Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Türk Hurricane Mk.1 sorusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Snake Eye
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 608
Alıntı Snake Eye Cevaplabullet Konu: Türk Hurricane Mk.1 sorusu
    Gönderim Zamanı: 16/10/2011 Saat 21:59
Arkada?lar, Yunan model forumu modelclub'dan bir arkada? bir Türk Hurricane Mk.1 yapmy?. Ancak üzerindeki dekaller konusunda yardyma ihtiyacy var.
Onun bildi?i bu Hurricane'lerin seri numaralarynyn 2701'den 2735'e kadar oldu?u.
Ö?renmek istedi?i hangi uçaklaryn hangi filoda uçtu?u, özellikle de yapmak istedi?i 2735 numaraly uça?yn.
Bunun dy?ynda konu ile alakaly referans olabilecek haberdar oldu?unuz bilgi, site, foto?raf var ise, payla?ymynyz makbule geçecektir.
Ben ilk etapta kendine Ufuk'un galerideki Hurricane'nine bakmasyny önerdim.
Yardymlarynyzy bekliyorum.
SI VIS PACEM PARA BELLUM
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/10/2011 Saat 04:37
Arkadasinizin neden ozellikle 2735 numarali ucagi sectigini merak ettim. En azindan benim arsivimde 2735 numarali ucagin resmi yok, yaygin olarak resimlenmis bir ucak oldugunu da sanmiyorum. Emin olmamakla birlikte 2735 numarali ucagin muhtemelen 1939'da ilk partide satin alinan ucaklardan degil, kirimlari telafi etmek icin 1942'de gelen savas yorgunu ucaklardan birisi olabilecegini dusunuyorum. Nikolajsen'in kitabi Hurricane'lerin 1939'da ilk geldiklerinde 4. Alay emrinde Kutahya'da uslendiklerini, sonra 5. Alay'a devredilerek 1941'de Corlu ve 1942'de Bursa'ya gectiklerini; 5. Alay'in yeni gelen Fw. 190A3'lerle donatilmasi uzerine artik eskimeye baslamis Hurricane'lerin Merzifon'da tekrar 4. Alay emrine verildiklerini belirtiyor. Bu ucak 1942'de gelen savas eskisi ucaklardan ise uctugu birlik ve us icin "4.Alay, Merzifon" disinda detayli bilgi oldugunu sanmiyorum.

Buna karsilik arkadasiniz 2706,2710 vb. gibi 1939'da ilk gelen partiden; fotograflanarak belgelenmis bir ucak secerse birlik belirlemek kolaylasir. Bu ucaklarin 1940-1942 arasi 5.Alay, 8. Av Taburu, 42 ya da 57. Boluklerde gorev yaptiklarini uc asagi bes yukari kesin olarak belirtmek mumkun.

Düzenleyen KursadA - 17/10/2011 Saat 04:38
IP
Snake Eye
Üye
Üye
Simge

Alıntı Snake Eye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/10/2011 Saat 18:31
Cevabynyz için çok te?ekkürler Kür?ad bey.
SI VIS PACEM PARA BELLUM
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04