Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: m2a2 yardım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
U-2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı U-2 Cevaplabullet Konu: m2a2 yardım
    Gönderim Zamanı: 27/10/2006 Saat 19:48

Merhaba,

İki ay önce bitirdiğim m2a2 için detay çalışmalarına başladım fakat aklıma takılan bir kaç soru var.İlk olarak resimdeki aletin ön tarafında,iki adet düz levha halindeki tahta parçasını tutan kayışlar için kurdeleyi gerekli kalınlıkta kestikten sonra dağılmaması için tamiya yeşil kafa sürüp boyamayı düşünüyorum.Tahta parçaları içinse ahşap gemi malzemeleri satan bir yerden plaka halinde almayı düşünüyorum,resimde sol tarafta aletin üzerinde duran ve içinde uyku tulumu,bidon ve benzeri şeyler duran sandık tarzı kutu için aklıma bir şey gelmedi.Bu konuda ve yukarıda diğer donanımlar için sizlerden öneri olarak yardım bekliyorum.

Teşekkürler.

IP
Farhad
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 332
Alıntı Farhad Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/10/2006 Saat 20:27
Kurdele yerine kağıda nedersiniz? Daha kolay kesilir ve daha iyi durabilir. Boyamasıda enamelle sorun olmaz. Yan sepeti Bahause (Yanlış yazmış olabilirim) ince citalar satılıyordu. Hala varsa o citalardan yapılabilir. Arzu ederseniz yardım edebilirim. Bu kit bendede sırada bekliyor, bu şekili ilk defa gördüm hoşuma gitti. Dikenli teli kendinizde elektirik kablolarını açınca içindeki bakır tellerden yapabilirsiniz. Veya 0.5 mm tel temini ve üzerinedi dikenleri elektirik telliyle yapabilirsiniz. Yada en kolayı verlinden barbe wire almak :)) Halati ise kalın iplikler var onlar sentetik onla yapılabilir.
IP
XYZX
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 7
Alıntı XYZX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/10/2006 Saat 20:39
Kurdele olmaz folyo kullanmak daha mantıklı olur sandık tarzı kutu içinse styren sheet kullanmak uygun olur tahtalar için balsa kullanılabilir.
Bu arada gördüğüm en güzel afv maketlerinden biri resimdeki
daha fazla fotoğraf için
http://www.bekkoame.ne.jp/~wriver/wrmod/f_gal/afv/gal_afv_ki yabra_top.html
afv nin altındaki toprağı sanki hamurdan yapmış ve siyah renkli pleksi üzerine yapıştırmış.
IP
Farhad
Üye
Üye
Simge

Alıntı Farhad Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/11/2006 Saat 03:16
Bu arada belki bu set size yardımcı olabilir. Verlindenin bu setinde yan tarafta duran bölmeleri PE olarak veriyor. Birde bir sürü stowage:

M2A2 Bradley Stowage Set
IP
U-2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı U-2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/11/2006 Saat 18:38

İlginize teşekkür ederim.Verlinden ürünlerine bakarken legend'in aşağıda resmi olan ürününü ingilterede ebay'de buldum ve aldım.Tam istediğim gibi bir ürün,bir an önce gelsende yapsam :)

IP
Farhad
Üye
Üye
Simge

Alıntı Farhad Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/11/2006 Saat 19:10
Super set, tam aradığınız gibi urun kod numarası nedir acaba?
IP
U-2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı U-2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/11/2006 Saat 19:19

LF1119 Bradley stowage set

http://www.friendshipmodels.com/ bu siteye bakabilirsiniz gerçi ben ebay üzerinden bu siteden aldım postayla beraber yaklaşık 25£ ne geliyor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide