Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Malzemeler | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Malzemeler |
Konu: Fyrça ile sürülen akrilik verni?in kuruma süresi? | |
Yazar | Mesaj |
Baris Can
Üye Kayıt Tarihi: 21/12/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 385 |
Konu: Fyrça ile sürülen akrilik verni?in kuruma süresi? Gönderim Zamanı: 30/01/2010 Saat 12:04 |
De?erli forumda?larym ;
Evim Dexter'in laboratuary gibi. Bazy yeni malzemeleri deniyorum. ?u an fyrça ile sürülen bir akrilik verni?im var. Bu tür bir malzemeyi ilk defa kullanyyorum. Bu vernik bir maketçi ürünü de?il. Yakynda dosya yapaca?ym ve türlü garip malzemelerimi, bildik maketçi malzemeleri ile kar?yla?tyryp eksi, arty yönlerini maddi de?erleri ile birlikte bilgilerinize sunaca?ym. Ancak önce bazy tecrübeyle sabit kullanym bilgilerine ihtiyacym var. Evvelki ak?am saat 00:00 da akrilik verni?i hiç bir ?ekilde inceltmeden makete sürdüm ( elimde cylk bir 1:144 lük maket var onda denedim ), sabah saat 08:00 e kadar oda sycakly?ynda masamda bekledi, baktym yapy?kan i?e giderken balkona koydum, ak?am i?ten geldim saat 21:00 gibi daha az olmak kaydyyla hala yapy?kan, gene odaya ama kaloriferin üzerine aldym, sabah saat 07:00 itibariyle halen az da olsa yapy?kanly?y devam etmekte. 36 saatlik bir süreç. Yncelticisiz, zaten kyvamy nesquick kyvamynda ( benzetmeye bakarmysynyz ) ?ekilde sürdüm, sizce malzeme uygun mu de?il ( kutusunda her türlü sert zemin yazyyor, hobi amaçly bir üretim ), inceltmek mi gerekirdi yoksa bamba?ka bir sebep mi bu duruma yol açty ? sizdeki kuruma süreleri nedir ? ( fyrçaly versiyonlarda ) Alt boya enamel ve maket çok uzun süre önce boyanmy?ty, sonra microlar olmaksyzyn decallendi. Makette ana renk olan beyaz türlü öneriler sebebiyle terebentin, sentetik, selülozikle inceltildi, boya çorbaya döndü, bu da üzerine sürülen verni?in kimyasal yapysyny bozmu? olabilir mi ? Düzenleyen Bary? Can - 31/01/2010 Saat 15:45 |
|
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2010 Saat 16:04 |
Ürünü iyice kary?tyryn.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |