Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Academy 1/72 Mig 21 Fishbed (Finnish Air Force) | |
Yazar | Mesaj |
Dr.BARKIN
Üye Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
Konu: Academy 1/72 Mig 21 Fishbed (Finnish Air Force) Gönderim Zamanı: 17/09/2008 Saat 21:51 |
Son üretimim de her zamanki gibi kobay olarak kulanylan bir model oldu. Yapym a?amalaryny foto?raflamakla malesef u?ra?amyyorum henüz.
Bu modelde ilk defa metalizer boya kullandym ve ilk kez ya?lyboya ile wash uyguladym. Decaller biraz syrytmakta. Ama model ile fazla zaman kaybetmek istemedi?imden bir müdahalede bulunmayy dü?ünmüyorum... Boyamada önce testors metalizer serisinden "magnesium" kullandym. Daha sonra panel içlerine korozyon hissi vermek için yine ayny seriden "titanium" kullandym. Tamiya x22 ile parlak vernik attyktan sonra "burnt amber" ya?lyboyayy terebentin ile biraz inceltip yykama uyguladym. Y?te sonuçlar: Yorumlarynyzy bekliyorum Yyi modeller... |
|
mediiiiiic!
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 18/09/2008 Saat 06:18 |
Orjinalini yazan: Dr.BARKIN
Boyamada önce testors metalizer serisinden "magnesium" kullandym. Daha sonra panel içlerine korozyon hissi vermek için yine ayny seriden "titanium" kullandym. Korozyon hissini vermeye çaly?mak biraz talihsizlik olmu?. Belki müzede duran uçaklar için dü?ünülebilir ama uçmaya devam edenler için korozyon amaçly eskime yapmaya çaly?mak pek do?ru olmuyor maalesef. Tesviye foto?raflarda gözüktü?ü kadaryyla fena de?il. Ylk metalizer boyamasy için kötü bir sonuç de?il, boya sorunsuz gözüküyor. Son olarak, burnt amber hatyrladypym kadary ile kahverengi ton sahip bir renk, koyu gri ya da siyah çok daha uygun olur belki de. Kanatüstü dekallerini detay içlerine oturtulmasy daha iyi olurdu, kuruduktan sonra gerekirse yeni maketbyça?y ucuyla detaylardan tekrar geçilerek yapylabilir. Son olarak, kanopinin siperli?ini boyamak çok da kötü olmaz. Fujiminin di?er "Lynx" olan Mig-21 modelini de tavsiye ederim. Düzenleyen copilot_clumsy - 18/09/2008 Saat 06:19 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Dr.BARKIN
Üye Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
Gönderim Zamanı: 18/09/2008 Saat 12:27 |
ilginize te?ekkürler, dikkate alaca?ym.
|
|
mediiiiiic!
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |