![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Malzemeler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Atilla Sülün
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04/10/2005 Saat 03:44 |
pistoleyle atmak için hangi marka astar tavsiye edersiniz? ya da presto alıp hazneye pipetle mi aktarmalı? kullanımdan sonra pistole temizliği nasıl yapılmalı?
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Astar olarak 1 ölçek mr surfacer 1200 + 5 ölçek selülozik tiner tavsiye ederim. Temizlik gene selülozik tinerle...hobici.com ya da rainbowten.co.jp'den alınabilir.
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Levent Basara
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
![]() ![]() ![]() |
Bir sorum olacak: 1/72 uçağa Mr. Surfacer ile astar atmaya değer mi acaba? Yoksa klasik iyice inceltilmiş gri ya da beyaz astar mı atalım?
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
![]() |
|
Ender Yalgin
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Selam Levent,
mutlaka astar atmanı öneririm , tamiya nın çok güzel bir astarı var , airbrush ile atmak için. Kullandım , normal boyaya göre daha iyi kapatıyor hataları . Denemeni mutlaka tavsiye ederim dostum. |
|
Em.Hv.Pi.Cvs.
|
|
![]() |
|
tansel yılmaz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: Sakarya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
ender arkadaşa katılıyorum. zannedersem 40 ml lik şişede satılan tamiyanin airbrush için ürettiği astar çokiyi.fiyatıda uygun. sprey astarlara göre oldukça hesaplıya geliyor.yanlız bu astarın inceltilmasi için en iyi sonucu tamiyanın x 20 tinri verdi.selülozik tinerde durumu idare etmekle beraber aynı sonucu alamadım.brkaçkez ağlanma gibi problem yaşadım. ama belki bu benim beceriksizliğimden yada selülozik tinerin kalitesinden kaynaklanmiş olabilir. ama x20 tiner mükemmel sonucu sağlıyor. kesinlikle tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Levent Basara
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
![]() ![]() ![]() |
OK deneyim bari. Bende Mr. Surfacer 1200 var. Bunları selülozikle inceltip atayım haftaya. Bilgi için teşekkürler.
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
bu tamiya astarın bi adı veya ürün kodu var mı?
|
|
![]() |
|
USS Enterprise
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
![]() ![]() ![]() |
87075 Liquid Surface Primer (Sivi Yuzey Astari)
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
teşekkürler hemen listeye ekledim.
|
|
![]() |
|
Toughbeard
Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 405 |
![]() ![]() ![]() |
Teneke kutuda olan versiyonuda var böylece airbrush temizleme derdinden kurtulmuş olursunuz.
Likid astarı kurumadan zımparalamayın, zımparalamadan boyamayın... ![]() |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
sprey kullanımı zor. girintili kısımlara tam ulaşmıyor. yüzeysel kalıyor. girintilere fazla ulaşması için bekleme yapsan akıyor. o yüzden ince uçla airbrushla denemek istiyorum.
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Her tür spreyi airbrush ile atmak her halükarda spreyden daha temiz sonuç verecektir, doğru yoldasınız
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
teşekkürler KaanX
![]() |
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Ben aynı Mr surfaceri direk spray olarak kullanıyorum şimdilik ulaşılması zor bir yer sorunu olmadı. Rakam büyüdükçe astarın kuruduğu zamanki yüzey düzgünlüğü artıyor. Mr surfacer 500 en pürüzlü, 1200 en düzgün denebilir. Tamiya sprey astar biraz daha pürüzlü sayılabilir. Uçak için tavsiyem 1000 veya 1200, AFV için 500-1000 olabilir. Otomobil için ise white surfacer çok daha iyi. Ancak hangisi olursa olsun fazlası detayları kapatıyor.
|
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
evet çok haklısınız sayın copilot. bunu ben bizzat yaşadım. astarı fazla abartmamak lazım.
|
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |