirgin olur.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2013 Saat 18:36
Burda sava?çy kimdir PYLOT'tur pilotun ege suyundan çykyp üzerinden su damlalary a?a?yya dü?erek zypkyn atar vaziyeti olsa olmazmydyr? Tarihsel fügürün yanysyra modern'de kullanylabilir. Tabi nacizane bir fikirimdir.
Bolu-Angara'ly Modelci
IP
utku
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 71
Alıntı utku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2013 Saat 08:18
Ömer bey rica ederim.

Alan konusu gerçekten hiç aklyma gelmemi?ti.

Yukarydaki figürde kullanylan zypkyn ?eklini bir an için hyzly giden bir sava? uça?y gibi dü?ünsek ve bir pilotun bu zypkyny kullandy?yny dü?ünsek nasyl olur? Kartally motifte Kartalyn yerini pilotun almasy gibi. Belki çok bize uygun bir ?ey olmasa da sanki zypkynyn üzerinde sörf yapyyormu? gibi durabilir bu figür? Sonuçta bir pilotun esas silahy aslynda uça?y de?il mi?

Kolaylyklar dilerim,

Utku
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma