Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: pilot kasklary | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
vito
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 179 |
Konu: pilot kasklary Gönderim Zamanı: 02/11/2007 Saat 17:51 |
Amerikan hava kuvvetler 20-25 seneden süresince kullandyklary pilot kasklaryny, APH-6,HGU-33/p, byrakyp, ?u andaki bütün hava kuvvetleri pilotlar tarafyndan kullanylan pilot kaslaryny ,HGU-55/P, kullanmaya ba?lamy?lardy. Herkes Top Gun filmini hatyrlar, oradaki pilotlaryn kullandyklary kasklary hatyrlyyorsunuzdur sanyrym. Her zaman için bu tip eski kasklar gözüme daha ho? gözükmü?tür. Bende biraz ara?tyrdym.
Yeni nesil,F-16 gibi, yüksek manevra yetene?ine sahip uçaklaryn pilotlary çok yüksek g kuvvetlerine maruz kalmaktadyrlar. Tabiki pilotlar uçu? tulumlary sayesinde bu g kuvvetlerine kar?y koymaktalar ve hafif kasklar sayesinde manevra syrasyn g kuvvetleri altynda, ba?laryny daha rahat hareket etirebiliyorlar.Eski kasklaryn( APH-6 helmets,HGU-33/P ) cam korumalyklary kasky a?yrla?tyryp, kaskyn a?yrlyk merkezini daha yukary getirmekte. eski tip - APH-6 helmets,HGU-33/P yeni tip - HGU-55/P flight helmet EBay de yada internette pilot kasklaryny ve ekipmanlaryny satan yerler var. Merak edenler bakabilirler. Düzenleyen vito - 05/11/2007 Saat 10:53 |
|
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard. |
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 05/11/2007 Saat 10:56 |
Helikopter pilotlary da eski tip olany my kullanoyyorlar yoksa onlar farkly bir tasary my?
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 05/11/2007 Saat 13:22 |
Benim gördü?üm kadaryyla Apache'ler hariç hala eskisine bezeyen bir?eyler giyiyorlar ama tabii üzerinde IR aparatlary filan var.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 05/11/2007 Saat 13:38 |
?imdi tekrar baktym da sanyyorum kara, hava ve deniz kuvvetleri farkly ?eyler kullanyyor; veya helikopterine göre de?i?iyor. Zira önceki mesajda da dedi?im gibi örne?in Apacheler'in kendi kokpitine entegre ?ekilde çaly?an üzerinde abidik alycylary ve optik sistemleri olan kendine has bir ba?lyklary var. Di?er araçlarda da benzer ?eyler olmasy olasy. Marine UH-1N mürettebaty kylyfly kullanyyor genelde gibi gördüm, ama sanki eskisi ile aynby de?il gibi.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
vito
Gönderim Zamanı: 05/11/2007 Saat 13:51 |
eski tip derken sava? uçaklary pilotlarynyn kullandy?y tip ba?lyklardan bahsediyordum. Ama helikopter pilotlarynyn ba?lyklary farkly galiba, genel görünü? olarak (APH-6,HGU-33/P gibi)eski tip benziyor. Kulaklyk kysmy daha dy?a do?ru geni?. Helikopterler daha gürültülü oldu?u için kulanylan ba?lyklaryn sese kar?y daha iyi izole edilmi? olmasy lazym sanyrym. Helikopter dü?tüdü?ü yada acil yere ini?lerde zaman mürettebatyn sarsyntyya ve çarpmalara daha fazla maruz kalmakta, helikopter kasklarynyn bu tür sarsyntylara kar?y daha etkili yapylyyorlar.
|
|
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 05/11/2007 Saat 15:10 |
Evet ?imdi baktym kulak kysymlary daha çykyk
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
crimean
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 88 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 00:38 |
helikopterlerdeki kasklar uçaklardakilerden biraz daha iri ve a?yr. genelde hepsinde vizörleri korumak için yukarydaki eski moda kasktakine benzer aparatlar var. üzerine birde gece görü? cihazlaryny pilini vs. takynca ta?ymak için kalyn bir boyun gerekiyor :) Ama neden uçaklardakilerden farkly, fonkisyonlary nedir açykçasy bilmiyorum. (bence göze daha ho? geliyor)
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 00:59 |
Bunlarda iki yeni model.
F-35 pilot kasky Yeni tip helikopter kasky |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
phantom80
Üye Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 06:15 |
Aman yarabbi!! Bunlar da nedir böyle.Star wars'tan fyrlamy?lar gibi:)
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 11:35 |
Amanyn F-35 pilotuna sinek kaçmy?!
Helikopter kasklary muhtemelen daha zyrhly bir yapyda. Yüzey dokusu ve kaba kalyn dönü?leri sanki Kevlar'my? gibi bir izlenim uyandyryyor. Sonuçta Helikopter pilotlary da sabit kanatly uçak pilotlaryna göre daha çok direkt piyade aty?y yeme riski altyndalar. Yüzdeki ekipmany çözemedim yalnyz. Acep o da zyrh için mi ki? |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 11:39 |
Hmmm bu arada sanyyorum helikopter pilotu kask mankenimiz bir bayan. Hayyr canym sadece kaskyndaki "Nose Art"dan de?il. Eline ve boynuna dikkat edin. Muhtemelen bir bayan.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
oruç reis
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 13:41 |
Jolly do?ru dersin kask içinde bir hanym var.Kendi fikrimdir yinede so?uk sava? zamany kasklar her zaman tercih ederim,?ekil olarak.
|
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
KFKF
Üye Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 14:48 |
Bence Star Wars'daki o beyaz askerlere benzemi?ler. Neydi isimleri storm troopers my?
Düzenleyen KFKF - 16/11/2007 Saat 22:49 |
|
Koray Fenman
|
|
vito
Gönderim Zamanı: 17/11/2007 Saat 11:39 |
Zaman içerisinde her ülke kendi hava kuvvetlerindeki ihtiyaçlaryna göre kasklary ?ekillendiriyor. Bir satandart yok sanyrym. Örne?in amerikan AC-130 gunship müretabatynyn kullandyklary kasklar balistik korummaly oldu?u vizor korumaly?ynyn zyrhly oldu?u okumu?tum, ba?ka bir örnek hollanda hava kuvvetleri, 70 li yyllarda, f-104 lerin fyrlatma koltuklarynda ba?yn üzerinde bulunan fyrlatmayy ba?latan çekme kolunun vizor korumalyklaryna takylmasy ?ikayetleri üzerine, bu korumalyklar üzerinde de?i?iklik yapmy?.
?u anda kask firmalary standart olarak kasklar için sipari? edilmi? parçalary ayry ayry yolluyor. her hava kuvvetleri kendi ihtiyacyna göre parçalary monte ediyor. 80li yyllarda Amerikan deniz kuverleri pilotlary kendi kasklaryny kendi istekleri do?rutusunda kask firmalaryndan sipari? edebiliyorlarmy?. Fransyz ve ingiliz hava kuvvetleri kendi ço?unlukla geli?tirdikleri kasklary kullanyyorlar. Düzenleyen vito - 17/11/2007 Saat 11:52 |
|
|
phantom80
Üye Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
Gönderim Zamanı: 17/11/2007 Saat 13:18 |
Ne olursa olsun ?u vizör korumaly kasklar çok güzel...
|
|
Enewwss
Üye Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Gönderim Zamanı: 19/11/2007 Saat 18:07 |
bende eski tip vizörü içine giren dual vizörlü bitane f4 kasky var ?uan çöl kamuflajy yapyyorum üstüne bitince resimlerini ve yapym a?amalaryny koyarym :D
|
|
Snake Eye
Üye Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 20/11/2007 Saat 21:12 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Hmmm bu arada sanyyorum helikopter pilotu kask mankenimiz bir bayan. Hayyr canym sadece kaskyndaki "Nose Art"dan de?il. Eline ve boynuna dikkat edin. Muhtemelen bir bayan. Hem bayan hem de Blackhawk pilotu. Kasktaki yansymaya bakyn. |
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 21/11/2007 Saat 16:08 |
Blackhawk olmasynda bir acayiplik yok ki. Kara kuvvetleri hava nakliyede var baya?a. Esas Apache pilotu filan olsa o zaman ilginç olurdu. Daha ilginci UH1N filan olsaydy olurdu esas o yansyma. Marine'de hiç bayan helikopter personeli görmedim. Kanym ysynabilirdi birden:P
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |