Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: Japon Usulü Ev yapymy model.... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
FunXteR
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı FunXteR Cevaplabullet Konu: Japon Usulü Ev yapymy model....
    Gönderim Zamanı: 04/05/2007 Saat 13:16
Modeli için ufak tefek parça yapany gördüm ama bu eleman gibi syfyrdan model yapany görmemi?tim, bu japon abimiz olayy abartmy? modelini kendi kendine aslyna fazlasyyla uyygun bir ?ekilde önce çiziyo sanra da takyr takyr imal ediyo!!!! anlady?ym kadaryyla bilgisayarda aracyn referans fotolarydan yararlanarak tek tek modelin parçalaryny hazyrlyyor daha sonra ,tam olarak ne oldu?unu anlayamady?ym(sanyrym resin blok gibi bir?ey) bir malzemeden 3 boyutlu printer yardymy ile parçalary kabaca çykaryyor.ve bunun gibi daha bir çok garip i?lem sonucu modeli olu?turuyor vs...buyrun kendiniz bi inceleyin

linkler japonca zaten fazla söze gerek yok resimler her?eyi anlatyyor.,

Mclaren Mp4/20

Mclaren Mp4/14

lotus 79

Düzenleyen FunXteR - 04/05/2007 Saat 13:18
IP
SolidSnake
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı SolidSnake Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/05/2007 Saat 14:44

Adamyn yapty?y i? inanylmaz zor ve uzun bir i?. 3D Max yada Lightwave (3D modelleme programlary) kullanyyor muhtemelen ve o programlarla bu modellemeyi yapmak uzun bir süreçtir. Önceliklede Photoshop'ta iki boyutunu çykaryyor. Yki boyut görsel üzerinden modellemeye geçiyor. Kullandy?y "Roland Modela" denen alet ki, gördü?üm kadaryyla en küçü?ünü kullanyyor, TC hududlarynda çok am çok ciddi fiyatlara alabilece?iniz bir alettir. Bir kaç atölye dy?ynda yoktu hatta bundan 3 sene öncesine kadar. Kysacasy hazyr kitlerimizi alyp, ek parçalarla model camiasyndaki varly?ymyzy sürdürmek en iyisi :D

Küçük bir karakteri modellememin 2 gün (tam 48 saat) sürdü?ü dü?ünülürse, çekilecek nane de?il :)
Silencer Whisper The Gun Shot
IP
FunXteR
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 57
Alıntı FunXteR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/05/2007 Saat 15:13
bu adam kesin Studio 27 gibi resin model yapan bir firmada çaly?yyo olmaly? acaba resin modellerdemi böyle hazyrlanyyor..?
IP
SolidSnake
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı SolidSnake Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/05/2007 Saat 16:18

Muhtemelen her figürün bir asly var. Bu "Roland" denen aletin ayny 3D modeli kopyalayabildi?i makinelerde var. Yani bir figürü bir kutuya, ham maddeyi de bir kutuya koyup bunu yapabilirler. Plastik, ah?ap, resin, kur?un vb. birçok madde hammadde olarak kullanylabiliyor.

Örne?in McFarfalane oyuncaklary böyle yapylyyor. Sert plastikten. Daha bir dolu teferruaty var i?in. Ama emin olun e?er böyle bir sistem TC synyrlarynda olsa, bizim de kaliteli bir maket markamyz olurdu sanyrym :)
Silencer Whisper The Gun Shot
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/05/2007 Saat 19:58
motoru yok bunlaryn, olmamy? diyerek avunalym :)))
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
jet x
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 131
Alıntı jet x Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/05/2007 Saat 21:05
Yahu bu profilleri bilgisayarda çykarmak bile akylly adam i?i de?il , capon abimin altyapysyda pek bir sa?lammy? adam ba?ly ba?yna model üretim yeri sonuçta ise bu kadar emek fazlasy ile takdiri hak ediyor.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2007 Saat 08:09
Bana soracak olursanyz yapylan i? son derece gereksiz. Bir modelci olarak bile bakarken midem bulanyyor. Bana göre her?eyi tadynda yapmak gerekir. Modeli alyrsyn ma?azadan, boyarsyn, eklenti yaparsyn bitirirsin....
Bu denli u?ra?mak, kalyp çykartmak, çizim yapmak pek akly kâry de?il.
Güzel bir modele bakmak elbette bana da herkes gibi keyif verir ama bu kadar abartysynyda açykçasy uygun bulmuyorum.
Bu tamamen benim fikrimdir. DYleyen japon'un yapty?yny be?enir dileyen çok bulur. Zevkler ve renkler ayrydyr.
IP
maksimizasyon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 124
Alıntı maksimizasyon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2007 Saat 09:13
aslan abi katylyyorum sana
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2007 Saat 13:44
parçalar bana ah?ap gibi gözüktü.o cihazyn ah?ap bloklaryny nasyl o hale getirdi?ni merak ettim.ah?aptan kalyplary hazyrlayyp ba?ka bi malzemeden parçalary döküyor galiba.

tekni?i ve malzemesi var,adam için çokta zor olmasa gerek bunu yapmak ama ben gerçekten yapty?y i?i çok be?endim.

?unuda belirtmekte fayda var.bu adam maketleri yapyp geçip kar?ysyna seyretmiyordur.hatry sayylyr insanlara hatry sayylyr ücretler kar?yly?ynda satyyodur diye dü?ünüyorum.

Düzenleyen Burak - 25/05/2007 Saat 13:47
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2007 Saat 19:53
Arkada?lar bu link en fazla bana yarady herhalde. Zira resimde görünen Modela marka 3 boyutlu modelleme cihazynyn aynysy bizim üniversite zemin labaratuvarynda mevcut. Ve asistany oldu?um hoca beni ne zaman görse bu makinayla bir maket yapmam için beni gaza getirip duruyor. Açykçasy makinanyn tipine ve çizim programyna baktyktan sonra umutsuz oldu?unu dü?ünmü?tüm ancak bu linkten sonra piyasada üretimi olmayan bazy ?eylerin maketini ucuz yollu yapmak için güzel bir yol olabilece?ini dü?üneye ba?ladym.
Bakalym ilerleyen günlerde bu konuda bir çaly?mam olursa sizinle payla?yrym.

Bu arada bu makina hem nesnelerin 3 boyutlu görüntüsünü ekranda çykartabiliyor, hem de çizdi?iniz parçalary oyarak 3 boyutlu nesneler haline getirebiliyor. Ama dedi?niiz gibi bu çok basit ve eski bir makine. Ve o blo?u yakla?yk 4-5 saatte filan olu?turuyor.

Düzenleyen CErginbas - 25/05/2007 Saat 19:57
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2007 Saat 23:23
burdan bakarak,bu makinanyn bilgisayarda hazyr bulunan 3 boyutlu modellenmi? bir nesneyide blo?a çykarabilece?i kanysyna varabilirmiyiz?yani demek istedi?im,mutlaka kendimizmi olu?turmamyz gerekiyor bu 3d nesneleri bilgisayarda?

bu tip bloklaryn ve bu makinanyn maliyeti nedir peki?sadece merakymdan soruyorum,belki modelcili?in biraz daha geli?mesi bakymyndan yaygynla?tyrylabilir.
IP
baraneng
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı baraneng Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2007 Saat 08:59
"capon yapmy? abi" geyi?ine uygun :)
Aha... cama yapy?tyrycy damlady
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2007 Saat 10:25
Orjinalini yazan: Moses

Bana soracak olursanyz yapylan i? son derece gereksiz. Bir modelci olarak bile bakarken midem bulanyyor. Bana göre her?eyi tadynda yapmak gerekir. Modeli alyrsyn ma?azadan, boyarsyn, eklenti yaparsyn bitirirsin....
Bu denli u?ra?mak, kalyp çykartmak, çizim yapmak pek akly kâry de?il.
Güzel bir modele bakmak elbette bana da herkes gibi keyif verir ama bu kadar abartysynyda açykçasy uygun bulmuyorum.
Bu tamamen benim fikrimdir. DYleyen japon'un yapty?yny be?enir dileyen çok bulur. Zevkler ve renkler ayrydyr.

Bu tutku ile ilgili bir sey Aslan.. Insanlarin tutku ile bagli olduklari seyler farkli.. Ne adamlar var bu Japon kardes gibi.. 20 sene ugrasip, tamaman Scrach modeller yapiyorlar..20 yilda tek bir model..
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2007 Saat 12:16

seviyesi ne olura olsun her modelci gerçe?in en yakynyna ula?mak için imkanlaryny ve sabryny sonuna kadar zorlar.

resimlerdeki imkanlar + modelcilik tutkusu = japon abi

forumda bu imkanlara sahip oldu?unda bu tip i?lere girecek birçok ki?i oldu?una eminimim.

yani,

japon abi = ahmet, mehmet, Clio172 vs. olabilir.

sonuçta ortada absürd bir durum göremiyorum.

Orjinalini yazan: Clio172

motoru yok bunlaryn, olmamy? diyerek avunalym :)))

lotus'un motoru varmy? :(. (bakyn kendimi bile ele?tirebiliyorum :))))

saygylar.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2007 Saat 12:57
Bu denildi?i gibi tutkuyla ilgili bir ?ey. Bir de modelcilikten ne bekledi?inizle ve ne istedi?inizle. Ben ?ahsen rahatlamak ve kafamy dinlendirmek için model yapyyorum çünkü ellerimi kullanarak bütün dikkatimi verdi?im bir i? kafamda özellikle i?-güçle ilgili bir çok ?eyi unutup rahatlamamy sa?lyyor. Evet ince bir parça "PYYNG" diye uçup kaybolunca, japon parçayy yapy?tyrmazken parmaklarymy nanosaniyede yapy?tyrynca öfkeleniyorum. Fakat tezgahtan kalkty?ymda kafamyn içi temiz oluyor. Ama yine ayny sebeple ben hiçbir zaman bu Japon amca olaca?ymy dü?ünmemekteyim, çünkü bu hobimin ?u anda hayatymda belirlenmi? yerinden çok daha fazlasyny kapsamasyny gerektirir. Bu sebeple ben sadece amcayy takdir ederim. Varsyn bizimkinin motoru olup yürümesin :)

Bu örnekten ve baky? açymdan yola çykarak da "Vay bilmemkim yapmy? biz yapamyyoruz, bunlar nasyl yapylyyor, Türkiye'de zaten olmaz bu i?, vs" gibi kysyr tarty?malary yapmadan önce kafayy çizip "Ystiyorum yaparym" diyen herkesin pek çok ?eyi yapabilece?ini tekrar hatyrlatyrym. Sonuçta mesele, i?e ne kadar gönül verip kastyrdy?ynyzda kilitleniyor.

Bir de kendi yapmady?y ve/veya yapamady?y halde "?urasy böyle burasy ?öyle eksik-kötü-bilmemne" diyenler var ki ben asyl onlara gycy?ym.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme