![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 10:11 |
Yeni başladığım model 1/72 Hasegawa F-4E, No:332
Amacım, PM F-4'den çıkan 1/72 decallerle ve Hill 2 kamuflajla güzel bir Türk F-4'ü yapabilmek. ![]() Kit hakkında yorum yapmak için henüz erken. İlk eksikliği fırlatma koltuklarının meşhur sarı-siyah fırlatma pimine bağlı aparatıydı. ![]() Üstteki Revell'in alttaki Hasegawa'nın kokpiti. Detay farkı inanılmaz. Elimdeki Revell F-4F kitinde mevcut olan bu aparatı, kendim üretmeye karar verdim. Fotografları ve revell kitini referans aldım; ![]() Seçtiğim malzeme, .5 mm çapında bakır teldir. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Birkaç denemeden sonra, istediğim sonuca yaklaştım.
![]() Daha sonra, fazla çerçeveden kestiğim parçalarla telden şekillendirdiğim aparatı yapıştırdım. Japonlar sağolsun. ![]() Boya aşamasına geçince, önce gri astar sprey, daha sonra mat sarı uyguladım. ![]() |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
volkan
![]() ![]() ![]() |
Ve sonra, siyah çizgilerle, bu ölçek hatası kaçınılmaz olan aparatı tamamladım. Gerçeğinin ölçüleri ve sarı-siyah çizgi geçişlerini 72 ölçekte yapmak benim için imkansız. :)
![]() Çok güzel olmadı, beceremedim. Ama kanopi kapalı yapacağım için sanırım yeterli olacaktır. Modelde ilerledikçe, fotoğraflayıp bu başlık altında sizlerle paylaşacağım. Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Volkan, şimdi parçalar aşırı cücük biliyorum ama, benim aklıma bir şey geldi (uçak olayım da yok ama "fikrim geldi" söyleyeyim dedim)
Acaba, maske bandını çelik cetvel desteğiyle ipincecik kessen? Sonra onu sarsan o sarı-siyah şeritler için? Siyahı öyle atsan? Çok mu deli işi olur? Düzeltme: Uyku sersemi yazılmış anlam kayması içeren cümlelerin düzeltilmesi Düzenleyen Emroglan |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Bence plastik çerçeveden eritip çekeceğiniz ince tel ile yaparsanız daha ince ve güzel bir görüntü elde ederdiniz. Çünkü revell'in F-4'ünün bile kolları 72 ölçek için kalın görünüyor.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
volkan
![]() ![]() ![]() |
Emreciğim teşekkür ederim, resimlediğim parça o kadar küçük ki aslında, maske bandını şerit kesip döndürecek yer yok bence. Benim aklıma sarı zemin üzerine siyah ince şerit decal sarmak gelmişti onu bile yapacak yer yok. Görülen bir dairenin dış çapı en fazla 1.5 - 2 mm.
Osman Bey size de çok teşekkürler. Bu parçaların "Overscale" olduğunu çok iyi biliyorum. Müzede özellikle F-4 simulatörünün kokpitini resimlemiştim. Aslında tabi ki çok daha ince olmalılar. Önerinizi deneyeceğim ancak, ben plastikten tel çekme işini hep düz şeritler için yaparım, böyle yuvarlak bir şekil vermeyi hiç denemedim. İlginç bir fikir. Teşekkürler. Düzenleyen volkan |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Çektiğiniz tel sıcakken hızlı bir şekilde çektikten sonra şekil vermeyi deneyin. Yok olmuyorsa sıcak su içinde düz olarak çekeceğiniz şerite şekil verebilirsiniz herhalde. Yoksa soğuduktan sonra yapmak parçayı kırabilir.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Revell makete Hasegawanın arka kanatlarını takıp daha güzel bir F-4E yapmanız mümkün.
Sanırım sizin aldığınız eski kalıp Hasegawa. |
|
![]() |
|
volkan
![]() ![]() ![]() |
İdris Abi teşekkür ederim. Elimde Fujimi F-4F'de var, hatta fazladan F-4E yatay stabilize'de var. Ben acemilik atmak için bu kiti yapayım dedim. Daha güzel kitlere kıyamıyorum, kötü yapacağımı düşünüyorum. Ama bu bitsin diğerlerini de yapacağım :)
Bu arada Revell'in bu kitindeki kırmızı-siyah renkli özel jübile uçağı'da çok güzel görünüyor, revell kitini bu şekilde bitirmeyi düşünüyorum. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |