Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Bir Sherman Doğuyor | |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Konu: Bir Sherman Doğuyor Gönderim Zamanı: 06/10/2005 Saat 23:00 |
90'ların sonunda edindiğim bu Italeri nin güzel kitini sanıyorum 2000 gibi yapıp 2003'te de bir dioramamda kullanmıştım. 2000 modelcilik seviyeme göre iyi sayılabilecek bir şekilde yapmış olduğuma inanıyordum. Taa ki geçen bir dioramada kullanmak üzere tekrar ihtiyaç duyuncaya kadar. Öncelikle, hatta bence rengi olmak üzere birçok yerde hatalar yapmışım. Bunları sıralamak gerekirse,
1- O tarihlerde parlak-mat vernikten bihaber olduğum için decaller feci şekilde parlamakta... 2-Metal eskitmesini bayagı abarttığım için gümüş gibi parlayan bir sherman. Zaten alman tankları için bu kadar kolay hedefken bir de arazi de böyle parlamayı kimse istemez... 3-Yanlış renkte yaptığım çamur kirletmesi. O zamanlar kızıla yakın bir renkte çamur kirletmesi yaptığım için, şimdi gözüme feci şekilde takılıyor. 4-Drybrush uygulamasını da bayağı abartmışım. Tankın ana rengi zaten acıkken daha da acılmış bu yüzden. Sıraladığım bu nedenlerden ötürü shermanı tekrar elden geçirme gereği doğdu. Kaybedecek birşeyimin olmamasından dolayı da bu kitte benim için yeni teknikler kullanayım dedim. Bunlar da preshade ve putty ile döküm dokusu verilmesi. Öncelikle tankın üstündeki tüm aksesuarları ve paletleri söktüm. Boyayacağım yeni renk zaten su anki ana rengin biraz daha koyusu olduğu ve boyayı da atarken pistole kullanacağım için kiti hidroliğe yatırıp ana boyayı sökme gereği duymadım. Bu aşamadan sonra selülozik tinerle iyice inceltilmiş putty i bir fırça aracılığıyla elimdeki referans resimlerin doğrultusunda döküm olan yerlere sürdüm. Kitin şu anki durumu bu şekildedir. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |