Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: THK P-40B Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
judas
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Konu: THK P-40B
    Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 01:14
Turkuaz decalin son olarak cıkardığı THK decal setleri ve türkorama kapsamından düzenlenen Ay-Yıldız kampanyası uzun zamandır ara verdiğim uçak modelciliğine ufak bir geri dönüş sağladı. Hem kampanya hemde türk forslu bir uçak yapma isteği beni P-40B' ye götürdü. Piyasada belki de en ucuz sayılabilecek 1/48 lik p-40B bu iş için biçilmiş kaftandı.

Yaklaşık bir 10 dakikalık çalışmadan sonra ucagın kokpiti ve egzos tesviyesi yapılıp ana gövdeye sabitlendi.

Daha sonra uçağın içi RAF interior green e boyandı.

Govde birleşmesinde yapılan ilk denemelerde problem cıkartabilecek kısımlara rastladım. Artık bunları alıştırma ve macunla kapatma yoluna gideceğim.
Herkese kolay gelsin...

Düzenleyen carlgustav
feed the troll
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 07:58
ucuz etin yahnisi bu kadar olurmuş meğer. Gövdenin iki ana parçasının birleşme yerlerinde ciddi boşluklar ve seviye farkları kaldı. Elimde 500 numara zımpara ile buralara giriştim. Özellikle üst kısımdaki seviye farklarını biraz azalttım. Daha sonra sentetik tinerle inceltilmiş tamiya putty sürerek boşlukları kapattım. Ama yine de seviye farkları kaldı. Artık onları da yarın putty iyice kuruduktan sonra tekrar zımpara ile halledeceğim.
Kokpit kuruduktan sonra panellere ve yan kısımdaki yüzeylere drybrushla metalik eskitme yaptım. Paneldeki göstergeleri beyaz ve kırmızı ile biraz olsun renklendirdim.

feed the troll
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 08:59
Bu aletin flapları acık yapılabiliyor, alt kanadı yapıştırmadan once iceri bişiler doldur, keza alttan bakınca kokpit gozukuyor
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/10/2005 Saat 03:40
Gövde birleşme yerlerindeki savaşın lehime sonuçlanmasından sonra iş kanatların takılmasına geldi. Ama burada da beni daha büyük problemler beklemekteymiş. Özellikle burun-kanat ve kanat-gövde birleşme yerlerinde yaklaşık 1mm. lik boşluklar tüm gayretime rağmen kaldı. Kaderimiz buymuş deyip yine macun, zımpara ve styrene tabakayla buralara saldırdım. Zımpara ile kat farklılıklarını biraz olsun azaltıp yine selülozik tinerle inceltilmiş putty ile boşlukları kapattım. Putty nin boyunu aşan kısımları ise styrene tabakasıyla hallettim. Yine kurumaya bıraktım macunu. Yarın beni yeni mücadeleler bekler... En son hali aşağıdaki gibidir. Arz ederim...

IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 06:03
Bircok macun ve zımpara aşamasından sonra kanat ve burun birleşim yerlerini biraz olsun adam etmeyi becerdikten sonra ucagın kalan montajı dahilinde iniş takımları ve diğer parçaları yerleştirdim. Elimden geldiğince kanopiyi -yamru yumru da olsa- maskelemeyi başardım. Bunun bir kolayı var mı . Neyse şimdiye kadar yaptıgım, allahım bitse de kurtulsam dediğim yegane modelim oldu. Su an boyaya hazır. Yarın kuyrugu maskeleyip kırmızıya boyayacağım. İnşallah ondan sonra biter.

IP
Tamer Özkan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu

Gönderilenler: 432
Alıntı Tamer Özkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 07:44
Orjinalini yazan: judas

Elimden geldiğince kanopiyi -yamru yumru da olsa- maskelemeyi başardım. Bunun bir kolayı var mı

Bantı yapıştırdıkdan sonra zımpara ile ucu hafif kalınlaştırılmış yuvarlak kürdan ile kenarları iyice yapıştırıp, yeni bir maket bıçağı ucu (11 numara)ile fazla bastırmadan 2-3 seferde kesmeye çalışırsanız daha düzgün olur.
Metal folyo ile kaplayıp yukarıdaki işlemi de yapabilirsiniz.
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 19:56
Tamer bey teşekkür ederim. Demek ki aklın yolu birmiş. Bende birkac denemeden sonra aynı yöntemi uygulamıştım.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide