Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yapım teknikleri | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Yapım teknikleri |
Konu: Alçy denemesi | |
Yazar | Mesaj |
z_g_h
Üye Kayıt Tarihi: 23/03/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 273 |
Konu: Alçy denemesi Gönderim Zamanı: 14/05/2010 Saat 22:54 |
Arkada?lar konu do?ru yerde oldumu bilemedim.
Neyse model arabalar veya figürler gibi modeller için alçydan bi?eyler yapmayy denedim plastik kaplar kullanarak. Figürler o kadar muhim olmasada arabanyn altyna yapty?ym base için fikirlerinizi bekliyorum boyanynca sizce nasyl olur üzerine bi?eylerde eklenebilir belki u?ra?maya de?ermi acaba. Resimler; |
|
Baris Can
Üye Kayıt Tarihi: 21/12/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 385 |
Gönderim Zamanı: 15/05/2010 Saat 09:23 |
Günce bey merhaba ;
Dy? boyamalary, üzerinde duran makedin tarzyna uygun yapylyrsa gayet güzel durur diye dü?ünüyorum. Mesela XJ220 için alt kaidenin ah?ap veya ah?ap görünümlü olmasy bir tezat olu?turur ama alüminyum veya krom görünümlü boyanmy? bir kaide yapty?ynyz maket ile daha uyumlu durur. Renk uyumuna dikkat ederseniz, dü?ünce güzel oldu?u için sonuçta gayet güzel olur. Düzenleyen Bary? Can - 15/05/2010 Saat 11:45 |
|
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
|
|
ii.ps
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 13/05/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 12:56 |
Selamlar,
HO ölçek tren kurgularynda alçy çok kullanyldy?yndan konu hakkynda bir miktar deneyimim var. Dolgudan ziyade görüntü için kullanacaksanyz seramik alçysy veya di?çi alçysy en iyi sonucu verir. Fazladan dayanyklylyk istiyorsanyz alçyyy su yerine beyaz tutkal ile hazyrlayyn. Boyamadan önce mutlaka sprey boya ile astarlayyn aksi halde boyayy emer. Kolay gelsin. Cem. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |