Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: tavsiyeniz?? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
chapkinman
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 41
Alıntı chapkinman Cevaplabullet Konu: tavsiyeniz??
    Gönderim Zamanı: 23/09/2005 Saat 06:28
arkadaşlar 1/135 ölçekli sherman tankı yapmak istiyorum,hangi markayı tavsiye edersiniz??
IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/09/2005 Saat 10:10
merhaba 1/35 olcek soruyorsunuz sanirim..açıkçası.. italeri veya academy marine sherman kitleri tahminimce buralarda bulabileceğiniz en güzel sherman kitleri.. onun haricinde dragon unda kitleri gayet başarılıdır.. en son secenek tamiya..
Sweat saves blood!
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/09/2005 Saat 10:16
Chapkinman bey;

Öncelikle hangi dönem hangi versiyonunu üretmek istiyorsunuz bunu belirlemenizde fayda var. Sadece Tamiya'da 4 farklı kiti mevcut olan Sherman'ın bir dünya alt versiyonu vs.si ve sayısız aksesuar ve modifye parçası vardır.

Benim bildiğim Tamiya'da bulabilecekleriniz:

35122 nolu en eski Tamiya Sherman M4A3
35190 nolu ilk Sherman versiyonlarından birine tekabül eden M4 (90'ların kiti)
35250 nolu '90ların sonunda çıkmış olan Sherman M4A3 (sanırım şıkır şıkır oturan bir kittir).
35251 nolu Sherman'ın Howitzer'li piyadeye yakın destek versiyonu (Close Support) 105mm.

Kutu içi incelemeyle, son üçünün oldukça iyi kitler olduğu kanısına varmıştım.

Italeri'de ise:

225 nolu en eski Italeri kitlerinden M4A1 vardır. Bunu üretmiştim, ancak rivayete göre bir çok yeri doğru versiyonu temsil etmiyormuş (kule şekli vs).
6389 nolu en yeni kalıp varmış. Bunun şnorkeli, yan duvarlardaki tahta kaplamalarıyla (Pasifik adalarında direnen Japon anti-tankçılarına karşı, tankın yan duvarlarını beton üstü tahtayla kaplıyorlarmış) Marine Sherman'ı oluyormuş. Yapanlar hastası ancak ben üretmedim. Ülkemizde bulunabilitesi ayrıca tartışma konusu olabilir.

Dragon'da ise:

6121 nolu kit (Sherman'ın Ateşböcüğü versiyonu)76mm'lik yüksek namlu çıkış hızına haiz topu olan.
6182 nolu kit yukardakinin kalıbı elden geçmişi sanırım. (Sherman'ın Ateşböcüğü versiyonu)76mm'lik yüksek namlu çıkış hızına haiz topu olan.
6188 nolu Kızıl Ordu Sherman'ı var. Ruslara verilen M4A2'yi temsil ediyor.
6255 nolu kit, yine ateşböcüğü, ancak bunda 6182'den taret ve yürür (yaylı şeytan amortisörleri) aksam farklıdır.
6283 nolu falanca binbaşının M4A3E8'i var, fotoeçli falanmış.
3529 nolu kit bu Israil'in modifiyeli Super Sherman'larını üretmek için yapılan kit. En eski Dragon kitlerinden (ne çıkacağı bilinmez benim eski Dragon kalıplarından ağzım bir kere yandı tövbe ettim).

Ülkemizde dragonlardan yapanı görmedim duymadım. Ülkemizde bulunur mu onu da bilemiyorum. Ancak yeni nesil kitlerini göz önünde bulundurursak, özellikle 6255nolu kit fena olmasa gerektir.

Düzenleyen carlgustav
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/09/2005 Saat 11:53
Dragondaki Shermanlar genelde İtalerinin modifiye edilmişleri.En son çıkan Dragon Sherman yeni kalıp.
İtaleri kitler Tamiyadakilerden daha iyidir bence.
Tamiyanın en son Shermanları maalesef eski şasinin üstüne yeni parçalar yapılmak suretiyle edilmiş.

Eskiden Amps sitesinde üretilen tüm afv ler için kısa kısa yorumlar vardı.Şu anda sanırım paralı olmuş.

Tamiya her tarafta var.İtaleri Sherman arayıp bulamazsanız adres ve telefonum dükkanlar bölümünde var.Atlantis model.
IP
chapkinman
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 41
Alıntı chapkinman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/09/2005 Saat 07:19
sevgili Nezih Barkın ve İdris ilginizden dolayı teşekkür ederim..idris abi en yakın zamanda emreyle sana sherman bakmaya geleceğm..sanırım tercihim dragon 6255 modeli olacak
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/09/2005 Saat 08:44
Dragon'un o kiti yeni nesil abarttıkları kitlerdense bence Italeri ile başla. Dragon'u alıp köşeye koyup vakti gelince yap.

Neden dersen Dragon'un son dönem kitlerinde iş iyice abartıldı, acayip fazla detay, fazla fazla parça var. Hakkını çıkartarak yapmak büyük sabır, maharet ve zaman isteyecek bir iş, bence ona girişmeden önce italeri sherman ile tecrübe kazanmak(neticede Nezih üretti ben kiti gördüm ve güzel bir kit) ve Dragon kitini master tezi niyetine yapmak daha iyi olabilir. Bu tabii benim kişisel görüşüm, bir tank yapayım Dragon olsun en iyisi olsun diyorsan bir şey diyemem "Yap abi durduğun hata" derim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
BoMBaCi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 85
Alıntı BoMBaCi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/09/2005 Saat 19:41
Dragon Shermanları kesinlikle tavsiye ederim, aşağıdaki linkte kit hakkında açıklama var;

http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/drago n/dr6255.htm
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04