Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Academy F4U-4 baslangic... | |
Yazar | Mesaj |
denizp
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 01/09/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Konu: Academy F4U-4 baslangic... Gönderim Zamanı: 01/06/2011 Saat 10:24 |
Merhaba,
Ben de uzun sure takipten sonra foruma ilk katkimi yapayim dedim. Academy F4U-4'un ne kadar kotu olduguyla ilgili hayli guzel fircalanmama ragmen, tamamiyla nostaljik nedenlerden bu makete basladim ve inatla devam ediyorum. Bu resimde gorulecegi uzere, makette trim tabler de dahil kesilebilecek herseyi kestim: Flaplarin zimparalanmasi disinda butun oynak parcalar bitti, resimleri sonra ekleyecegim. Cok ucuza buldugum bir Squadron F4U-4 canopy si disinda hicbir aftermarket eklemeyi dusunmuyorum. Hersey el emegi goz nuru olarak gelisecek. Kutudan cikan motoru nasil duzeltecegimi 2 hafta kadar dusunup bir cozum bulamayinca, parcayi cope firlattim. Onun yerine, yine ucuz ve aftermarketsiz maketi bitirme prensipleri cercevesinde, Academy'nin P-47'sindeki arka silindir parcasini (resimde gri renkli), Corsair'de on silindir parcasi olarak kullanip, sifirdan bir motor yapmaya karar verdim. P-47'nin motor kapaklarini acacagim icin, zaten yeni bir motor alacaktim, ayni olayi tekrarlayacak sabrim oldugunu sanmiyorum. Corsair'in burundaki deliginden arka silindirlerin gorulemeyecegini dusunerek asagidaki calismayi yaptim: Arkadan bakildiginda: Ve arka silindirleri temsil eden arkadaslar: Goruldugu uzere arka silindirlerin wiringleri bitti, on silindere baslamak icin gozlerimin duzelmesini bekliyorum: Diger biten parcalarin resimlerini de ekleyecegim en kisa zamanda... |
|
gokce
Üye Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2011 Saat 16:16 |
Slm ;
öncelikle aramyza ho?geldiniz.Umarym yapym a?amalarynda kar?ylykly bilgi aly?veri?inde bulunabiliriz.?imdiden kolay gelsin... |
|
Rivet Making Academy
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |