Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: Kafayı sıyırcam ! Nedir bu Tamigawa ??? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Muratti
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Konu: Kafayı sıyırcam ! Nedir bu Tamigawa ???
    Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 21:03
Yahu dostlar;

Br "Tamigawa kalitesi" denip duruyor tüm nette. "Tamigawa aşağı" , "Tamigawa yukarı"...

Tüm neti taradım, bu Tamigawa' yı satan yok... Detail kit olsa bile onu da satan yok ???

Yoksa Tamigawa sanal bir isim mi hani "kalite ve detayda nirvana olayı" gibilerden ?

Ya da kitin üreticisi ise sırf merakımdan alcam bi tane yahu ??!
IP
gertunc
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 73
Alıntı gertunc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 21:08
Sanırım Tamiya ve Hasegawa üretimi kitlerin artılarını barından kitler için "yakıştırma".

emin değilim ama aklıma ilk gelen bu oldu.

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 22:46
:)

Bide "Revleri" var, cok meshurdur :P
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 22:55
Orjinalini yazan: freeman

:)

Bide "Revleri" var, cok meshurdur :P

Haydaaa bunu da arıycaz deli dana gibi ?   :D
IP
gertunc
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı gertunc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 23:10
Sırada çoooook var :)

mesela;

Re"KorkutVarol"vell (very well though) :)
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 23:21
DragoMuraLeri    hahaa şimdi de siz araştırın bağalım... :))

EDIT : Bi de birii çıkıp şimdi "Aha bu Tamigawa, aha bu da 1:48 kiti" derse alayımız aynen morcivert oluyo muyuz en akrilik tarafından ? (Tamam tamam piyasa malı diil GunzeSangyo...)

Düzenleyen Muratti
IP
gertunc
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı gertunc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 23:50
Hmmm.. getirsin kiti;

ben Tamiya PS-18 Polycarbonate Metallic Purple ile boyarım her yerimi.

Şayet Tamigawa PS-18 Polycarbonate Metallic Purple da varsa 1 hafta öyle gezerim. :) o derece yani.
IP
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 178
Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 01:34
Tamigawa bir garip oğlandır Moğolistan dağlarında, garip, mahsun, yorgun, kıygın, bir deli oğlandır Tamigawa, yad ettik şad ettik...
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 01:44
Hmmm. Kendisi bir de mongol ha ??   :D
IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
Alıntı tulgen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 01:56
Bu aslında eskilerden beri gelmekte olan bir "myth" dir. Japon kalitesi farklıdır gibi birşey. Tamiya ve Hasegawa'lar için söylenegelen bir deyim. Ha ama aslına bakarsanız ben bugüne kadar Japonlar içinde Fujimi gibisini görmedim. Hem sivil araçları, hem de uçakları muhteşem. Ah bir de inatla sağdan direksiyon çıkarmasa şu arabaları....
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 02:06

;o)=

Dişlek Japonlar iyi iş çıkartıyorlar demek ki...

IP
Arvid
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 181
Alıntı Arvid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 20:20
Orjinalini yazan: tulgen

Bu aslında eskilerden beri gelmekte olan bir "myth" dir. Japon kalitesi farklıdır gibi birşey. Tamiya ve Hasegawa'lar için söylenegelen bir deyim. Ha ama aslına bakarsanız ben bugüne kadar Japonlar içinde Fujimi gibisini görmedim. Hem sivil araçları, hem de uçakları muhteşem. Ah bir de inatla sağdan direksiyon çıkarmasa şu arabaları....
valla ben katılamayacaım
gerek jant ölçülerinin gerçee uymaması, uyum problemleri, detay eksiklikleri vs vs konusunda fujimi resmen sorun yumaı...ancak çıkardıı modeller ve çook geniş ürün gamı bu sorunlara raamen almaktan vazgeçirmeyecek tarzda kesinlikle...
yani tamiyada kesinlikle yukarda bahsettiklerim olmaz 5 yaşında bi çocuk bile hatasız birleştirir modeli ve gerçekçi görünür...
bu arada aoshimanın sivilleri fujimilerden daha çok hoşuma gidio yapım olarak...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:04
Orjinalini yazan: Arvid

valla ben katılamayacaım
gerek jant ölçülerinin gerçee uymaması, uyum problemleri, detay eksiklikleri vs vs konusunda fujimi resmen sorun yumaı...ancak çıkardıı modeller ve çook geniş ürün gamı bu sorunlara raamen almaktan vazgeçirmeyecek tarzda kesinlikle...
yani tamiyada kesinlikle yukarda bahsettiklerim olmaz 5 yaşında bi çocuk bile hatasız birleştirir modeli ve gerçekçi görünür...
bu arada aoshimanın sivilleri fujimilerden daha çok hoşuma gidio yapım olarak...

Ben de buna katılmıyorum. Tamiya'nın eli sivil araçta çok kuvvetli olmasına rağmen, gerek AFVlerinde gerekse uçaklarında çok kritik detay-ölçek hataları çıkıyor. Jant ölçülerinin gerçeğe uygunluğundan yola çıkıyorsak Tamiya da sınıfta kalır.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Arvid
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Arvid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:27
Orjinalini yazan: Emroglan

Orjinalini yazan: Arvid

valla ben katılamayacaım

Ben de buna katılmıyorum. Tamiya'nın eli sivil araçta çok kuvvetli olmasına rağmen, gerek AFVlerinde gerekse uçaklarında çok kritik detay-ölçek hataları çıkıyor. Jant ölçülerinin gerçeğe uygunluğundan yola çıkıyorsak Tamiya da sınıfta kalır.

hayatımda sadece sivil araç yaptım o yüzden yetim olmayan konularda yorum yapmayayım
ama sivilde tamiya nın üzerine yok
ölçülerden tutun, kılavuzun açıklayıcı ve dooru olmasına kadar, plastik parçaların uyumuna kadar herşeyde tek bir hata bile göremedim...en son aldıım fujimilerden birinin kepinde tamponda delik vardı:) başka birinin kılavuzunda bi parçanın takılması gerektii söölenmezken dier adımda parça takılı görünüor. heralde bu adam zekidir bu parçayı takacak kadar şeklinde düşünmüşlerdir:P boyama şeması zaten ayrı bi dert referans fotolara dalmaktan başka çare yok...hele yaptıın modelin referansı zor bulunuosa işte o zaman freestyle takıl kafana göre:P
fujimi aoshima yapanlar beni çok ii annıyacaklardır...
hasegawada da çeşit yok kalite olsa ne olur
arii desen o bambaşka bi hikaye:P
italeri yapmamaya yeminliyim revell sivillerde eh diorum tamiyaya göre
2 dakkada kritize ettim her markayı:P

Düzenleyen Arvid
IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
Alıntı tulgen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 02:16
Fujiminin tek eleştirebileceğim yanı alt detayları bazen şişirmesi. Hasegawa uçak bir kez yaptım, ondan da kaç kere "yok ya", "yuh artık", "hadi canım" dediğimi hatırlamıyorum. Şu an elimde Fujimi 1/72 iki uçak var 80'lerden kalma, şiir gibi oturuyor ve detay muhteşem. Sivillerde en son Carisma GT aldım, kitin içinden 18'lik jant ve kaliperler ve metal eksoz çıktı!
IP
Arvid
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Arvid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 02:21

Fujiminin tek eleştirebileceğim yanı alt detayları bazen şişirmesi. Hasegawa uçak bir kez yaptım, ondan da kaç kere "yok ya", "yuh artık", "hadi canım" dediğimi hatırlamıyorum. Şu an elimde Fujimi 1/72 iki uçak var 80'lerden kalma, şiir gibi oturuyor ve detay muhteşem. Sivillerde en son Carisma GT aldım, kitin içinden 18'lik jant ve kaliperler ve metal eksoz çıktı!

evet fujimi ve aoshima kitleri sayesinde bi oda dolusu yedek parçam oldu benim de
bu çok hoş bi avantaj hakkını vermek lazım:)
bende şimdi 10 kutudan fazla fujimi aoshima var
kullanılmayan parçaları çıkarsam yeni yeni maketler yapılır(abartayım biraz:) )
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide