Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: krupp protze | |
Yazar | Mesaj |
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Konu: krupp protze Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 08:30 |
allahım çıldırcam!!!
ekranda tam kac resim gözüküyor? bır goruken resim bır sonrasında gozukmuyor.gonderılmemıs gozuken 2 dk sonra karsımda sırıyor.su anda bır resım var karsımda.(az once gozuken resım ıse sırra kadem bastı) tayfun un yazdıklarını adım adım uyguladım ama yınede kargaşa yaşıyorum.bırılerı bos vaktınde bu sıte ıcınde bır ayrıntılı tarıf verse ıyı olacak ya da sıtede sorun var. |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 08:37 |
Şu an son 2 mesajınızdaki fotolar gözüküyor. Şu şekilde anlatayım:
1. Fotoyu yükleyelim: www.photobucket.com adresinde bir üyelik alıp fotomuzu yükleyelim. Yükledikten sonra fotomuzun küçük bir resmi ve altında sırayla: Url Tag Img şeklinde 3 satır belirecektir. Bize "Img" yazan satırdaki komple yazıyı seçip farenin sağ tuşuna basıp, "copy" veya "kopyala" komutunu seçmek düşer. 2. Mesajı yazalım: Foto(lar) ile ilgili yazımızı yazalım. Fotoları yalnız/açıklamasız bırakmayalım (Misal marka, ölçek, isim, renk, kullanılan boya ve teknikler). Yoksa araba galerisi gibi olur. 3. Mesajımızın altına bu önceden kopyaladığımız satırı farenin yine sağ tuşuna basıp "paste" veya "yapıştır" komutuyla ekleriz. Düzenleyen carlgustav |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 08:50 |
yarattığım sorunlar için özür dilerim.sanırım ılerkı zamanlarda bıraz daha dıkkat ve yardım ıle daha basarılı olabılırım.
model tamıyanın krupp protze modelı.oncekı yıllarda tamıya bunun arkası kamyonet kasalı modelını uretmıstı.bu bıraz daha yenıce bır model.tamıya pek cok makette yaptığı gıbı şase ve ana parçaları sabit tutup ılave bır çerçeve ıle sankı yenı bır maket gıbı pıyasaya surdu.(tabıı kı 2 katı fıyata) aletın bu sürümünde sofor-motor kabınlerı ve aracın alt aksamı eskı cerceve,kasa ve arac komutanı ıle dığer elemanlar yenı(toplam 4 fıgur),pak 37 ıse ayrı cerceve,buyuk ıhtımalle ayrı sattığı pak 37 yı aynen kutuya eklemıs.(pak 37 normalde aracın arkasına bağlanmalı ıken yabancı bır dergıde gorduğum bır resımden esınlenerek ustune yerlestırdım. son derece basıt ve temız bır maket sayılabılır.yaparken cok buyuk bır montaj sorunu yasamadım.boyle bır araca ılgı duyan her arkadas gonul rahtlığı ıcınde alabılır. cok kusursuz yaptığım soylenemez.ozellıkle yakında bakınca cok fazla kusur goze carpıyor.cok uzun zamandır tamamen yapıp bıtırdığım ılk maket olması sebebı ıle benım ıcın cok buyuk anlamı var.kısısel maketcılık tarıhımde benım ıcın mılat sayılabılır.eğer olumlu gorusler gelırse aldığım gaz ıle elımdekı dığer yarım maketlerı bıtırmem bıraz daha hızlı olabılır. fotoğraf cekme konusunda da,yayınlama konusunda da oldukca acemıyım.bır yakınımdan odunç aldığım kodak cx7300 kullandım.hem fıyat hemde detay cekme acısından avantajlı olacak bır model tavsıyesı beklerım. verdığım tum rahatsızlıklar ve site işgaliyeti ıcın ozur dılerım. (efes çarşısı taraflarından biri:olm,bı maket yapacaksan yap artık.iyide olsa,bozuk da olsa yap görelim işte.yoksa seni ınternet alemlerınde rezil kepaze ederım dıyodu.idris;senin bı sey yapmana gerek kalmadı.ben kendımı rezıl ettım:)))) |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 10:03 |
bı de boyle deneyecem artık. (Carl Gustav'ın Notu: Bağlantıların başında ve sonundaki komutları eksikti. Düzelttim. Sanırım "Resim 005" isimli foto yüklü değil veya adresi bu değil. O sebeple görünmüyor.) Düzenleyen carlgustav |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 11:03 |
Yarım kalmış maketlere girişmen konusuna şiddetle karşıyım .
Şükür Allahıma bu günleride gördüm. |
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 17:20 |
hudaverdi bey hiç uğraşmadan www.imageshack.us adresini kullanın. bence daha kolay.
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 07/10/2005 Saat 19:15 |
Hudaverdi bey;
Elinize sağlık. Ayrıca foruma foto basmak inanın çok kolay. İş ki komutları ve link satırlarını ve karakterleri tam ve doğru yazın/aktarın/yapıştırın yeter. En üstteki mesajınızın içinde üç link görünüyordu. İki tanesinin başında olması gereken [..IMG..] komutu eksikti. Düzelttim. Biri daha görünür oldu. Ancak "Resim 005" görünmüyor. Büyük ihtimalle photobucket'tan sildiniz veya adresi farklı. Bir de hatırlatmak istediğim nokta her foto adres linkinin sonunda [../IMG..] olması gerekir. Önemli not: Forum burda yazdığım komutları algılamasın diye önlerine ve arkalarına iki nokta koydum. Siz foto adres linki verirken bu noktaları koymayınız. |
|
|
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 08:05 |
biraz çaba ve sizin tariflerle oluyor sanırım.ıılgılendığınız ıcın cok tesekkur ederım Barkın bey. elımde bıtmeye yakın bır zelda m-113 daha var.sanırım bır hafta ıcınde toparlayıp(tabıı yenı bır makıne ve ısık spotları ile bırlıkte)burda sunuma gecebılırım. kullanılabılecek ısık kaynakları ve hem hesaplı hemde kullanıslı fotoğraf makınesı modelı tavsıye edebılecek arkadas var mı? |
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 08:36 |
Şu an fotolarınızın tamamı görünüyor. Araç da gayet güzel, elinize sağlık.
Makine tavsiyesi olarak benim ki pek sayılmaz amma, sonuçta Ares hariç (Onun makina 2000 Avro EOS bir şey) burda hemen herkes amatör makina kullanıyor. Benim amatör makinalarda tavsiyem Nikon markasıdır. Aşırı kırmızılarda şaşırması dışında benim pek şikayetim yok. Halen tüm fotoları 3.2 Megapixel çeken fıkara Coolpix 3700'le çekiyorum(2003 Model makina). Sanırım artık üretimi bile olmayan bir makina. Geçen sene "onun osu var bunun busu var" derken, canıma tak dedi gittim Teknoza'dan 12 takistle aldım. İçine 512Mb kart sokup devam ettim. Bu dijital kamera işinin sonu yok. Bence, "işimi görecek, kaliteli, adını, lensini ispat etmiş bir marka alıp 3 sene çıkartsam kardır" yaklaşımı en pratik çözüm. Yoksa her gün daha çok çözünürlük çıkacak ben de bakmaya su akmaya devam edecekti. Diğer konu çekim ortamı. Onunla ilgili tavsiyem şöyle: Ne tür modeli daha çok yapacaksınız? Ona göre bir kaç farklı renkte karton alın (AKAlar hep yeşil ve sarı olduğu için ben mavi fon kullanıyorum). 4'er milyona Carrefour'dan alınmış 5 adet lamba, eski bir motor kaskı kutusu, ve yarı ışık geçirgen gömlek pakedinden çıkan kağıtlar: Bu da ışıkları yanınca ki hali: Gördüğünüz üzere olayın güzelliği üstten ve her iki yönden ışık difüze edilince (o gömlek pakedinden çıkan aydingel gibi kağıtlar lamba ışığını difüze etmeye yarıyor, yoksa ışık direk çarpar ve patlamalar/parlamalar yapar) ortaya çıkıyor. Ayrıca Yeşilçam'ın ne derme çatma tesislerde ne eserler çıkardığını göz önüne alınca bizim fotoğrafhaneyle bu kadarı çok bile diye düşünüyorum. Not: yatağı toplarken yorganın rüzgarından yıkılabiliyor demekki siz siz olun fotoğrafhanenizi bantlayın. Düzenleyen carlgustav |
|
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 08:39 |
Ha yazmayı unutmuşum bir de 7 milyona mini-tripod lazım ki "makro" modunda flaşsız çekerken alet titremesin. Flaşlı model fotoğrafı bence çok randıman vermiyor. O sebeple ya böyle müze falan moduna almak lazım makinayı ya da flaşı manuel olarak kapatmak.
Son olarak şunu itiraf etmeliyim ki bu makina + fotoğrafhaneyi yapınca çok daha motive ve hızlı maket yapar oldum. Üretim yanda foto hoop foruma. Adamı acayip kamçılıyor üretim yapmak için. Düzenleyen carlgustav |
|
|
|
chapkinman
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
Gönderim Zamanı: 09/10/2005 Saat 04:44 |
ortam çok cool olmuş ellerinize sağlık..
|
|
Snake Eye
Üye Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 09/10/2005 Saat 12:52 |
Konu dışı olduğunu biliyorum ama hazır fotoğraf konusu açılmışken dijital makinelerle ilgili çok güzel bir site adresi vereyim.
Link |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |