Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: SHERMAN M4A3E2 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
prince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 54
Alıntı prince Cevaplabullet Konu: SHERMAN M4A3E2
    Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 02:22
Merhabalar kit tamiya kutudan ciktigi gibi bitirildi sadece arkadaki 50 cal.mermi kutulari AFV Clubdan.Arac komple olive draba boyandı Gunze eskirme seti ve Napples yellow ile bitirilidi herzaman oldugu gibi cıkartmalar yine hosuma gitmedi ne yaptiysam parlamayi alamadim degerli elestirileriniz icin cok tesekkurler...

IP
altay ugurlu
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Alıntı altay ugurlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 06:53
güzel bir çalışma, elinize sağlık,
biraz aşşağıda sherman jumbo adlı başlığa bakacak olursanız, kit hakkında bazı naçize yorumlarımı okuyabilirsiniz.
IP
prince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Alıntı prince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 09:13
Valla Altay sızınkının yanında benımkı hurda kalmıs gercekten cok ıyı bır ısı cıkarmıssınız bızde zamanla ogrenecez ınsallah
IP
altay ugurlu
Üye
Üye
Simge

Alıntı altay ugurlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 21:18
teşekkür ederim,
yanlış anlaşılma olmasın, sadece araştırma kısmına biraz daha ağırlık vermek gerektiğini söylemek istedim çıkartmaları inceltmek için aseton kullanıp, çıkartma öncesi parlak vernik, sonrası ise mat vernik atarak parlama problemini giderebilirsin.,
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 07:34
Şörmın en sevdiğim tanktır :D
Güzel bir çalışma olmuş.Altay beyin dediği gibi mat vernik atarsanız parlama sorunu gider.Asetonu deneyimli değilseniz denemeyin derim sakat iş çok çabuk eritebilir :D Onun yerine sirke ile inceltin (Kaynak Melih abidir:D) Sirke ile iyi sonuç alıyorsunuz cidden ben bizzat yaptım:D
Başarılar ve saygılar
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 08:14
Parlamanın önüne geçmenin en iyi yolu decal aşamasından önce atılan parlak verniktir. Şayet decal gelecek yer parlak vernik ile pürüzsüz bir hale gelirse parlamanın önüne geçersiniz. Sonradan atacağınız mat vernik malesef bu parlamayı önlemez.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 09:39
Orjinalini yazan: altay ugurlu

teşekkür ederim,
yanlış anlaşılma olmasın, sadece araştırma kısmına biraz daha ağırlık vermek gerektiğini söylemek istedim çıkartmaları inceltmek için aseton kullanıp, çıkartma öncesi parlak vernik, sonrası ise mat vernik atarak parlama problemini giderebilirsin.,

Burada ifadede bir karışıklık var Altay bey, "inceltmek" deyince sanki yapıştırma işleminde de kullanabilirsiniz gibi anlaşılmış, aman diyeyim. Bahsedilen aracın üzerinde kalın görünen çıkartmaların kenarlarını eriterek kalınlığı saklamak.

Asetonu da genelde tavsiye etmiyorum. Kalın Tamiya çıkartmaları dövmekte işe yarayabilse de kontrolü epey zor. Komple çıkartmaları eritip bozmak, hatta maketin boyasını da bozmak gayet mümkün. Maketi gözden çıkarttıysanız kullanın, yoksa uzak durun. Tamiya'nın eski kitlerinden çıkan çıkartmaları da mümkünse kullanmayın.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
altay ugurlu
Üye
Üye
Simge

Alıntı altay ugurlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/11/2006 Saat 08:28
ewet ifade bozuk olmuş, teşekkür ederim Emre bey, acemilikten olmuş valla, öğreniyoruz yavaş yavaş.(biraz fazla yavaş ama maketcilik sabır işi değilmidirki zaten)
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide