Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Bradley'i Ba?tan Yarat - Operasyon A?k Tanryçasy Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Bradley'i Ba?tan Yarat - Operasyon A?k Tanryçasy
    Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 22:40
Herkese selamlar,

Fii tarihinde hayata dönü? operasyonuyla bu Bradley'i iflah etmeye çaly?my? fakat araya giren zaman sonucunda tekrar unutmu?tum. Elimdeki yarymlary ciddi niyetle bitirme giri?imi ve My Name is Earl sa?olsun "bitmeeez" dedi?im Marder'in de bitmesiyle, yarym kalan bir ba?ka araca sulandym. Hazyr elim aly?my?ken ve renkleri sevmi?ken Nato renkleriyle bezeyece?im bir araç daha böylece macerasyna -kaldy?y yerden- ba?lady.

Modelimizi özetlersek... Academy'nin eskilerden bir kiti. M2 Bradley, erken tipte. En büyük artylaryndan biri içinin tamamen verilmesi ve üst kysmyn çykarylyp takylacak ?ekilde tasarlanmasy. Luckymodel'de son kargo hariç 9 USD mi 11 USD mi öyle saçmasapan bir fiyaty vardy. Yine de Tamiya'nyn üç kat fiyata sahip nispeten yeni çykardy?y Bradley aracynyn yanynda esamesi okunmaz (ama onun da içi yok).

Model, Ydris'in son deyimiyle "A?k Tanryça"sy. 15 sene kadar önce Ydris'ten Hüdo'ya geçmi?, Hüdo'da yyllandyrylyp tozlandyryldyktan sonra üzerinde denemeler yapylmy?. Sonra Ydris'e iade edilmi?, oradan ba?kasyna geri Ydris'e oradan ba?kasyna derken, 72 perver bir arkada?yn "Al sen 35 yaparsyn, yapmazsan kafana çalarym" sözleriyle bana geçti. Eh bu kadar el de?i?tirmeye biraz follo? olmu? haliyle :) Ola?an beklenti benim de tembellik edip kiti Ydris'e geri verece?im ?eklindeydi, in?allah bu beklentiyi bo?a çykartaca?ym.

Bana geldi?inde iç ve dy?ta bazy parçalar eksikti, üzerinde eski boya denemeleri de duruyordu. Eksik parçalarla kasmamak ve üretimi hyzlandyrmak için aracyn içini komple atladym ve dy?yna yo?unla?tym. Bununla ilgili maceranyn bir kysmyna ait resimler.

Ylk geldi?i hali:

Deneme amaçly birle?im:

Görüldü?ü gibi eteklerde yok gövdede biraz var biraz gümü? boya, bazy parçalar komple boyasyz, vs vs...

En büyük sorunumuz, arka kapak eksi?i. Ydris'in fikri de alynarak yapaca?yz bir cinlik, durun bakalym.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 23:14
Dedi?im gibi NATO gazy geldi?i için, aynen Marder gibi bu karde?i de Tamiya'nyn setiyle boyadym. Patern konusuna takylmayyn, bulabildi?im referanslar genelde M2A3 veya farkly tipler oldu?u için onlara benzettim ama bazy yerlerde tamamen do?açlama takyldym. Maket zaten a?k tanryçasy oldu?una göre, birebir referans konusunu atlamaly diye dü?ündüm (plana kalsa "Kum renginden ba?kasy kurtarmaz" diyor, belki de gerçekten öyledir... en kötü "what-if" yani "ya tutarsa" olur)

Bu hali, boya rötu?lary yapylmy? fakat verniklenmemi? hali. Alkol sebebiyle boyada beyazlamalar var. Vernik yedi mi kayboluyor.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 23:28
Bu da estetik operasyonun gerçekle?ece?i arka taraf. Elde kapak üretimine hazyrlanyyorum, fakat kapa?yn ?eklini taklit kastyraca?y ve üstünü kapatmak benim korsanly?yma yara?aca?y için (arty Ydris deneyip yüzüme gözüme bula?tyryp maketi bitirmezsem kafamda paralayaca?yny açykça ifade etti), birebir kapak yerine üstünü örtmeye gidece?im sanyrym.

Vernik yedikten sonra beyazlyklar kayboldu, renkler ortaya çykty. Artyk renklerin synyrlary da belli oldu?una göre, paletleri takyp estetik operasyona ba?layabilirim...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 23:49
a-aaa,emre bu bradley benim uzun zaman önce itris e verdi?im yarysy yapylmy? model.itris o tarihte bana'le?en yapylma amacy ile geri dönü?üme müsait plastik parçan var my'diye sormu?,bende parçalayyp le?en plasti?i olarak kullansyn diye vermi?tim.tabii ben itris in bunu ba?ka amaçlarla orta maly yapaca?yny dü?ünmemi?tim.iyi i? çykartmy?syn,tebrikler.
yalnyz ?unu açykca ifade etmek isterim:itris bunu le?en yapymynda kullanmady?yna göre bu modeli bana teslim etmeniz gerekiyor.benden sonra 4 ki?i nin elinde dola?my? olmasy zaten,itris in benle yapmy? oldu?y akti fesh etmi? oldu?u anlamyna geliyor.tabii ki senin eme?ini takdir ediyorum ama modelin mülkiyeti bende dir.o yüzden bu modeli bana geri ula?tyrmany rica ediyorum.olayy metanet ve olgunlukla kar?ylayaca?yna tabii ki inanyyorum.hadi emreci?im,yapty?yn boyaya te?ekkür ederim ama vedala? o aletle.
IP
vito
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 179
Alıntı vito Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 23:59
güzel olmu? eline sa?lyk, güzel olunca sahibiplenen de bol oluyor hehe :)
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 02:55
Orjinalini yazan: Emroglan

Yine de Tamiya'nyn üç kat fiyata sahip nispeten yeni çykardy?y Bradley aracynyn yanynda esamesi okunmaz (ama onun da içi yok).

Tamiya 3 misli fiyat çekebilir ama kutudan çykan temelde bu kalyptyr.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 09:18
Ydris abi, anla?ylyr konu?mamy?ym benim dedi?im M2A3 ODS kiti. O da benzer kalyp my bununla? Eski Tamiya kiti zaten üç kat pahaly de?il sanyrym, kutu kapa?yndan da iki kitin benzerli?i bariz.

Sayyn Hüdaverdi, ayyp be karde?im. Ödüllü modelciyim, seni ezerim, senden tembelim diyerek böyle hazyra konmak istemeler, özel mesajdan "Evini biliyorum gelir vururum" diye tehdit etmeler, sizin gibi saygyn bir üstada yaky?tyramyyorum. Bu hyzda giderseniz kendi sitenizi falan bile açar bana oradan sata?yrsynyz mazallah.

Çok sykyyorsa zilyetli?in iadesi davasy açyn efendim, ben de size mülkiyet davasy açarym. Hatta yüksek tansiyonlu maket odaklarynyn civarynda kapy?abiliriz bu konuda.

Sonra görü?ürüz diyerek konuyu kapatyyorum. Çamura yataca?ynyza kaybetti?iniz kapa?y bulun (Ne, onu da çamura yatmak ve delil olsun diye mi sakladynyz... ayyp ayyp)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
altay ugurlu
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Alıntı altay ugurlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 12:03
Ba?aryly bir dönü?üm olmu?, a?k tanryçasy cematimize hayyrly olsun.
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 12:33
çok rica ederim emre bey,ben bu konuyu aramyzda seviyeli bir ?ekilde çözebilece?imizi dü?ünüyordum.ayryca aramyzdaki özel mesajla?malarymyzy buradan açyklamanyn anlamy yok.ady üstünde özel mesaj.3. 4. 5. ?ahyslary ilgilendirmeyen konularla bu nezih ortamy rahatsyz etmeyelim.ayryca cumhuriyet savcyly?yny araya sokmanyz ayryca ba?ka bir çirkinlik.
   hakkym olam modelimi iade edin.sezar yn hakky sazar a,hüdaverdi nin hakky hüdaverdi ye.
(ayryca durumu çok gererseniz forum üyeleri arasynda referandum bile gündeme getirebiliriz.o zaman havada karada sizi katlayaca?ymy görürsünüz,kim dost,kim dü?man o zaman ortaya çykar)
(itris bey!lütfen siz de konuya dahil olun ve hakkym olany iade edin)
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 14:59
Boyasyny söktükten sonra neden olmasyn.
Yçini de yapmamy? zaten.
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 15:06
Orjinalini yazan: Emroglan

Ydris abi, anla?ylyr konu?mamy?ym benim dedi?im M2A3 ODS kiti.

Tamiyanyn yeni kalyp yapty?yny hiç zannetmiyorum.
En fazla bi çerçeve ekleyip,decal de?i?tirip yüksek fiyattan piyasaya sürmü?tür.
Bi el arabasy ve köylü ekleyip churchill tankyny,metal namlu ekleyip sdkfz 222 ve 223 araçlaryny,askerlerini de?i?tirip 88 li?i de ayny korsanlykla piyasaya sürüvermi?ti.
Yinede görmeden emin olamam ama tamiya bu konuda hiçde güvenilir de?ildir.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 15:25
O konuda haklysyn Ydris abi.

Peki ben bu Hüdo'yu nedem? Maketi mi kyrsam acaba?

Eeey gariban modelcinin dü?many, tamahkar ve zorba Hüdaverdi efendi!

Silkin ve kendine gel! Forumda görülmesin diye özel mesajlardan sürdürdü?ün tehdit ve ?antaj kampanyasyny durdur! Bendeki makete göz diktin, çolu?un çocu?un maketini rahat byrak!

Efendi! Senin gibileri buralarda baryndyrmayyz. Ezilen modelciler bir olur, Kadyköy ilçe synyryna kadar pe?inden ayrylmayyz, rahat gün yüzü görmezsin! Bugüne bugüüün, bir ödül kazandyktan sonra Ysrail ordusunun tank doktrinlerini de?i?tirmeye varacak cüretkarlykla üzerimize gelerek, gerçek yüzünü gösteriyorsun. Forum ahalisi bu terbiyesizli?e göz yumamaz, yummamalydyr!

Bu i? burada bitmedi, sizinle görü?ece?iz efendi!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 15:28
Kyrmak deyince hatyrladym.
Boyasyny sökmen yeterli olmaz,maketide sök iade ederken.
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 19:15
emre bey,yeter artyk,bu gereksiz konularla ortamy germeyiniz.ben hidrolik ya?ymy ve fyryn sökücü köpü?ümü zaten hazyrladym,modelin iadesini bekliyorum.
ayryca gereksiz tehditler ve 40 ki?ilik modelcilik camiasyny kullanarak beni kovdurma masallaryny es geçin.e?er ölçü kovdurma-kovalatma kapasitesi ise benim yakla?yk 1200 ö?rencim(hepsi de 15-19 ya? grubu,kuduz insanlar)ben sizi kovalatyrym neye u?rady?ynyzy anlayamazsynyz.
    gerek ba?kent modelcileri,gerek israil modelcileri benim yanymdadyr.ba?kent güçleri ve israilli müttefiklerim modelsitesi.com içinde bir darbe düzenleyebilecek kapasitededir.ha o zaman,sizi hangi modelcilik sitesi baryndyryr,onu bilemem.(ba?kent modelcilerinden sonra be?ikta? ly modelcilerden de tam destek mesajlary geliyor,darbenin eli kula?yndadyr)
güzellikle le?en plasti?ini iade ediniz,pe?ime saldy?ynyz cumhuriyet savcylaryny geri çekiniz.
   (bu arada tamiya nyn son çykardy?y bradley bunun aynysy.içi yok,ilave zyrhlar,aparatlar,figürler filan var.ama aradaki fark a de?er)

Düzenleyen hudaverdi - 21/03/2007 Saat 19:17
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 20:22
Academy'dede bu kit modifiye edilerek çykarylmy? yeni versiyon bir bradley var.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 22:28
Hüdaverdi Bey, sizi ?ahsynyzy bize veren Allah'a havale ediyorum. Kitinizi bitirip yüksek tansiyon odaklaryna verece?im, artyk atar mysynyz satar mysynyz sizin bilece?iniz i?. Ama ak?amlary eve yürürken bence dikkatli olmasy gereken artyk sizsiniz bilmi? olun. Vadiye kurtlar indi çünkü.

Tamiya'dan da ancak bu beklenirmi? o halde, ne diyeyim... Bu kit de güzel olabilir ama görebildi?im kadaryyla bir kaç yerinde ciddi detaya ihtiyacy vardy, e?er Academy bu konuya e?ilmi? ise yeni versiyonda çok güzel i?ler çykabilir. Ylgilenenlere duyurulur.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 23:04
diyanetten açyklama: "dinimiz bir i?i ehline vermemizi buyurur" :)))))
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2007 Saat 23:31
Kesecem makedinizi o olacak, iki dakka rahat durun, alala:)
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04