Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: Freightliner FLD 120 / American dream ITALERI 1/24 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: Freightliner FLD 120 / American dream ITALERI 1/24
    Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 20:22
Hepinize iyi ak?amlar,

Bundan 3 ay kadar önce ba?lady?ym ve birtakym aksilikler yüzünden yapym a?amasy iyice uzayan TIR nihayet hafta sonu bitti.
Decal uygulamasyndan sonra kötü oldu, kaput, kabin ve ?öför mahalli bir araya gelince renk tonu tutmady kaput yeniden boyandy. Tam her?ey bitti tamamladym derken bu sefer silece?i yerine cymbyzla yapy?tyryrken silecek cymbyzdan fyrlady ve hoooop japonla birlikte kaputun üzerine dü?üverdi.
Japon yüzünden boya yandy. Al sana bir ba?ka i?. Kaputu söktüm, krom aksamlary söktüm ve tüm boyayy söküp yeni ba?tan boyadym. Bu sefer kaput ile ?öför kabini arasynda 2 mm bo?luk olu?tu. Kaput ne oturdu ne yerine geçti
Kaputun ?asiye ba?lanty bo?luklaryny dremel ile iyice oydum ve geni?lettim. Orijinal plastik milleri kullanmayyp yerine toplu i?ne kadar ince metal çiviler kullandym. Hem ince mil hemde geni?leyen yuva sayesinde kaput hoop 2 mm geriye oturdu.
Basit bir çözüm ile i?i sonlandyrdym.
Renk Tamiya TS-18 metalik kyrmyzy, ?asi DUPLI color matt siyah ve astar olarak yine DUPLI color gri astar.
Ben sonuçtan oldukça memnun kaldym. Umarym sizlerde be?enirsiniz.

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 20:22

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 20:23

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 20:23

IP
cemavci
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı cemavci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 20:32
Aslan Dostum,
Deh?et olmu?; ellerine sa?lyk.
Metalik boya harika gitmi?.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 20:50
Te?ekkürler ;)

Be?enmenize sevindim. Tamiya Sprey boyalar hakikatten modele ayry bir güzellik katyyor. Tabi basynçly oldu?undan airbrush gibi yava? çaly?ma imkany yok. Bu yüzden azami dikkat ve titizlik gerektiriyor :)
IP
U-2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı U-2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 21:03
Ellerinize sa?lyk tek kelimeyle muhte?em...
IP
prince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Alıntı prince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 00:29
gercekten muhtesem ellerynyze saglyk
IP
heydrich
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 408
Alıntı heydrich Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 07:29
Ellerine Sa?lyk , muhte?em olmu? ,gerçekten çok be?endim....veeeeeeeeee sanyrym Motor aksamynda biraz eskitme gördüm:))
Yava? , yava? komplesine geçilecek gibi?Eskitelim her?eyi eskiteliiiiiiiiiiim...
vileda'dan isin kilici olurmu
IP
lombak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 84
Alıntı lombak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 09:22
üstat bu nasyl bir i?çilik nasyl bir eldir böyle,aya?a kalktym,önümü ilikledim saygy ile e?iliyorum önünde
IP
jacko
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 208
Alıntı jacko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 09:56

müthi? ne diyim
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 11:14
Selamlar,

Tüm modelci dostlaryma içten yorumlary için te?ekkür ederim. Ne mutlu bana ki modelim sizler tarafyndan be?enildi.:) Elimden geldi?ince modellerimi montajlarken ve boyarken haddinden fazla titizlik gösteriyorum. Ystiyorum ki modelim bittikten sonra gözlere hitap etsin. Yorumlarynyzdan da anla?ylaca?y üzere modelim epey bir be?eni kazanmy?.
Sizlere tekrar te?ekkür ederim :) Hepinize iyi çaly?malar ve bol modelli günler dilerim :)
Sizleri seviyorum modelci arkada?larym ;)
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 16:47
Gerçekten süper olmu?. Alet ben buradayym diyor. Özellikle kyrmyzysy süper
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2007 Saat 17:52
Aslan, naptyn abi? Korkunç olmu?, hiç olmamy?, yyyyk,bööö. Ben sana yardymcy olayym; ?imdi sen bunu kyrylmayacak ?ekilde güzelce paketle, adresime yolla, ben senin için kyrarym, yokederim.

*Derhal dolapta yer açmak için ko?turur*

Valla lastiklere az bir eskitmeyle (fazla gycyrlar) gerçek diye yutturman i?ten bile olmaz, benden söylemesi. Ellerine sa?lyk.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/04/2007 Saat 13:19
ehh be süper olmu? gerçektende.fabrikadan yeni çykmy? daha gycyr gycyr.bir keresinde bir kenworth gelmi?ti kampüse,bir kerede bir mack.ikisinede binme fyrsatym oldu beytepeden kyzylay dolaylaryna kadar.?unu diyebilirimki otomobil yerine bununla gezme fyrsatynyz olsa gezersiniz.
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/04/2007 Saat 16:13
elinize sa?lyk
IP
truckmania
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 70
Alıntı truckmania Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/04/2007 Saat 17:23
ah be karde?im alty üstü 4 gün girmedik siteye neyi kaçyrmy?yz yaa:))üstat hiç bi modelinde ilk yorumu yazmayy bu kadar istememi?imdir hakkyny helal et:))nerden ba?lasam bilemiyorumki boyamy? pyryl pyryl kromajlarmy?zincirlermi?...abi hakikaten emek vermi?sin ortaya orjinal ötesi bi model çykarmy?syn tyrcy gözüyle mükemmel olmu? diyorum bende artyk dü?ünmeye ba?lamy?tym aslan abi byrakty heralde modelin ba?yna bi i? geldi diye tamda dü?ündü?üm gibi olmu? bu cam ve silecek meselesi malesef benimde kabusum ayryca renk tonu tutmamasy mevzuu benim volvodada oldu malesef bi hata sonucu yeniden boyamak zorunda kaldy?ymyzda renk tutmama problemi oluyo bu sprey boyacyly?yn handikapy heralde a?mak lazym ama olmuyo:))Genelde bu model freightlinerde(kysa olsun diye fl yazycam ok?:))modelcilerde gördü?üm iki eksiklik oluyodu
-Ön jant eski model oldu?u için komple kromaj yapsan içi acayip syrytyyo senin modelde harika olmu? kyrmyzyyla Kromajyn uyumu özellikle uzaktan fevkalade ayryca gerçekçili?i arttyrmy?
-arka paçaly?y komple kromaj byrakyyorlar gerçekçili?i alyp götürüyo bu karde?imizin paçalyklary gayet güzel
bu modele extra gidebilecek ?eylerden biride kapylaryn açyk olmasy olurdu modele extra hava katardy ama tabi üç ayyn yanyna bi kaç ay daha eklemek lazym:))bu da cesaret ister yanlyz bendede ayny sykynty var kapylary açmaya cesaret edemiyorum sonrada yapty?ym bütün iç detaylar malesef karanlykta kayboluyo:(( üstat sormak istedi?im bi kaç soru var
-koltukalary neden mat ve koyu boyamyyorsun?sence mat ve koyu renkler daha gerçekçi de?ilmi?
-zincirlerin hikayesi nedir abi yapymy basit görünüyo ama her basit görünene kanmamak lazym
-kromaj boyada nelere dikkat edicez gayet iyi koparmy?syn birle?tir puttyle zymparala boya my?
-motora veya ?ase aksamyna kablo veya ba?ka yvyr zyvyr eklemeyi dü?ünüyomusun
-model seni çyldyrtycak a?amalara geldimihehe bu soruyu bilerek soruyorum çünkü tahmin ediyorumki bazy noktalarda kafayy yemek üzereydin özellikle japon damladyktan hemen bir kaç saniye sonraki halin eee ayny hadiseleri bizde ya?adyk karde?im damdan dü?enin halini damdan dü?en anlar
baba eline sa?lyk diyorum,te?ekkürler diyorum ,mükemmel diyorum iyi çaly?malar diyip bitiriyorum byeeee:))))

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/04/2007 Saat 11:47
Selamlar :))

Tüm modelci dostlaryma de?erli yorumlaryndan dolayy te?ekkür ederim. Her yorum beni ayryca motive ediyor :)
Sanyrym modelin bu ?ekilde sonuçlanmasy uzun süren titizlikten kaynaklanyyor. Asla aceleye getirmiyorum. Severek yapyyorum. Bütün bunlar bir araya gelince model böylesine sonuçlanyyor :)
Nice kamyon maketlerine diyeyim...
Tekrar tekrar te?ekkürler :)
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma