Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Italeri VOLVO FH-16 Spraycan Power. | |
Yazar | Mesaj |
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Konu: Italeri VOLVO FH-16 Spraycan Power. Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 01:37 |
Tüm arkada?lara merhaba,
Yakla?yk olarak 2 aydyr yapymy süren VOLVO kamyonum nihayetinde bu ak?am itibary ile bitti. Decallerinde ve bir takym fabrikasyon hataly parçalarynda zorluklar ya?adym ama onun haricinde çok keyif alarak yaptym. Biraz zor bir model çünkü girintileri çykyntylary fazla ve decalleri bu kysymlara uydurmak epey zamanymy aldy. ?imdi bitmi? fotolaryny ekliyorum. Umarym ho?unuza gider. Hepinize iyi çaly?malar |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 01:39 |
Düzenleyen Moses - 26/11/2007 Saat 08:29 |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 01:41 |
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 10:11 |
Oldukça ho? ve özenli bir çaly?ma olmu? ellerinize sa?lyk.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 12:11 |
Çok te?ekkür ederim. :) Gerçekten de bu 2 ay boyunca oldukça titizlendim. Sonuçtan çok memnunum ;)
|
|
halil
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 28/10/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 13:55 |
ba?aryly temiz çaly?ma olmu?. Kutlarym.
|
|
lterlemez
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 16:42 |
Tebrikler, devamyny dilerim. Arkada?lar, diolar ço?unlukla, hatta hep sava? sahnelerinden veya havaalany konularyndan olu?uyor. Bu çaly?malardan bir dio çaly?masy çykmaz my? Tyr parky, treyler yüklenirken, lastik de?i?tirirken, bakym yapylyrken, me?hur ?oför ini?leri ve bini?leri, "beni temizle" senaryolary, vb.
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
madwolf
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 18:25 |
muhtesem gorunuyor elinize saglyk
|
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 21:35 |
Hepinize olumlu yorumlarynyz için te?ekkür ederim :))
|
|
Toughbeard
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 405 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2007 Saat 11:28 |
"çok" temiz olmu? :) nerede ya? pas makinaly tüfek...
Öndeki tel yzgara havada kalmy?. gerçe?inde nasyl tytturuyorlar bilmiyorum ama göze ho? gözükmüyor yanlardan çykan tel örgü fazlasy. Arkadan bakarken yanlardan gelen parçalardaki itici pin deliklerini yok etmemi?sin. Süper boyada kör göze parmak olmu? ;) çok ?yk ve leziz olmu?. |
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2007 Saat 16:09 |
elinize sa?lyk çok temiz bir i?çilik ve boya,
benim dikkatimi çekenler, - antenlerin neden telden yapylamady?y, - sileceklerin duru?u. gerçe?inde çaly?malary asimetrik olabilir ancak statik duru?ta silecek kollary ve süpürgeleri simetrik muhtemelen süpürgeler cam alt kenaryna paralel duruyordur. - mavi sis farlarynyn bir özelli?i mi var? bilmedi?imden soruyorum. tekrar elinize sa?lyk. kolay gelsin. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 27/11/2007 Saat 16:38 |
Selam :)
Antenler elbetteki telden de yapylabilirdi ama ben kutudan çykanlary kullandym. Ynce bir el matkabu ile antenin alt parçasyny oyup içine tel koymayy dü?ündüm ama bu model üzerinde çok u?ra?tym ve bu yüzden anteni o ?ekli ile byraktym. Silecekler paralel dururlar ?öyleki e?er ön kysymda yer alan 3 tutacak kysmy konmazlar ise. Onlary koymadan önce silecekler paraleldi ama konduktan sonra maalesef süpürgelerin ba?ly oldu?u silecek kolu onlaryn üzerine dayandy ve o ?ekilde kaldy. Mavi halojenler sis amaçly de?il. Yurt dy?y sitelerde orjinal kamyonlarda bu tür farlaryn oldu?unu gördüm ve ben de uyguladym. Olay bundan ibaret :) |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2007 Saat 16:48 |
Sileceklerin dayanyp çarpylma sebebi gördü?üm kadaryyla "yanly?" silecek verilmesi. Volvo silecekleri biraz geni? açyly bir L harfi gibidir, bunlardan daha yüksek ve uçlary sadece kamyonun soluna bakyyor gibi olmaly diye hatyrlyyorum. En azyndan nakliye ?irketlerini denetlerken üzerinde dolanyp kurcalady?ymyz Volvo çekicilerin öyleydi, ki FH-16 da vardy aralarynda.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
truckmania
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 70 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2007 Saat 17:56 |
oy oy oy bu ne beaaaaa:)) aslan abi mükemmelsin tek kelimeyle bu modeli bu decallerle bu halde tertemiz çykarmak kolay de?il nasyl bir mücadele verdi?ini az çok anlayabiliyorum tek kelimeyle harika bir model olmu? eline sa?lyk bir kaç sorum olucak
-sislerin camlaryni hangi marka boyayla boyadyn clear de?ilmi? -orjinal rengin üzerinemi yaptyn decal i?lerini yoksa boya attynmy? e?er boya attyysan tek kelimeyle mükemmmel boyamy?syn son olarak silecekler emre abinin dedi?i gibi italeri tarafyndan yanly? verilmi? fh silece?i yarym L ?eklinde oluyor klasik italeri kolaycylyklary i?te tekrar eline sa?lyk diyorum ba?ka bi?ey diyemiyorum:)) |
|
omerkync
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 01/12/2007 Saat 08:31 |
bakyn iste ne kadar guzel olmus , birde grafiticileri dövüyolar ...
|
|
Moses
Gönderim Zamanı: 02/12/2007 Saat 22:50 |
Orjinalini yazan: truckmania
oy oy oy bu ne beaaaaa:)) aslan abi mükemmelsin tek kelimeyle bu modeli bu decallerle bu halde tertemiz çykarmak kolay de?il nasyl bir mücadele verdi?ini az çok anlayabiliyorum tek kelimeyle harika bir model olmu? eline sa?lyk bir kaç sorum olucak -sislerin camlaryni hangi marka boyayla boyadyn clear de?ilmi? -orjinal rengin üzerinemi yaptyn decal i?lerini yoksa boya attynmy? e?er boya attyysan tek kelimeyle mükemmmel boyamy?syn son olarak silecekler emre abinin dedi?i gibi italeri tarafyndan yanly? verilmi? fh silece?i yarym L ?eklinde oluyor klasik italeri kolaycylyklary i?te tekrar eline sa?lyk diyorum ba?ka bi?ey diyemiyorum:)) Çok çok te?ekkür ederim :) Be?endi?ine sevindim ;) Decalleri uygulamak 1 haftamy aldy diyebilirim. Tek parça oldu?undan uygulanmasy zordu. Bu yüzden kapy üstü, ön panel ve alt çamurluk olmak üzere muntazam bir ?ekilde 3 parçaya ayyrdym. Milimetrik bir ?ekilde kestim ve microsol yardymy ile uyguladym. Benzin deposu metalizer serisi ile boyandy. Sinyaller Tamiya clear Orange ve far içleri bare metal foil. Bullbar arkasyndaki metal sineklik gibi bir?ey. Çok da iyi uydu. Bitirmem 2 ay kadar sürdü ve sonuna kadar de?di. Vitrinime ayry bir hava katty. ;) |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 02/12/2007 Saat 22:55 |
Orjinalini yazan: omerkync
bakyn iste ne kadar guzel olmus , birde grafiticileri dövüyolar ... Te?ekkür ederim :) Evet grafiti olayy bu kamyona çok yaky?ty. Decal çok güzel ama uygulamasy çok zor.... |
|
Toughbeard
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 405 |
Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 20:10 |
Bu arada unutmu?um. Boya çok güzel olmu?... renk tonuda güzel araça çok yaky?my?. Aly?my?ym devamly Beyazlaryndan görmeye... ?imdi ne yapyyorsun??? yeni proje nedir...
Düzenleyen Toughbeard - 06/12/2007 Saat 20:11 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |