Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Müjde Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Muratti
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Konu: Müjde
    Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 00:52
Müjde !
Akrilik boyalarım, airbrush' ım geldi. Az önce teslim aldım.

Şimdi maket zamanı...

B17' yi aynen soyuyoruz, temizleyip (tabii arada kesin eminim taret maret dağılcak.) baştan boyayacağım. Peki sizlere sorayım : sizce belli başlı yerlerini dağıtmalı mıyım ?

Evet ise sizce nerelerini ?

Şimdiden Teşekkürler

EDIT :

AAAARRRGGGHHH !

Kimmerya dolaylarından Aşık Conan' ın derlediği bu narayı patlattıktan sonra söyleyeyim : yessyeni Tamiya airbrush' ımı eve getirip hemmen kompresörümün yanına koştum ve tatatataaaaa fortum uymeyyo gaari... :(

En kıytırığından Badger external mix bile şıp diye uydu bu olmadı   :((

Şimdi işin yoksa ara tara bul... İdris Bey imdaaattt !!!

Rahmi Bey yettiiiiişşiiinnn !!!

Dostlar kendimi balkondan atçaam başbakanı çaarın yok yok Tamiya' nın CEO' sunu çağırın !!!

Düzenleyen Muratti
IP
GokhanA
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 21
Alıntı GokhanA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 06:21
abi bi saniye paniğe gerek yok.:-)
pistolenin hortumu var da kompresöre mi uymadı, yoksa elinizdeki hortum pistoleye mi? pistole hangi model ve hortum olarak ne kullanıyorsunuz (kullanmak istiyorsunuz)?

Düzenleyen GokhanA
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 06:32
Tamiya airbrush kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Zira ben o ürünün kutusunu bile görmedim ömrü hayatımda :)
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 07:20
Hortum uymadı daha doğrusu hortumun ucundaki rekor uymadı.

Elimde bu en son Tamiya dahil 3 değişik türde (external mix sifon / internal mix sifonlu ve en son Tamiya) diğer ikisi express uyum sergiledi buna uymadı...

Rahmi Bey Japon işi pencereli karton kutuda; sünger cutout koruma içinde. Çok şık bir alet aşık oldum. Eşim bile "bununla tuale de resim olur değil mi?" diye yeşillenmeye başladı... Yemezleeeerrrr   :)
IP
GokhanA
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı GokhanA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 07:31
tamiya'nın hortumu yok elinizde şu an nladığım kadarı ile. sizdeki hortum badger uyumlu tahmimince. tamiya tabancanın kutusunda şeffaf hortum takabilmek için bir aparat var mı? mesela şöyle birşey. biraz farklı olabilir ama genel görünüm böyle olması lazım.
varsa bir film yapabiliriz. yoksa tamiya için yeni hortum almanız gerekecek.
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 07:40
Yok Gökhan beyciğim. Ama o redüksiyon rekorundan elimde var. Problemim, hortumun airbrush'a bağlanacak ucundaki dişi vidalı rekorun küçük kalması. Tamiya tipik Japon ayağı koşmuş, ana malı ucuza (100 küsur kaat ucuzsa artık) yedeklerini ve aksesuarlarını dağınık bırakıp pahalıya getirme taktiğini gütmüş... Kutudan cıscıbıl bir airbrush ve paint cup' ı çıktı. (G-feed)

Son çare girişi teflonla sarıp üstüne hortumu geçirmek ve kelepçeyle fazla sıkmadan boşluğunu almak olur. Dandikten bi rekora 20-30 kaat vermek zoruma gider...

(Bilmeyenler için : Gökhan Bey' le bugün bayaa bi dertleşip nasıl zor para kazandığımıza dair karşılıklı gözyaşı döktük de...)

IP
GokhanA
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı GokhanA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 07:47
o zaman maalesef japon pistoleler için kullanılan rekorlu hortum temin etmeniz veya tamiyanın erkeğini badger'a dönüştüren bir adaptör bulmak icap edecek. aldığınız yere danışmanızı öneririm. hortumsuz pistole mi olurmuş?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 08:37
Oluyormuş.... :((

Arayıp bulacağız artık...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 10:05
Orjinalini yazan: Muratti

Şimdi işin yoksa ara tara bul... İdris Bey imdaaattt !!!

Öhm.. benim tamiyaya allerjim vardır.
Servisi filan yok bildiğim kadarıyla.
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 10:49
Murat bey tamiya iyi mi kötü mü bilemem ama yaklaşık aynı fiyata sorunsuz daha hoş bir badger alabilirdiniz.Madem paraya kıydınız devilbiss falan alsaydınız?Niye bu kadar acele ettinizki?Neyse olan olmş artık.Eğer o parçayı bulamazsanız bol bol bisikletçi tesisatçı vs gezeceğinize benziyor.Kolay gelsin şimdiden...
I feel the need The Need for Speed...
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 18:08
O kadar da umutsuz değilim canım... Bizim teşkilat geniş. Tokyo'daki arkadaşımız çok iyi dostumdur bir telefon/maille gönderir. .

Osaka' daki arkadaşımız hanımefendi de çok iyidir ama maket işine aklı erer mi bilmem. Bir de Kansai bölgesinde var mıdır, Osaka'ya inmeye vakti our mu vs, vs...

Olmadı Tamiya' nın adam gibi ve doğru dürüst ciddiyetle satıldığı onlarca ülkede arkadaşlarımız var. Sağolsunlar beni kırmazlar...

Bir de aleti aldığım Hobbytime.com'da Tamiya' nın "fortumu" 5.93YTL... (Hehehe en iyi haber en sona di mi?) Siparişi çaktım aynen... :D

Ama haksızlık yaaa... Gökhan Bey çok haklı. Hortumsuz pistole satmak ancak Japonun aklına gelir. Direksiyonsuz araba, motorsuz motosiklet filan gibi...

Bu arada Tamiya' yı seçerken aklım nerdeydi bilmem... Yine de içim rahat; 1 sene kullansam (takvim yılı değil de fiilen) kendini amorti etse bana yeter...

Önümüzdeki aydan itibaren görev seyahatlerim başlıyor. Görevler sırasıyla Dubai, Portekiz, İspanya, Singapur, Bangkok, İngiltere, Almanya, Fransa ve hatırlayamadığım bir kaç tane...

Bizim işimizde işin ağırlığı eylül-ekim gibi başlar ve şubat-mart gibi biter. Yani sizlerin yaz tatilleri için hazırlık yaparız ki pürüzsüz ve rahat seyahat edin.

Diğer bir kısım meslekdaşımız ise sizlerin tatilleri için bugünlerde çok yoğun çalışır. Yani kısacasıııı, bizlerrr sizin için varıızzzz... Beniiimm aziiizzz maketdaşlarrıııımmm, Hasegawa' yı 2.50 YTL' ye satacağıızzz... Bir Trumpeter alan vatandaşımıza yanındaaaa boyasııı, putty'siiii....

Hay Allah... kendi kendime dolmuşa bindim yine...

Kısacası acil bir ihtiyacı olan varsa PM atsın. Elimden geleni yaparım. Belki iki üç kuruş da ucuza gelir... Ama çok fazla şey getirmem haa... Bavul taşımaktan nefret ederim ve hep cabin size çekçek ile uçarım.Ona sığacak kadarı ve 3-4 poşetten fazlasıyla işim olmaz ona göre...   :)

Bangkok' da bir mall var havaalanına yakın orada bir hobby shop var; çok güzeldi. Oraya mutlak uğrayacağım.

Iyyhh çok uzun oldu... Biraz da ötekilere yazayım...

EDIT : 15:03
Aldığım Revell 1:72 P51'i açtım C160 ile aynı yeşil pilastik...
Ossuuun ağır ağır toplamaya başladım ve de akrilik boyaya ecük kolonya karıştırıp açık deniz grisi ile altını boyayıp astar niyetine inceden üstlere gezdim. İki saat sonra bi kat daa altları... cillop gibi oldu...
WOW !! Üstünü 48 saat sonra ince su zımparası (3000 grit; arabada portakal kabuğuna karşı kullandığım Meguiar's Unigrit) ve hooop olive drab... Son olarak da ince işler (canopy, anten ve sairat) bu sefer de bağa baarın çaarın da göriim... :D

Düzenleyen Muratti
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04