![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
hudaverdi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24/01/2007 Saat 01:42 |
efendim,bir kez daha saygylar
tayyare yary?masy sonuçlandy,sevinç ?oku atlatyldy,yatak istirahati sona erdi,okullaryn kapanmasyna 3 gün kala tüm notlarymy idareye teslim ettim,geçenler geçti,kalanlar kaldy,yary?ma nyn bitmesine 1 hafta kala afv için kollary syvama vakti geldi. dolap da paletli ve 360 derece döner toplu ne var-ne yok diye e?elenildi,tüm half-truck lar,sdkfz ler,kamyonlar elendi,elimizde kala kala 1 merkava,1 m-51(isherman)bir de bu blazer kaldy.merkava zaten çok yapyldy?y,isherman için yakyn zamanda ba?ka arkada?lar talip oldu?u için blazer e karar kylyndy. zamanynda itris in mekanyndan alynmy?ty.?imdilerde piyasada pek bulunmuyo.aldy?ymda üzerinde uzun yyllarda olu?mu? bir tütün kokusu vardy.görüldü?ü üzere academy,ki academy den pek hazzetmem.olmadyk yerlerde sykynty çykaran kitleri geçti elimden.(ama idf meraklylary açysyndan zengin bir yelpazesi var.daha önceden çykardy?y m-113,m-151,m-60 gibi kitlere yeni parçalar ekleyerek idf araçlary yaratyyor) alet m-60 tankynyn idf için elden geçirilmi?,yeniden silah ve zyrh yükleri takylmy? hali.bilenler bilir,idf nin elinde anormal bir afv yelpazesi var.bilinen me?hur tanklar yeniden bamba?ka tanklara dönü?tü?ü gibi yalnyzca israil e özgü ve gerçekten garip ibranice isimler ta?yyan(bir kysmynyn ismi sanki lovecraft romanlaryndan fyrlamy? gibi:magav,achzarit,zelda,blazer vs vs....vardyr ibranice de bir anlamy ama ben bilemem). yurt dy?yndaki kit aksesuar üretici firmalarynda tamamen resin parçalar bulunup,yeni ba?tan bu araçlary olu?turmak mümkün ama fiyat,yabancy dil bilgisi,vs sebeplerden ötürü bu blazer i kutudan çykty?y gibi 1 hafta içinde bitirmeye çaly?ycaz artyk. ![]() bu aletten bi de böyle aletler çykaran a?biler var ki bi ?ey demem,a?bimin elini öperim. ![]() |
|
![]() |
|
Farhad
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
![]() ![]() ![]() |
Biter biter. Toplamasy kolay bir kit. Birkaç yyl önce yapmy?tym. Keyifli bir yapymy var. Kolay gelsin. :)
|
|
![]() |
|
hudaverdi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() ![]() ![]() |
dakka bir, gol bir
genelde ço?u afv aracy macuna,zymparaya i? byrakmadan kysa yoldan biter.biz naptyk??ilk dakikada macun a tosladyk...hade hayyrlysy birle?me yerlerinde hafif bo?luklar var,gerçi üstlerine zyrh tabakalary,paletler,yvyrlar zyvyrlar gelecek ama olsun,ucundan kyyysyndan bo?luklar gözükür,ne olur olmaz diye mr.hobby nin sulandyrylmy? puty sini syvy?tyrdyk sa?a sola.(allahym,o ne i?renç bir kokudur,ne yapy?kan sümüksü bi maddedir anlayamadym.ilk sürüldü?ünde ?effaf,yapy?kan syvy,sonradan alçy gibi sert bi maddeye dönü?üyor.yerine göre çok faydaly bi icattyr kendileri) ![]() ardyndan en korktu?um kysma pe?in pe?in daly? yaptym.topun namlusu alengirli bi görüntüde.e?er yapy?tykdan sonra arada bo?luk kalyrsa,macun-zympara o detaylary geri dönülmez noktaya getirebilirdi.ama korktu?um ba?yma gelmedi.2 parça iyice yapy?ty ve hafif bir yapy?ma çizgisi dy?ynda görüntü vermedi.o çizginin de tesviyesi sorun olmaz.(vakit az oldu?u için macun isteyebilecek kysymlara ?imdiden daldym.o kysymlary sona byrakyrsak vakit sorunumuz elimizi kolumuzu ba?lamasyn) ![]() aletin üst yüzeyi de yava? yava? ?ekilleniyor. ![]() |
|
![]() |
|
hudaverdi
![]() ![]() ![]() |
bu arada gözü keskin bir arkada?ymyzda a?a?ydaki rengin ne oldu?unu bi kerede söyleyebilirmi acaba?ben içine göz karary sary katylmy? olive green i gözüme kestirdim.siz ne tavsiye edersiniz.hele tam aty? yapyp fs yada ral numerosuna kadar söylerseniz çok makbule geçer(arkut! i? ba?yna)
(idf renkleri tam bir kaostur.aylar önce bir merkava üzerinde sabahlara kadar süren renk ve kum boyutu tarty?masy olmu?tu.idf nin dönem dönem çöl,bazen gri,bazen ye?il renkler kullanyldy?y biliniyor ama ben blazer i günümüz zamanyna göre boyamak istiyorum.her gün haber kanallarynda merkava ve sülalesini görüyoruz ama rengini kestirmek tam bir sorun.o anki y?y?a-gölgeye-havaya -fot?rafçynyn açysyna göre garip renkli tanklar görülüyor.a?a?ydaki resimler idf modelleri iç in aksesuarlar üreten legend production un sitesinden alyndy.herhalde do?rudurlar diye kabul edecem artyk) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Hüdaverdi bey, bence çok güzel bir model seçmi?siniz. Bu araçta bitince hakikakten çok güzel duruyor. O zamanynda merkavaya kum yapy?tyran bendim hatyrlarsanyz. O tarty?malardan aklymda kalan Merkavalaryn modern renkleri rlm renklerinden beigregrau'dur gibi bir sonuç çykmy?ty.
Bu arada aletin günümüz renklerine göre olmasyny istemi?siniz ama, benim bildi?im kadaryyla o M-60 laryn en son modernize edilmi? hali (ki sondan ikince resimde görünüyor kendisi) magach ismindeydi. Ve onlar yanylmyyorsam 2 sene önce kullanymdan kalktylar. Sizin yapty?ynyz versiyonun çöl rengi mi yoksa ye?il tonlarynda bir renk mi oldu?unu bilemiyorum ama. Ye?il tonlary yapacaksanyz, olive green' e açyk gri, buff veya beyaz üçlüsünü çe?itli oranlarda kary?tyryp tonlamalar yaparak resimdekine yakyn ve oldukça ho? bir sonuç elde edebilirsiniz gibime geliyor. Tabi benim için makette öncelik biti? esteti?i ve göze ho? görünmesidir. :) Çaly?malara devam. Kolay gelsin. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
hudaverdi
![]() ![]() ![]() |
günümüz kavramyny 2,5 yyl önceye götürürüz olur biter.:))?u beigregrau yu bi ara?tyralym bakalym,ama gönlüm ye?ilden yana.
|
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Beigregrau zaten o resmini verdi?iniz modellerdeki gibi gri ye?il arasy bir ton. Bu arada Jane's in Tank Recognition Guide kitabyna baktym, ve bu tankyn orada, ye?il tonlarynda bir resmi var.
|
|
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
RAL Beigegrau olmasy sakyn o?
?imdi baktym da 7006 numaraya tekabül ediyormu?, daha önceden yapylan ara?tyrmalarda ise ?öyle bir sonuç ortaya çykmy?: TESTORS MODEL MASTERS: six parts f.s.30277 + three parts f.s.30118 + one part f.s.36118 HUMBROL PAINTS: three parts 187 + three parts 29 + one part 125 (kaynak: racingz.com' da birisi tarafyndan tank yapymynda ba?aryly olan yabancy biriyle olan elektronik ortamda yazy?malar) Gunze Alman Tank Boyasy setlerinde direkt o renk olabilir, bilmiyorum tam... umarym i?e yarar, saygylarymla, Düzenleyen copilot_clumsy - 25/01/2007 Saat 08:38 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Armorama'daki bir referans dövü?mesinde de "Sina Ye?ili" derler bir renkten bahsettilerdi, hüdo senin boyamak istedi?in renk öyle bir ?ey mi? Çok koyu gri koyu ye?il arasy bir ?ey, ilk mesajyndaki model tankyn rengi gibi. Renk oysa herkes bir kary?ym tarifi verip duruyor, sanyrsam tek rengi yok.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
"Sina Ye?ili" derler bir renkten bahsettilerdi "Gri",ye?il de?il. |
|
![]() |
|
cemdogut
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba,
modelini yapmakta oldu?unuz alet magach 6A/B kendileri 70lerin sonunda yapyldy ve 82 deki lübnan sava?yna katyldy daha sonrada ekledi?iniz ikinci resimdekine benzeyen magach 6 ve 7 türevleri çykty. yapaca?ynyz tank gri-ye?il de?il sary tonlu olmaly. lübnanda merkavalarla beraber sina grisine döndüler. |
|
![]() |
|
hudaverdi
![]() ![]() ![]() |
yok arkada?,modelcili?in iklim ?artlary ve meteoroloji ile ilgisi hakkynda kesin bir ara?tyrma yapylmaly,ve sonuçlar tüm bilimsel dergilerde makale olarak yayynlanmaly.kimisi balkonda kutup kyyafeti ile boya yapar,kendini 3.kattan dü?ümü?cesine a?rylar içinde bulur,kimisi benim gibi 3 gündür öksürük-ate? içinde kyvranyr.halsizlik ve keyifsizlikten foto?raf basacak hali bile zor buldum.
maket ?ekle girip bi ?eye benzedi gibi.ama halen çok i?i var.bittikden sonrada araç komutany,aracyn sa?yna soluna sandyklar,brandalar vs vs dü?ünüyodum ama 48 saatten az kaldy ve ço?u olmayacak..hasta halimle keyfim de yok ama hem yary?maya destek,hemde model hakkynda yorum ve fikir belirtip sonucu bekleyen arkada?lara saygym gere?i detaysyz-özensiz boyayyp o ?ekilde sunaca?ym.(daha ilerki bir zamanda bir kez daha elden geçirip bitiririm artyk) yan ve üst zyrhlar(üstleri keyfim gelince yapy?tyrcam)numaraly ve hangi syra ile yapy?acaklary belirtilmi?.o yüzden ?u ana dek sorunsuz yapy?tyrdym.topun iki tarafynda sis bomba atycylaryny(smoke charger midir nedir)simetrik yapy?tyrcam diye u?ra?mayyn,olmuyor.arkadaki sepet ince parçalardan olu?uyor,dikkat edin kyrmayyn.onun dy?ynda pek öyle aklyma takylan sorunlu bi yer yok.yapacak arkada?lar buralara biraz daha dikkat etsin.paletleri be?enmeyip sa?dan soldan bakla palet filan bulup zyplamayyn çünkü paletler standart m-60 paleti de?il,idf paleti. tanklarda en sykyldy?ym yer herkes de oldu?u gibi tekerle?in etrafyndaki siyah lastik kysymlar.oralarda fyrça ile e?elenmemek tekerlekleri siyaha boyadym,en son yuvarlak ?ablonlu cetvel ile içlerini boyayacam.tekerleri boyarken alete de laf olsun diye pre-shading denemesi yaptym,görüldü?ü gibi langyr lungur bi ?ey oldu.silahlar ve paletleri de gun metal boyayyp,paletlerde biraz pas gezdirdim.?u an için durum budur.halen pek çok parça hazyrlanmady ve yapy?mady,onlarda 1 gün daha oyalar.(bu arada atyna atlayyp üsküdar y geçen arkada?lara da pe?inen tebrikler sunuyorum) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Hüdaverdi Bey, tekerlekleri boyamak için bulmu? oldu?unuz çözüm süpermi?. Birdahaki tank modelimde deneyece?im tekniktir.
|
|
|
|
![]() |
|
wehrwulf
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 214 |
![]() ![]() ![]() |
Harbi iyi fikir.
|
|
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
|
|
![]() |
|
hudaverdi
![]() ![]() ![]() |
son durum budur...atty?yn renk nedir diye sormayyn bilmiyorum...testors olive green e göz karary revel sary,molak desert sand,humbrol siyah,revel beyaz kokteylleri uygulandy...ayny rengi bi daha tuttur diyen olursa asla tutturamam.ama kafamdaki renk bu idi diyebilirim..idf araçlarynyn renkleri konusundaki yorumlaryn ço?unlu?u kary?ymdy,bende böyle bi kary?ym yaptym oldu bitti... ne sary ne gri u?ra?abilirim,ben ye?il isterim diyip böyle oldu(cerginba? ta elinde referans bir kitapda ye?il bir blazer gördü?ünü söylemi?ti,demekki sorun yok).
ne güzel yaryn ak?ama dek yarym yamalak fabrika çyky?y yapyp bitircektim.yary?ma 3 gün daha uzatyldy,eyvah eyvah:))nerdeydi benim figürlerim... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hudaverdi
![]() ![]() ![]() |
son durum böyle bi ?ey i?te...sa?ly?ym düzeldi,keyfim düzelmedi...ya?ly boya,ilave aksesuar filan kullanmayyp son yncyk cyncyklarla yaryn ak?ama fini? görüntülerini koyarym herhalde...(top-taret ba?lantysyndaki branda yahut kanvars malzeme...renk üzerinde oynama yapmady?ym için çok tekdüze gözüküyo...aylar-yyllar sonra modele bi kez daha giri?ecek olursam oralara ya?ly boya ile birlikte tonlama filan yaparym artyk)
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hudaverdi
![]() ![]() ![]() |
internette e?elenirken kullandy?ym renge referans olabilecek bir kaç görüntü buldum...resimlerin üzerindeki y?yk-gölge durumunu gözönüne alyrsak renk uygun gibi gözüküyor(model üzerinde nihai bir yykama-kirletme olsa idi belki daha yakyn da olabilirdi.
(bazylary iyi ça?ry?ym yapmayan görüntüler.burasynyn bir modelcilik sitesi oldu?unu ve politik yorum yapylmamasynyn uygun olaca?yny gözönüne alyn lütfen) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
En alttaki tankyn alt ve üst rengi ayny de?il sanki.Buyur buradan yak.
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |