![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15/03/2008 Saat 22:32 |
Uzun bir aradan sonra gectigimiz hafta biraz daha uzerinde calisma imkani buldum, ve Turk Kara Kuvvetleri M48A5T1 ana muharebe tanki projem bitti(farlar ve goruntu bloklarini boyamam gerekiyor ama bir ara yaparim diye dusunuyorum).
1/35 olcekte Academy M48A5K kitini baz alarak gerekli modifikasyonlari yaptim; Turk Kara Kuvvetleri tanklarinda 1980'lerin sonundan beri kullanilan yerli yapim palet baklalarini temsil etmek icin AFV Club'in M48/M60 workable palet setini ve Barrel Depot firmasinin M68 105mm'lik metal namlusunu kullandim. Boyalar Tamiya'nin NATO Black, NATO Green ve Polly Scale'in NATO Brown renkleri(Tamiya'nin NATO Brown'u kanimca kiremit kirmizisi gibi bir renk oldugu icin Polly Scale'inkini tercih ettim) Ilgilenen arkadaslar yapim asamasi ile ilgili detaylar ve fotograflar icin asagidaki konu basligina bakabilirler. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=2645&KW= ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen KursadA - 16/03/2008 Saat 03:11 |
|
![]() |
|
Burak Özdil
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() ![]() ![]() |
Çok güzel olmu? elinize sa?lyk.
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
ellerinize sa?lyk. benim için güzel bir referans oldu zira ben de tsk tanklaryny yapma niyetindeyim. bilgi payla?ymlarynyz için ayryca te?ekkür ederim. di?er çaly?malarynyzy da merakla bekliyorum... iyi modeller iyi çaly?malar..
|
|
![]() |
|
cemdogut
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba Kür?ad Bey,
Elinize sa?lyk çok güzel bir çaly?ma oldu. iyi günler... |
|
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Kür?ad Bey elinize sa?lyk.
Yaza do?ru vaktim ço?alynca adymlarynyzy takip edip bir tane de ben yapmayy dü?ünüyorum, kiti ve palet setini toparladym. Yn?allah sizinki gibi düzgün toparlanyr. Düzenleyen Emroglan - 16/03/2008 Saat 21:43 |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle elinize saglik, uzun soluklu, detayli, güzel bir proje oldu.. Modern araclardan hic anlamam ama bir AFV sever olarak müsadenizle fikirlerimi yazayim..
Namlunun kule ile birlestigi yerdeki, musammba yada kanvas olan parcaya, doku farkini vermek icin bir uygulama yapilabilir mi?? Kuru fircalama, lokal yikama?? Anladigim kadariyla temiz arac seviyorsunuz ama sirf ic ve dis köseleri belli etmek maksadiyla birseyler yapilsa detaylar daha dikkat cekici olmaz mi? Farlardan zaten söz etmissiniz, ama bu derece titiz bir calisma icin, seffaf far uydurulamaz miydi?? Son olarak; model, uygun isik altinda cekilmis cok daha iyi fotolari hakediyor, elinize saglik tekrar.. Düzenleyen freeman - 16/03/2008 Saat 21:05 |
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Namlunun kule ile birlestigi yerdeki, musammba yada kanvas olan parcaya, doku farkini vermek icin bir uygulama yapilabilir mi?? Kuru fircalama, lokal yikama?? Anladigim kadariyla temiz arac seviyorsunuz ama sirf ic ve dis köseleri belli etmek maksadiyla birseyler yapilsa detaylar daha dikkat cekici olmaz mi? Farlardan zaten söz etmissiniz, ama bu derece titiz bir calisma icin, seffaf far uydurulamaz miydi?? Seffaf farlar artik bir sonraki projeye..Referans olarak kullandigim resimler 30 Agustos torenlerinde "Kesifci" arkadasimizin cektigi resimlerdi; cok fazla eskitme yapmak istemedim ilk etapta. Daha sonra eskitme konusundaki onerilerinizi degerlendirecegim, tesekkurler. |
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
?ahsen Bende bakymly araç seviyorum. Tören hazyrlyklarynda o tanklary öyle sevip ok?uyorlarki (lastikleri ayakkaby boyasyyla boyamak filan) inanamazsynyz! Maket pek güzel ve do?ru bir ürün olmu?. Tebrik ederim!
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Kesifci
?ahsen Bende bakymly araç seviyorum. Tören hazyrlyklarynda o tanklary öyle sevip ok?uyorlarki (lastikleri ayakkaby boyasyyla boyamak filan) inanamazsynyz! Maket pek güzel ve do?ru bir ürün olmu?. Tebrik ederim! Ceyhun Bey: En yakin Turk tankina birkac bin km. mesafede yasamama ragmen 2006'da cektiginiz resimleri paylasarak bu maketi yapmama ve hem birseyler ogrenip, hem hos vakit gecirmeme yardimci oldugunuz icin ben size tesekkur ederim. Gorusmek uzere. |
|
![]() |
|
zafer kahraman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() ![]() ![]() |
hangi boyayy kullandynyz
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
enfexion
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/03/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 309 |
![]() ![]() ![]() |
elinize sa?lyk çok güzel görünüyor..
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: zafer kahraman
hangi boyayy kullandynyz Asagidaki linkte yapim asamasi ile ilgili daha fazla bilgi ve yenilenmis resimler (top brandasi vb. gibi detaylar boyandiktan sonra cekilmis) var, orada kullandigim boyalardan da bahsettim. http://s204665619.onlinehome.us/m48a5t1/m48a5t1.html Düzenleyen KursadA - 05/05/2008 Saat 19:34 |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Kür?ad ellerine sa?lyk. Zevkle izliyoruz.
Kolay gelsin, Tolga |
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sa?lyk Kür?ad Bey, referans olabilecek kalitede bir çaly?ma. Özgür Bey'in bir kaç yorumuna ben de katylyyorum.
- Top brandasyna farkly bir doku iyi olurdu. Kirletmeden bahsetmiyorum, sadece parlaklyk ve kuma? tekstürü. - Foto?raflaryn hepsi ilki gibi olsa yapty?ynyz o güzelim paletler ve daha pek çok detayy daha net görebiliriz. Tekrar tebrik ederim. Kolay gelsin. Saygylar. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel ve temiz bir çaly?ma. Neticede TSK öyle de?il mi? açykçasy her hafta sonu temizlenen ve bakyma giren araçlar bunlar.
Düzenleyen ardeth - 06/05/2008 Saat 15:47 |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar, top korugu ve periskoplar konusunu daha sonra tekrar ele alip cesitli duzeltmeler yapmistim. Linkini verdigim makaleye tiklarsaniz top korugu ve periskoplarin son halini gorebilirsiniz. Orada daha sonra cekilmis resimler var, yukaridakiler maket henuz bitmeden cektiklerim. Tesekkurler.
![]() Düzenleyen KursadA - 06/05/2008 Saat 15:23 |
|
![]() |
|
zafer kahraman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sa?lyk. Biraz geç oldu ama yeni idkkatimi çekti plaka için hangi yazy karekterini kullndynyz. Çok güzel olmu?
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: zafer kahraman
Elinize sa?lyk. Biraz geç oldu ama yeni idkkatimi çekti plaka için hangi yazy karekterini kullndynyz. Çok güzel olmu? Tesekkurler. Turk askeri plakalarinda birkac degisik tip karakter kullanilabiliyor, genellikle bir yazi tipini oldugu gibi kullanamiyorum; Corel Draw (ya da herhangi bir vektor cizim programi) ile modifiye etmem gerekiyor. Bu calismadaki gibi plakalari yapmak icin Internet'te bircok kaynakta bulabileceginiz bir stencil fontu ile yazdigim rakami Corel Draw'da biraz cekip uzattim. Ayni sonucu alabileceginiz standard bir yazi karakteri oldugunu sanmam. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |