![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03/02/2012 Saat 14:25 |
Selamlar,
Yakla?yk 4 sene önce birisi için ba?lamy? oldu?um makete geçen aylarda devam edip bitirmeye karar verdim. Kutudan çykty?y gibi yapyyor oldu?um maketi boyarken çe?itli markalaryn metalik boyalryni kullanmama ra?men üzerine atmy? old?um mat vernik neredeyse ton farklylyklaryni ortadan kaldyrdy. Yine de ?imdilik bekledi?imden daha iyi seyretmekte. Dekal olarak "Cutting Edge" firmasynyn zamanynda "PynUp' serisi olarak basmy? oldu?u dekal sersinden bir tanesini kulandym. Servis dekallerinin neredeyse hiç birini kullanamdan hemen bitirmek istiyorum. Y? eskitmeye kaldi dersem yalan söylemi? olmaam. ![]() ![]() ![]() Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Bizde nerelere kayboldun diye merak ediyorduk :-) Ellerine eme?ine sa?lyk, yine güzel bir maket çykmy? ortaya...
|
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Siyah zemin üzerinde sanki 72 ölçek gibi duruyor nedense. Maketi 4 yyl önce satyn alyrken yanynda oldu?um için bu günleri görmek beni ne kadar mutlu etti bilemezsin. :) Gerçi artyk hangi ara yaparsyn bitirirsin onu bilemem ama hayyrlysy.
|
|
![]() |
|
emrerkaplan
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06/07/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 274 |
![]() ![]() ![]() |
Gök yüzünün Cadillac 'y:). Çook ?yk duruyor,elinize sa?lyk.
Düzenleyen emrerkaplan - 03/02/2012 Saat 19:25 |
|
why so serious
|
|
![]() |
|
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() |
Pek yakisikli...
Ellerinize saglik. |
|
mete
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Makedi canly görmü? biri olarak tekrar belirtmek isterim, ?u memlekette yapylmy? en rafine görünümlü P-51'lerden biri ?u an itibariyle (Tolga Ülgür'e de haksyzlyk etmek istemem bu vesileyle).
Düzenleyen Ares - 03/02/2012 Saat 20:24 |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Cok cekici gozukuyor. Boyle fantastik resimlere bakinca bir ww2 ucagini alip deneyesim geliyor ama o donem ucaklarina bir turlu merak salamiyorum. Bu sikintiya bir ilac var mi piyasada?
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Kore ve Vietnam dönemi de kullanylan Skyraider,Bearcat gibi uçaklardan ba?layyp oradan WW2 jetlere,sonrada pyrpyrlara geçi? yapylabilir.
Veya ya allah deyip Me 109 ile göbekten dalyn mevzuya. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: levburkara
Cok cekici gozukuyor. Boyle fantastik resimlere bakinca bir ww2 ucagini alip deneyesim geliyor ama o donem ucaklarina bir turlu merak salamiyorum. Bu sikintiya bir ilac var mi piyasada? Bence Tamiya'nyn A-1 Skyraider kitlerinden biri itinayla alynyr. Daha çok gri donanma uçaklary seviliyorsa Marines seçilip açyk gri alty beyaz boyanyr, yok benim gibi kamuflajly uçak seviliyorsa South-East Asia kamuflajly USAF veya Vietnam Hava Kuvvetleri uçaklaryndan biri seçilir, severek yapylyr. Cüsse olarak yapty?ynyz jetlere yakyndyr, Vietnam oldu?u için renkli ve bol foto?raflary bulunur. "Spad" candyr :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
emrerkaplan
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06/07/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 274 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris .........
Kore ve Vietnam dönemi de kullanylan Skyraider,Bearcat gibi uçaklardan ba?layyp oradan WW2 jetlere,sonrada pyrpyrlara geçi? yapylabilir. Veya ya allah deyip Me 109 ile göbekten dalyn mevzuya. Ydris. bence olaya Ya allah deyip göbekten girmek Dh mk 1 hatta Bleriot type XI ile olursa ?yk olur..e hadi biraz moern olsun diyorsan Eindecker de olur. |
|
why so serious
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Emre; uçurtma yapsyn bari tam olsun; gaz ve toz bulutuna do?ru gidece?iz gibi..109 iyidir late'inden hem de..:)
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Ne yalan soyleyeyim gozume hos gelen bir tek bf-109'lar ve m****ngler. Spitfire, stuka, P-47'er, skyraiderler hepsini inceledim bir turlu o tilsimi yakalayamadim. Burdaki maket toplulugunda Barry Numerick adinda bir modelci var, kanima girdi son zamanlarda. Kendisi 1/72 109 zanaatkari, baska bir sey yaptini gormedim. Yaptigi isi fazlaca mukemmel yapiyor, getirdigi modelleri gorunce etkilenmemek mumkun degil. Tamiya 1/48 bf-109e'yi onerdi. Bakalim, raptoru bitirebilirsem f-14, f-4 ve muhtemelen bir 109 arasinda secim yapacagim. Boyle kaliplara sokmayayim diyorum kendimi ama bu ww2 ucaklarinda ne var, bir tecrube edeyim istiyorum. Yine de acik acik soyleyeyim f-14 ve f-4 ustune baska birsey tanimam.
Kusura bakmayin, konudan saptim bu arada. Bu mus*tangin sonunu merakla bekliyorum herkes gibi. Düzenleyen levburkara - 05/02/2012 Saat 09:38 |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
O zaman Tamiya 109E-4/E-7 veya neredeyse ayny kalyply 109E-3 kiti candyr. Yalnyz çykartmalary de?i?tirmek lazym, kutudakiler biraz kalyn. Yine de son güncellemelerde çykan siyah 8'i kutudakilerle yapmy?tym, zorlayynca oluyor.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Ufuk' un rafine kelimesi fazla ya?am bulmady desem yalan olmaz.
Uça?a a?yr bir eskime yapmaya ba?lady?ymy söyleyebilirim. Ho?, sonuçta uça?yn gövdesi metal oldu?u için en fazla oksidasyona u?rayyp matla?my? diyip es geçiyorum. ?imdilik kanatlarda ve burunda boyaly yerlerde dökülmeleri ve syyrylmalaryny yapmaya çaly?tym. Pervaneye henüz bula?madym. Makedi klasik yolum olan fabrika usulü boyamaya çaly?ty?ym için astaryn üstüne kanatlarda metal, sonra sary sonra da yine metal renk atmy?tym. Hücum kenarlarynda tinerle nemlenmi? kulak temizleme çubu?unu zympara gibi kullandym. Kanat üstlerinde ise önce fiber silgi kullanyp daha sonra normal kalem silgi kullandym. ?ahsen kalem silginin daha kontrollu oldu?unu gördüm. Biraz sert oldu?u için typky ölçekli kauçuk gibi i?levi var denebilir. Burunda ise önce vidalara Testors krom ile nokta boyamasy yaptym ama sonra direkt metal üzerine kyrmyzy atmy? oldu?umdan byçak ucuyla boya atmalaryny yaptym: özellikle panellerin birle?me yerlerynde. Alttaki boya metal ve laker oldu?undan ve üstteki renk akrilik oldu?undan boya atmalary kolay oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra ya? akyntylary ve pislenlemeleri yapmaya çaly?aca?ym. Belki bu arada gövdeye de bula?abilirim. Yyi maketler! Not: 109 demi?ken, Eduard'y tavsiye edebilir miyim? Evet, hem de 48lik :)) |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
emrerkaplan
![]() ![]() ![]() |
çok ba?aryly. Ellerinize sa?lyk, dibine kadar zoom yapyp çekmeyi hakkeden bir i? oluyor.
|
|
why so serious
|
|
![]() |
|
mithat
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10/11/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 233 |
![]() ![]() ![]() |
Arkutcum hellcat'i boyarken senin gibi fabrika usulünü kullanmak arzusundayym. Acaba donanma uçaklarynda durum nasyldyr? yani metal-astar-mavi midir do?ru olan? birileri beni aydynlatabilir mi? :) bu arada çok lezzetli duruyor P-51 ;)
|
|
mithat
|
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Arkut ma?allah diyorum. Yakyndan çok daha müthi? gözüküyor.
Mithat metal-astar-mavi do?ru olacaktyr. Hatta Hellcat'te kanatlaryn katlanmayan yerlerinde güzel yypranlamalar da oluyor. Onlary yapmak da keyifli olacaktyr Arkut'un uygulady?y taktikte. Benim daha önce yapty?ym Hellcat'in linki de burada. Selamlar http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=6201&KW=f%2D6f3 Düzenleyen onurku - 12/02/2012 Saat 12:22 |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |