Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Malzemeler | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Malzemeler |
Konu: Vernik... | |
Yazar | Mesaj |
Blacksmith
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Konu: Vernik... Gönderim Zamanı: 30/04/2007 Saat 09:23 |
Boyasyny bitirdi?im bir modelim var. Parlak ve Mat vernik olarak resimdeki humbroll marka vernikleri kullanycam. Merak etti?im konu bu vernikleri tiner veya ba?ka bir ?ey ile inceltmem gerekiyormu. Modeli enamel boya ile boyadym. Boyanyn türü önemli mi? Dekal öncesi saten, dekal sonrasy mat vernik uygulamak do?rumudur.
Te?ekkurler |
|
Seyda Demirci
|
|
nazilli
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2007 Saat 11:25 |
Dekal öncesi parlak vernik uygulayyn yoksa dekaller mat boya üzerinde decal olduklary açykca belli oluyor, saten vernik de ayny i?i görüyormu bilmiyorum,
Mutlaka inceltmeniz gerekli, ben selülozik tinerle inceltiyordum, ama sa?ly?a çok zararly oldu?undan byraktym, akrilik verniklere geçemenizi tavsiye ederim, hem kullanymy kolay hemde enamellere göre daha az zararly, Mat ve Parlak vernik olarak ?u anda vallejo kullanyyorum ve alkolle inceltiyorum kolay gelsin |
|
It is clear to take off!
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2007 Saat 12:36 |
Bu ürünlerin di?er verniklere göre daha çok inceltilmesi gerekiyor.Yoksa örümcek a?y misali olu?umlara sebep olursunuz.
Sentetik tiner parlak ve yary parlak görünüm için daha uygundur. |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2007 Saat 12:43 |
Özellikle Matt Cote'u normal boyayy çalkalady?ynyzdan daha çok çalkalayyn. Ydris a?abeyin de belirtti?i gibi çok inceltmeniz faydaly olur. Mümkünse selülozik tiner kullanyn Matt'yn kullanymynda. %80 tinere %20 Matt Cote hatta 10'a 90 bile olabilir oranlar. Kat kat ve dü?ük basynç'da atyn. Kolay gelsin...
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Blacksmith
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 01/05/2007 Saat 17:02 |
Çok te?ekkurler. deneyelim bakalym sonuçlar nasyl olacak.
|
|
Seyda Demirci
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |