![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 00:39 |
Italeri nin artık geçerliliğini yitirmiş güzel bir kiti. Dragon piyasanın canına okumadan önce gayet iyiydi. Birleştirmesi tamamlandı. Şu an ana renk için beklemede. Ön çamurlukları ve etek zırhlarını kalın alüminyum folyodan yaptım Gerçekten çok iyi sonuç verdi. Boyadan önceki hali...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Taretin zimmeritli parçalarını takmamışsınız?
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Genelde bende bir alışkanlık oluştu. Bir modele başlamadan önce netten ve kitaplardan bakabildiğim kadar o modelle alakalı referans fotoğrafa bakıyorum. Bu resimlerden anlayabildiğime göre;
1- Zimmerit, ağırlıklı olarak piyadenin kolayca ulaşabileceği yerlere, 2- Genelde daha çok bir cephe uygulaması olduğu için yapıldığı malzemenin bulunabilirliği ve uygulanabilirliği doğrultusunda tank tayfasının keyfine göre, 3- Kitin orjinaliyle beraber gelen taret zimmeritlerinin biraz kalın oluşu, Bu saydığım nedenlerden ötürü taret zimmeritlerini takmadım. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim. Benim aklımdaki sebep üçüncüsüydü, acaba o yüzden mi diye merak etmiştim.
Bir de zahmet olmazsa kalın folyodan kenar zırhı yapmanın inceliklerini sakıncası yoksa özetleyebilir misiniz? Ben bakır levha ve plastik oyun kartından imal ettim "ev yapımı" için. Bakır levha gereğinden fazla eğilip bükülüp "dalgalaması" ve kolay boya tutmaması yönünden problemli. Plastik kart kullanım ve boya açısından çok güzel bir malzeme olsa da eğilip bükülememesi açısından yetersiz geldi, bu yüzden açıkçası sizin yönteminizi denemek isterim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Rica ederim.
Bundan önce styrene tabakalarını kullanıyordum, ama sizin de oyun kartları için belirttiğiniz gibi eğilip bükülmeleri biraz problemli. Bence daha cok Pz.IV, Stg.III ve Stg.IV yan zırhları için ideal olabilir. Folyonun fazla bir numarası yok. ben Ankara'da herhangi bir hırdavatcıdan edindiğim 0,5 mm lik folyoyu kullandım. Biraz öncede üzerine 70/30 su ile inceltilmiş tamiya XF-60 uyguladım. Boya tutmasında herhangi bir problem yok... |
|
![]() |
|
ahmetsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
![]() ![]() ![]() |
Zimmerit ne arkadaşlar . Ben konuya acayip fransız kaldımda ..
|
|
http://www.trncmodelci.com
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Ahmet bey,
Zimmerit kısaca manyetik anti-tank mayınlarına karşı Almanların geliştirdiği bir çözüm diyebiliriz. İçeriğinden dolayı metalin manyetik özelliğini kaybettirerek mayınların yapışmasını engelliyor. Daha Fazla Bilgi için Düzenleyen judas |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Ana rengi atıldı. Post ve preshade den sonraki hali. Şu an eldeki kitaplardan güzel bir panter kamuflajı arıyorum...
![]() |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Zimmerit bir cephe uygulaması değil,fabrika uygulamasıdır.
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Ben zaten genelde demiş idim ama, neyse bir cephe uygulaması...
![]() |
|
![]() |
|
ahmetsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
![]() ![]() ![]() |
Abiler siz uçmuşsunuz ben tankçıyım böyle şeyler duymadım valla.
|
|
http://www.trncmodelci.com
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Cümlenizden anladığım, zimmeritin genelde cephede yapılan birşey olduğu yönünde.
Ancak, http://www.panzerworld.n et/zimmerit.html ,burada genelde fabrikada yapılıyor diyor. Acaba cephede yapılmış olan şey dökülen zimmeritin tamiratı vs olabilir mi? Resimdeki tank Panther G early.Belkide o vakitte fabrika çıkışı zimmerit uygulaması kalkmış olduğundan uygulama cephede yapılmıştır. Birde o eleman tankın üstünde o kadar ıvır-zıvır varken nasıl zimmerit yapmış anlamadım doğrusu. |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Önce bir İdris abinin linki yapalım, sonra da ben bir sorayım. O emminin Alman olduğundan emin misiniz? Sidecap, gömlek ve tozluk Amerikan gibi geldi bana. Gibi geldi tabii, "...emin misiniz?" diye soruyorum sadece.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
İdris hoca, bence kulesi zimmeritsiz Panther gayet normal.
Kırk kere kule değiştirmiş tanklar var. Üstelik cephede hertürlü modifikasyon, vs. yapılıyor. Niye kulesi zimmerit siz tank olmasın ki? Ahanda buyrun: ![]() Görüldüğü üzere yamulan tanklardan toplanan kuleler yeni veya tamir edilen şasilere takılmak üzere bekliyor(notta da "remanufacture" ibaresi var zaten). Dolayısıyla Ausf D kule, Ausf G şaside falan olabildiği gibi altı zimmeritli, üstü zimmeritsiz veya tam tersi (Burda Judas beyin yaptığı gibi) olabilir. Not1: Bu resim, Panther in Action, Bruce Culver; Squadron/Signal Publications, 1975 Texas. kitabından alınmıştır. Not2: "Judas" Ayhan bey, severek izliyoruz, devamını bekleriz. Düzenleyen carlgustav |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Ben öyle birşey demedim zaten.
Söylediğim şey zimmerit denen nanenin fabrikada yapıldığı,cephede değil. |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Haklı olabilirsin Jolly.
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Herkese teşekkürler. Bu arada boş durmadım. Kamuflajı eldeki kitaplardan bulduğum bir normandiya panterine göre elimden geldiğince attım. Kamuflaj biterken eldeki figur setlerinden birinden panterin tayfasını oluşturmaya başladım. Chipped paint(dökülmüş boya) efekti ile Panteri eskitmeye başladım. Bundan sonraki aşama belki yaglı boya yıkama olacak.
![]() |
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel oluyor. Benim gibi çamur toz toprak severler içinde birşeyler olacak mı?
|
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |