Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Trumpeter AS-90 155mm. | |
Yazar | Mesaj |
YODA
Üye Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
Konu: Trumpeter AS-90 155mm. Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 08:01 |
Yeni evime taşınıp birde ne zamandır yolunu gözlediğim EOS20 elime ulaşınca gaza gelip 2 günde toplam 5-6 saat çalışaraktan bu modeli yaptım... Verilen uzun aradan sonra bir çok hatayı barındırdığını bile bile bu şekilde bitirip fotoğraflarını çektim...Buyrun...
Düzenleyen YODA |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 08:04 |
Ben çok beğendim, elinize sağlık :)
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
YODA
Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 08:06 |
fotoğrafları photoshopta foruma uygun hale getirmeye çalıştım;ancak sonuçta kurallara uyan bu fotolarda ayrıntı namına birşey kalmadı tabi.
Bu model için ne zamandır aklımda olan bir sunum şeklini de tabanı aynadan yaparak hayata geçirmiş oldum. Fotolarda pek güzel durmuyor olabilir ancak keşke gerçekten görebilseniz...modelin ayrıntılarını, normalde altta karanlıkta kalarak görülmeyecek detayları ve eskitmeyi belirgin bir şekilde vurgulamak için seyir zevkide yüksek bir sunum şekli. Umarım beğenmişsinizdir. |
|
onge
Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 08:18 |
Çok güzel bir çalışma. Fotoları gün ışığında çekerseniz daha çok tadına varabilirsiniz. Bu arada, çamur efekti için ne kullandınız?
|
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 08:31 |
Detaylı fotoları galeriye koymalı derim ben. Ellerinize sağlık. Çamur dokusu takdire (ve hemen ardından taklide) değer olmuş.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 08:41 |
Resimlerin dosya boyutu için kaydetme ile ilgili bir kaç ayar yapmanız gerek. Karışık geliyorsa bence irfanview kullanın. Onun standart kayıt yöntemi ile detaylı fakat yükte hafif sonuçlar elde edebilirsiniz.
Bu arada kirletmeler de çok güzel görünüyor. |
|
YODA
Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 10:30 |
Orjinalini yazan: onge
Çok güzel bir çalışma. Fotoları gün ışığında çekerseniz daha çok tadına varabilirsiniz. Bu arada, çamur efekti için ne kullandınız? genel eskitme için malum toz pasteller, yağlı boya yıkama ve metal boyalar ile kuru fırçalama aşamalarından geçen zavallı AS-90'a yetinmeyip yeni bir çamurlama tekniği denemeye karar verdim. Çamurlama için temel olarak alttaki resimde görülen malzeleri kullandım... Akrilik jel + weathering setinden karışımlar + kum saatinden çıkardığım kumdan belli bir miktar + mat vernik ve ölçeğe uygun olduğuna inandığım taş parçalarından oluşan karışımı kabaca zemine ve AS'nin üzerine uyguladıktan sonra bu kuru çamur görüntüsünü bir adım daha ileriye taşımak için kimi yerlerde henüz kurumamış, yaş çamur görüntüsü için mat vernik yerine parlak vernik kullanarak aynı karışımdan elde edip belli yerlere tatbik ettim. Kuru ve yaş çamur karışımları arasındaki geçişi yumuşatmak için su ile ıslattığım geniş bir fırça yardımı ile yukarıdan aşşağıya doğru hareketlerle iki çamur karışımını birbirine yedirdim... Son aşamada ise özellikle zemindeki çamura sarı ve kahverengi tonlarında yağlı boyaları terebentin ile çok incelterek yıkama yaptım; bu yıkama, zemine gölgeler katarak kayaların gerçekçi görünümünü ve toprak hissiyatını arttırdı. Sonucu beğenince başka yerleride çamurlamak istedim...:) Acaba millenium falcon'u çamurlasam chewbacca arar bulurmu beni? :))) Saygılar, Sevgiler. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |