Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/72 Hasegawa Harrier gr mk.3 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
lamurt
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 144
Alıntı lamurt Cevaplabullet Konu: 1/72 Hasegawa Harrier gr mk.3
    Gönderim Zamanı: 03/05/2012 Saat 15:24
toplamasi bitti sayilir, sol kanat kokunu hallettikten sonra (eger becerebilirsem) boyasy kaldy.

kutudan ciktigi sekliyle raf renklerinde olacak umarim.

yatay kuyruk kanatlarini henuz sabitlemedim. park halindeyken geriye dogru yatmalari normalse e?er o sekilde kucuk bir egimle birakmak istiyorum duz olmasindansa:

IP
lamurt
Üye
Üye

Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2012 Saat 20:04
her ne kadar izmirde halen spray vernik bulamamy? olsam da bir gazla ba?ka makete yer açmaya gayret ediyorum.

bir önceki mirage iiir ile ya?ady?ym fyrça + vallejo akrilik maceram sürüyor ama bu sefer vallejo medium oranyny tutturmakla cedelle?iyorum. ?imdilik durum ?öyle; vallejo ye?il griden daha yo?un, ye?il için 3/1 gri için ise 4/1 gibi bir oran ?imdilik i?imi görüyor, son 3 günün neticesi:
-

-
gündüz güzel havada dy?aryda yapty?ym çekimlerin toplu galerisi(foto makinesini kullanmayy da ö?reniyorum bu arada yava? yava? :D)

http://imgur.com/a/TOB7S#0
-

-

verniiiiiik....
IP
lamurt
Üye
Üye

Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/05/2012 Saat 15:56
netli?i bozmadan yakyn çekimi becermeye ba?ladym, y?y?yda ayarlarsam maketten daha iyi fotografcy olup çykycam - hiç sevmememe ra?men foto çekmeyi ve çektirmeyi, çekenleri ve çektirenleri de... kapynyn önünde dondurma yerken poz vermek nedir?
[/polikta mod] :D

ana ini? takymy anormal sorunlu çykty. her 2 kanadyn ucundaki çocuk tekerlerini rahat yarym santim yerden kaldyryyordu denememde, neredeyse yarysyna yakynyny budamam gerekti.

koltukdaki kemerler gazete ka?ydyndan :) önce yeterince uzun bir gazete ka?ydyny (bir i?e yarady yurdum gazetesi ilk defa) ye?ile boyadym önlü arkaly kurumaya byraktym. yarym?ar milimlik 2 parça kestim üzerlerine tokalaryny yaptyktan sonra sadece tepeden yapy?tyrdym koltu?a o yüzden geri kalan kysymlary kabaryk ?imdilik, kanopiyi yapmadan önce icabyna bakarym.
IP
lamurt
Üye
Üye

Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 16:51
spray vernik bulamady?ym için, fyrçayla da vernik atmaya henüz yeltenmedi?imden decaller ve silahlarla u?ra?madan harrier'a noktayy koyuyorum:

zevk aldym my? eh i?te.

kokpit bölümü, özellikle ön paneli ve ana ini? takymyyla tekerlekleri fena u?ra?tyrdy.

hud'u sökmek zorunda kaldym çünkü kanopi ön parçasynyn yerine oturmasyna izin vermiyordu.

arka nozullar ve bunlaryn panellerinin yapym aky?y bana göre yanly? verilmi?, özellikle kanat köküyle nozullar arasynda kalan bölümleri boyarken bol bol küfür ettim. buralary yapy?tyrmadan (aslynda resmen fit parçalar - yap?tyrmaya bile gerek yok zaten plastik esnedi kendili?inden nozullary yerlerine takarken) önce deneme yapmama ra?men böyle olaca?yny fark edemedim...

fyrçayla akrilik hala ba?yma bela.
boya i?i çyplak göze resimlerde görüldü?ü kadar beter görünmüyor boya i?i onu belirteyim. dbrfng için gayet ideal tabii bu resimler, boyanyn neresinde batyrmy?ym çok daha iyi belli oluyor!

bu ölçekte torna tesviye putty do?rultmaya tenezzül dahi etmedim sol kanat kökü ve üst gövde birle?im yerlerinden görüldü?ü gibi.

bana görünenler bunlar ?imdilik.

syrada revell 1/48 f-5f aggressor var ama resin parçalarynyn gelmesini beklerken hem de boyalaryny tamamlamaya çaly?tyrken biraz mola veriyorum. :)
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide