Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 1/48 F-86 F-30 Academy | |
Yazar | Mesaj |
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Konu: 1/48 F-86 F-30 Academy Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 18:59 |
Üç senedir arada bir kutusundan çykartyp, orasyny burasyny yapty?ym maket sonunda ana boyayy yedi :) Son dönem, maketlerime günde en fazla yarym saat ayyrabildi?imden baya?y yava? gidecek gibi görünüyor.
Academy'nin F-86'sy tahmin etti?imin aksine biraz sorunlu bir maket çykty. Bazy yerlerde boya sonrasy farketti?iniz acayip göçükler var. Düzeltilse bile biraz aryza byrakyyor. Yçime sinecek bir Sabre maketi için Hasegawa'nyn kitinden umutluyum :) Kokpit fena de?ildi ancak dekaller tam anlamyyla "laylon". Dostlar sa? olsun, PE ve afilli dekal takviyesiyle bu noktalarda yardymcy oldular ;) Gerçi üç sene oldu ama :D |
|
|
|
Onur
Üye Kayıt Tarihi: 30/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 241 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 19:56 |
Rahmi bey, metalik boya için ne kullandynyz acaba? süper olmu?..
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 21:24 |
folyoya benziyor böyle boya görmedim bu zamana kadar gerçekten nefis duruyor.
bende göstergelerdeki "?ey"leri (dial deniyo gavurcada) nasyl belirginle?tirdi?nizi merak ediyorum.kuru fyrça yapty?ym zaman ba?ka yerlerede bula?yyor bu kadar güzel durmuyor bende. |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 21:38 |
Mr. Metal Crom Silver ile boyadym. Her Gunze ürünü gibi bu da çok ba?aryly. Göstergeler ?effaf filme siyah basyly geliyor ya PE setlerde, zemini beyaza boyayyp üstüne bunu koyunca böyle oluyor :) Yoksa o göstergeleri böyle boyayany saylon diye döverler :P
|
|
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 01/02/2007 Saat 01:31 |
ben bi boyayymda görün siz:p
komik bir olay,emrah arkada?ym bana bir maket gönderdi revell 1:48 corsair,kendisi kokpiti boyamy? fyrça ile,ben söktüm tekrar sil ba?tan yapayym diye.gösterge panelindeki göstergeleri siyah boyamy? bende boyayy sökmek için tiner damlattym di? fyrçasy ile fyrçaladym.sonuçta göstergelerin içindeki siyahlar hariç tüm siyahlar çykty.göstergelerdeki ayryntylaryn üstündeki boyada çykty.sonuçta istemedende olsa süper bir panel elde ettim:) tabi her seferinde bu ?ekilde yapmak pek rahat bir i?lem de?il:) |
|
nazilli
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
Gönderim Zamanı: 01/02/2007 Saat 12:56 |
Rahmi Bey metalik görüntü nefis olmu?, size gelip ba?ka bir noktayy daha ö?renmek için güzel bir bahane, kolay gelsin
|
|
It is clear to take off!
|
|
Garga
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
Gönderim Zamanı: 04/02/2007 Saat 23:40 |
rahmi bey bu resmin gazi ile gidip aluminyum ve chrome silver mr.metal aldim hemen. muthis olmus bence de.
uygulama ile ilgili ipucu var mi? ornegin inceltiyormusunuz zira gayet ince gorunuyor boya kutudayken? |
|
Kolay Gelsin
Burak |
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 10/02/2007 Saat 19:57 |
Sa? olunuz :) Benim atölyenin eni 60cm sy?mayyz. Bahar gelsin bahçeye atarym kompresörü, masayy ;)
Bence ince de?il. Ynceltti?im halde tabancayy tykyyor. Selülozik tiner ile inceltiyorum. Caparol'den ba?ka tiner kullanmadym. Bu yüzden tinerde marka farkeder mi veya "Hilmi Emmi" marka tinerle olur mu bilmiyorum, onu da yeri gelmi?ken belirteyim. |
|
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |